Genel Başkan Zonguldak'taydı

Çelebi, partisinin il başkanlığını açmak üzere ve çeşitli ziyaretlerde bulanmak üzere Zonguldak'a geldi.

Genel Başkan Zonguldak'taydı

Çelebi, ziyaretlerde bulundu Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, partisinin il başkanlığını açmak üzere ve çeşitli ziyaretlerde bulanmak üzere Zonguldaka geldi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, ilk olarak Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Dilek Tanrıkulu, Genel Başkan Yardımcısı Melih Tiryaki, Genel Başkan Yardımcısı Harun Çakı, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ceren Poyraz, Zonguldak İl Başkanı Naci Ferhat Altınok ile birlikte Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i ziyaret eden Anavatan Partisi Genel Başkan Çelebi, 16 Nisan’da yapılacak referandum seçiminin Türkiye’yi zorlu bir sürece ittiğini dile getirerek Türkiye’nin referandum dayatmasını hak etmediğini söyledi.

ÇELEBİ: OYUNLARI BOZMAYA TALİBİZ

AK Parti’de siyaset yapan insanların büyük bir kesiminin de sandıkta ‘Hayır’ oyu vereceğini belirten Çelebi: “Türkiye tarihinin en büyük tercihi ile karşı karşıya bırakılmış durumdadır. Türkiye 102. Yılını kutladığımız Çanakkale Savaşında tarihe mal olmuş Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetten bugüne Cumhuriyet rejimi ile Atatürk Türkiye’si ile ciddi bir hesaplaşmanın ortaya döküldüğü bir tercih ile karşı karşıyadır. 16 Nisan bizi zorlu sürece itti. Türkiye bu kadar sıkıntının içerisinde, içeride ve dışarıda sorunlar ile uğraşırken referandum dayatmasını hak etmiyordu. 16 Temmuzdan sonra adlandırılan bu birlik ruhu bu kadar ayrıştırılmamalıydı. Ama biz Türk Milletinin ferasetine güveniyoruz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu AK Parti’nin mağduriyet edebiyatını yurt içerisinde bozduğu için tebrik ediyorum. Çünkü Anayasa Mahkemesine bu işi götürmeyerek AK Parti’yi ciddi bir boşluğun içerisine itti. Böyle bir beklenti vardı buna göre hazırlık yapıldı. Ama çok iyi bir çalışmayla doğrusunu yaptılar. İktidar, yurt içerisinde mağduriyet imkanı bulamayınca şimdi Hollanda’da, Almanya’da arıyor. Ama oralarda da mağduriyet imkânını bulamayacak. İçi doldurulmamış, boş, ucube bir siyasete 16 Nisan’da halkımızın büyük bir teveccühünün katılımı ile toplumdan karşılığını görmeyecek. Ciddi bir ‘Hayır’ oyu bekliyorum. Bir daha önümüze gelmemek üzere ortadan kaldıracağız. Demokratik Parlamenter Sistemin arızaları vardır. Keşke o arızalı olan yerleri değiştirmeye gitseydik. Toplumsal mutabakat aranmadı. Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlarla toplantısı bile canlı yayın verilirken toplumun bireylerinin ortak yaşamasını şekillendiren anayasanın bu denli insanlardan kaçırılarak, alelacele vatandaşın önüne getirilmesi bir dayatmadır. Bir ucube sistemin cilalanarak topluma yutturulması çabasıdır. Biz Anavatan Partisi olarak bu oyunları bozmaya talibiz. Özal’da bu başkanlık sistemini istiyor diye aslı astarı olmayan ifadelerle kurucu başkanımız kullanılıyor. Bizde bunun doğruluk payının olmadığını vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Zonguldaklı hemşerilerimi, Türk Milletini uyarıyorum. Bu sistem bizi ileriye değil sonu görülmez çıkmaz yollara getirecektir. Bu işten biran evvel dönmek gerekir. Anadolu’yu geziyorum. AK Parti’ye oy veren AK Parti’de siyaset yapan arkadaşlarında büyük bir kesimi sandığa gidince ‘Hayır’ oyu verecekler. Ciddi bir oranla ‘Hayır’ çıkacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

AKDEMİR: SAĞDUYUSU GALİP GELECEKTİR

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Ziyaretlerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Zonguldak’a şeref ve onur verdiniz. Sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. İçinde bulunduğumuz şartlar çok büyük sıkıntı yaratmaktadır. Ülke insanın bölünmesi, birbirine karşı düşman edilmesi son derece vahim bir olaydır. Liderler, ülkesinin varlığını korumak, insanının refahını yükseltmek durumundur. Dileğim o ki halkın sağduyusu galip gelecektir ve sandığa yansıyacaktır. Yüce Milletimiz bilinçleniyor. İnşallah 16 Nisan önce Zonguldak sonra ülkemiz için hayırlar getirecektir. Allah milletimizi her türlü diktatörlüklerden, dış güçlerin nifak tohumlarından, iğrenç düşüncelerden arındırsın.” Konuşmaların ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir tarafından Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi’ye madenci heykeli takdim edildi.

PARTİ BİNASININ AÇILIŞINI YAPTI

Belediye Başkanı Muharrem Akdemirin ziyaretinin ardından Partisinin İl Başkanılğı açılışını gerçekleştirdi. Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, açılışta yaptığı konuşmasında; Sayın Cumhurbaşkanının bu işe ‘Hayır’ diyenlerin vatan hainliği ile adlandırmalarını ve itham etmelerini esefle kınıyorum. Bizim hiç birimiz hain değiliz. AK Parti-CHP tahterevalli siyasetini biz bozacağız. AK Parti ise toplumdan koptu, toplumun yaşadığı sıkıntıları algılamakta ve çözümlemekte bihaberler. Onun içindir ki 16 Nisan hepimiz için bir şans olacak. 16 Nisan’da ister dost ister yanlışa giden kişinin kendine gelmesi anlamında bizim bunlara bir Osmanlı tokadı atmamız lazım ki Türkiye yeniden irkilsin, normal rotasına girsin” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2017, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER