GİRİŞİMCİLERE SERTİFİKALAR VERİLDİ

GİRİŞİMCİLERE SERTİFİKALAR VERİLDİ
Karabük´te düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunu tamamlayan kursiyerlere düzenlen törenle sertifikaları verildi.
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve KOSGEB Karabük Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifika töreni ve 2012 Yılı 1. Dönem Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi açılış programı yapıldı. Karabük İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Vali İzzettin Küçük başta olmak üzere TSO Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, davetliler ve kursiyerler katıldı. Sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylan, 2011 yılında 50 kursiyerin Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazandığının ve bunun 25´inin yıl içinde sertifikalarını aldığını belirterek, Bugün diğer 25 kursiyerimize sertifikalarını vereceğiz. Bunun yanında Şubat ayı itibariyle başlattığımız eğitim çalışmalarına da 50 girişimci adayı müracaat etti ve bugün itibariyle onlarında eğitimi başlamış durumdadır. Karabük´te Girişimci Sertifikası almak isteyen, bu Karabük´te ben de varım diyen, elini taşın altına koymak isteyen, risk alarak ülkesine, iline, ailesine iş ve aş yaratmak isteyen insanların bugün sertifikalarını vereceğiz. Geçmişte proje hazırlama notasında çok duyarlı değildik. Geçmişte açmış olduğumuz kurslara 25 kişi bulamazken bugün 175 kişi bu kurslara müracaat etmiştir. KOSGEB Başkan Yardımcımız bugün bizi gururlandıran rakamları verdi. Girişimcilik eğitim çalışmalarına müracaat oranı Türkiye genelinde yüzde 5´lerde iken bu rakam ilimizde yüzde 15´leri bulduğunu kendileri ifade etti. Bu da bizleri mutlu etmiştir dedi.
KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz ise, Ülkemizde ekonomik ve sosyal alanda çok önemli işlevler yerine getiren girişimcilik ve girişimcilik ortamının desteklenmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, özellikle gençler için girişimciliğin alternatif bir kariyer olarak önemini kavramış bir toplumda olmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Girişimcilik KOSGEB´in literatürüne 1990´lı yıllarda girdi. 1998 yılında KOSGEB tarafından bu konuda programlar yapılmaya başlandı. Ancak bu tarihten 2010 yılına kadar 6 Bin girişimci adayı eğitmişiz. 2010 yılındaki değişim ve dönüşüm programımızla, girişimcilik konusunda hem eğitim, hem finansman desteği,hem de girişimciliğe ortam sağlama konusunda süreci dikkate alarak bu çerçevede programlar geliştirdik. Bunun sonucunda 2010 yılında 12 Bin girişimci adayımıza eğitim verdik. 2011 yılında bu farkındalık daha da zirveye çıktı ve bu sayı 60 Bin´leri geçti. Bu bakımdan bugün bizlerle bu organizasyona varım diyen başta Ticaret ve Sanayi Odamız olmak üzere tüm birimlere ve tüm kursiyerlerimize teşekkürü bir borç biliyorum diye konuştu. Törene katılan Vali İzzettin Küçük ise yaptığı konuşmada, Karabük´ün geçmişte uzun süre proje üretemeyen, proje sunamayan, gazete haberlerine göre ise proje fakiri bir il konumunda olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
Karabük bugün proje fakiri bir il değil, proje zengini olmaya yolunda adım atmış bir ildir. Sosyal alanda sivil toplum kuruluşlarımızın yaptığı proje sayısı bugün itibariyle Zonguldak ve Bartın illerimizin tam iki katıdır. Karabük iki ilimizden daha fazla proje üretmiştir. Biz Karabük olarak şuna inandık; aklı başında bir proje yaparsak, bu projeye muhakkak kaynak buluruz. Bu inanç yerleşti. İkincisi artık insanlarımız proje yapmanın ne olduğunu gördüler. Bu zihniyet Karabük´te yerleşti. Sanayi ve Ticaret Odamız baştan beri bu işi kovalıyor. Bu konuda çeşitli kurslar ve eğitim programları düzenliyor. Başkanımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum. Bugün de 25 değerli müteşebbis adayına sertifikalarını vereceğiz. Karabük artık bir yükseliş trendi yakalamıştır. Bundan payınızı alın. Kamusal yatırımlar büyük hızla devam ediyor. Özel sektörün yatırımları büyüyor. Benim kanaatimce Karabük´te kısa ve orta vadede hizmetler sektöründe büyük bir ihtiyaç olacaktır. Mart ayı sonu itibariyle Polis Okulumuz açılacak. 500 kişi öğrenim görecek. Yine Cezaevi yazın tamamlanarak açılacak ve yaklaşık Bin 800 kişi orada kalacak. Onun çevresinde bir sürü ihtiyaç olacak. Konaklama, iletişim, gıda vb. bir sürü ihtiyaçlar olacak. Karabük bir sanayi şehridir ve sanayi boyutunda gelişmeler olacaktır ama Karabük orta düzeyde bir kabuk değiştiriyor. Hizmetler sektörüne doğru kayıyor. Bunu iyi gözlemleyin. Şehir kimliğini bu yönde değiştiriyor artık. Herkes trendi iyi okusun. Ona göre tedbir alsın. Ben kursiyerlerimizi bir kez daha kutluyorum. Başarılar diliyorum.
Yapılan konuşmaların ardından 6 Aralık 2011 - Ocak 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarı ile tamamlayan 24 kursiyere Vali İzzettin Küçük ve diğer katılımcılar tarafından sertifikaları verildi. Sertifika töreninin ardından 50 kursiyerin katılacağı 2012 yılı 1. Dönem Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı da başlatıldı.
Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2012, 08:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
2012 kosgeb girişimci iş planı örneği
2012 kosgeb girişimci iş planı örneği - 12 yıl Önce

• KOSGEB Girişimcilik Desteği hakkında ;
-Destek alan sektörler nelerdir
-Girişimcilik desteği şartarı
-Girişimcilik desteği süreci nedir
-Girişimcilik desteği ne kadardır
-Hangi iş fikirleri destek alır
-Örnek girişimci iş planları
-Destel almış iş planı örnekleri
-Başarılı bir iş planı nasıl hazırlanır
-Girişimcilik eğitimlerine nasıl karılabilirim
vb KOSGEB destekleri ve desteği için
www.isplaniornekleri.com

SIRADAKİ HABER