GÜLÜÇ´Ü EREĞLİ´YE DEĞİL, EREĞLİ´Yİ GÜLÜÇ´E BAĞLAYACAĞIZ

GÜLÜÇ´Ü EREĞLİ´YE DEĞİL, EREĞLİ´Yİ GÜLÜÇ´E BAĞLAYACAĞIZ
gundemeregli.com-MHP’nin en iddialı olduğu beldelerden biri olan Gülüç’te Belediye başkan Adayı Tarık Atilla Semiz, “Yapacağımız projelerle Gülüç’ü Ereğli’ye değil, Ereğli’yi Gülüç’e bağlayacağız” diye konuştu.

30 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere kısa bir süre kala beldede çalışmalarını yoğunlaştıran MHP Adayı Semiz, uçuk kaçık projelerle değil, gerçekçi projelerle yola çıktıklarını belirterek, eğitimden, sağlığa, çevre düzenlemelerinden, sosyal projelere kadar pek çok konuda çalışma yapacaklarını kaydetti.

Semiz,  Sahil projesi,  dere ıslahı başta olmak üzere pek çok projeyi belediye imkanlarının yanı sıra MHP genel merkezi ve komşu belediyelerden destek alarak yapacaklarını kaydederek, “Bizim amacımız Gülüç’ü Ereğli’ye bağlamak değil, Ereğli’şyi Gülüç’e bağlamaktır. Bu sebeple yağmur, çamur, kar fırtına demeden çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

GÜLÜÇ IRMAĞI CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Halk ekmeğinden, halk gününe, piknik alanlarından, yollara kadar Gülüç’ün tüm sorunlarını bildiğini anlatan Semiz şu görüşlere yer verdi:

“Irmak kenarı boyunca insanlarımızın oturup dinlenebileceği, ailesi ile birlikte çay içebileceği, derede kayıklarla gezip,  yorgunluk atabileceği bir Gülüç ırmağı oluşturmak.

OKULLAR YENİLENECEK

Beldemizdeki okullarımızın fiziki durumu maalesef bizleri üzmektedir.  Çocuklarımızın teneffüslerini beton üzerinde geçirmekte, okulun bitişiğindeki trafodan yayılan binlerce frekansın yanı başında eğitim ve öğretim görmektedirler. Bu trafo kalkacak! Bu okul yenilenecek.

YAŞLILARA ÜCRETSİZ  MUAYENE

Beldemizde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın yılda bir kez ücretsi genel muayene yaptıracağız.  Ayrıca bu vatandaşlarımızın belediyemizde ilgili birimi aradığı taktirde kapılardan araçla alınıp sağlık kuruluşuna götürülecek ve geri getirilecektir.

LAĞIMLAR YOLA AKIYOR

Zaman zaman atık su ve tahliye kanallarının yetersiz olmasından kaynaklı caddelerimizden lağım suları akmaktadır. Ve akan atık lağım suları temiz su borularının eskimiş olmasından dolayı içtiğimiz suya da karışabilmektedir.  Atık su ve tahliye kanalları ile içme suyu hatlarının yenilenmesi ve modernize edilmesi ile bu problemi ortadan kaldıracağız.  Belde merkezine acil umumi tuvalette kazandıracağız.

ASANSÖRLÜ ÜST GEÇİTLER YAPACAĞIZ

Yaşlılar ve engelli vatandaşlarımızın güvenli ulaşımını sağlamak amacıyla asansörlü üst geçitleri inşa edeceğiz.

Araçlar bozuk yollardan giderken, trafik özellikle okul paydoslarında tehlike oluşturmaktadır. Biz yapacağımız düzenlemelerle hem yollarımızı düzelteceğiz, hem de çocuklarımızı güvence altına alacağız.

HER MAHALLEYE BİR PARK

Her mahallede çocukların oyun oynayabileceği, annelerinin refakat ederken hiç sorun yaşamayacağı parklar tesis edeceğiz. Bunları gerçekleştirirken çocuklarımıza sağlık açısından zarar vermeyecek boya ve maddeler kullanacağız. Parkımızın içersinde bulunacak.  Fitness ve spor aletleri ile aileler çocuklarını ile daha eğlenceli vakit geçirecekler.

PİKNİK ALANI YAPIYORUZ

Çengel burnu mahallesi 4. Ve 5. Blok arkasında bulunan orman işletmesine aitt  ağaçlık araziye ve su deposunun bulunduğu alana gerekli düzenlemeler yapılarak ailelerin stres atabilecekleri, eğlenebilecekleri piknik alanı kazandıracağız.

TOPLU SÜNNETLER YAPACAĞIZ

Yılda bir kez toplu sünnet şöleni yapılacaktır. Her yıl durumu olmayan 3 çiftimizin düğün masrafları belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaşacağı ve spor alanlarında yöneleceği koşullar oluşturulacaktır.

GÜLÜÇ BAYRAMI GELECEK

Gülücümüze özdeşleşen Gülüç bayramını geri getireceğiz. Okullarımızla ve halkımızla beraber festival havasında geceler düzenleyeceğiz.

KADINLAR BAŞTACIMIZDIR

Bizleri doğuran, doyuran, büyüten analarımız, kardeşlerimiz, baş tacı kadınlarımız. En büyük hizmeti sizlerle yapacağız.  Yurtiçi ve yurtdışı projelerle kadınlarımıza aralıksız eğitim vererek onları aş ve iş sahibi yapacağız.

Teknoloji kullandıracağız, halk eğitim Gülüç’e eğitim seviyesini yukarı çıkarmak, çocuklarımızın geleceği aydınlatmaktır. Bayanlarımıza her sene ücretsiz tarihi bölgelere ve doğa  gezileri düzenlenecektir.

İvedilikle Gülüçümüze halkımızın ihtiylaç duyduğu taksi durağı kazandıracağız. Gülüçümüze banka şubesi kazandırabilmek için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. Böylelikle emeklilerimiz, maaşlarını Gülüç’te alabilecekler.

TAŞIMACILIKTA SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Örencik ve Çengelburnu mahallelerimizin en büyük sorunu halk otobüslerinin saat ayarlaması ve düzenlenmesi ivedilikle çözüme kavuşturulacaktır.

Gülüç mezarlığımıza acil ihtiyaç olan şadırvan yapılacak mezarlık alanı genişletilerek çevre düzenlemesi yapılacaktır.

Cenaze ve defin işlemlerinin ücretsiz verilmesine ve her dini bayramda mevlidi şerif okutulmasına devam edilecektir. “

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2014, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER