GÜNDEM´İN 25. YILINDA NELER YAŞANDI?

Gündem Gazetesinin 25. yılından notlar. Geceye kimler katıldı, neler yaşandı.

GÜNDEM´İN 25. YILINDA NELER YAŞANDI?
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli’nin köklü yayın organlarından olan ve İmtiyaz Sahipliğini Çetin Eser’in yaptığı Gündem Gazetesi 25’inci kuruluş coşkusunu (YÖNDER) site kulüpte düzenlediği muhteşem bir gece ile kutladı.
Ereğli Gündem Gazetesinin tarihini anlatan slâyt gösterimiyle başlayan geceye Alaplı Kaymakamı Yıldaray Malğaç, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu eşi Dilek Çimenoğlu, Ereğli Belediye Başkan Vekili Özkan Özyağcılar, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Güneşli Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, Erdemir Kurumsal İletişim Müdürü Gülşin Yönay, Alaplı Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, Ereğli Belediyesi Önceki Belediye Başkanı Murat Sesli, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, Meclis Başkanı Hasan Öztürk, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Ereğli Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı  Hikmet  Tezel, Ereğli Çilek Halk Otobüsleri Başkanı Murat Akyüz, Ereğlili hayırsever İşadamı İbrahim İzmirlioğlu,  Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş,  Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, Alaplı Güvenlik Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Hikmet Ulukaya, DSP Ereğli Belediye Başkan Adayı Dr. Recep Erdoğan, Alaplı Belediye Başkan Adayları Hüseyin Uysal, Faruk Çaturoğlu, Emrullah Erdoğan, Ahmet Tosun,Utku Koleji Şirket Sahibi Ali Çataklı, Kdz Ereğliler Derneği Yönetim kurulu Başkanı Noyan Keskin, işadamları, dernek, sendika ve oda başkanları ile çok sayıda gazeteci ve davetli katıldı.

ESER DUYGU YÜKLÜ KONUŞMA YAPTI

Gündem gazetesi Eski imtiyaz sahibi gazeteci Ali Suat Eser duygu yüklü bir konuşma yaptı.

Eser, Yaptığı konuşmada; “Kurulma nedeni olduğum ve adını da koyduğum Gündem Gazetesini, dayım Nizamettin Acar’ında katkılarıyla Alaplı’da aldığımız kendi matbaamızda basarak yayına başlattık.Babam Ali Osman Eser ve o dönem Hukuk Fakültesi öğrencisi olan kardeşim Yücel Eser ile 13 Kasım 1989 ‘da yayına başlattığımız Gündem Gazetesi,  yeni sahibi kardeşim Çetin Eser ve ekibiyle 25. yayın yılına girdi.Burada GÜNDEM’in siz değerli dostlarla birlikte çeyrek yüzyıla “merhaba” demesini görebildiğim için çok mutluyum. 2001 yılında yakalandığı  karaciğer hastalığından tüm çabalara karşın kurtarılamayan babamın  4 Mayıs 2002’de  yaşamını yitirmesi üzerine, o tarihe kadar Genel Yayın Yönetmenliği’ni yürüttüğüm Gündem Gazetesinin sahipliğini üstlenmek zorunda kaldım. “Zorunda kaldım” dedim, çünkü gazete sahipliği ile gazeteciliği bir arada yürütmek zordu. Nitekim zaman içinde ekonomik kriz iyice bunalttı. Yetmezmiş gibi sağlığımı da yitirmiştim. 1999’da geçirdiğim kalp krizinden sonra anjio olup 10 yıl ilaç kullandım. Sık sık acil servislere taşınmamın nedeni, 14 Mart 2009 da geçirdiğim kalp krizinden sonra anlaşıldı. Kalp kapağım kapanmış,İlk ameliyattan sonra “Bir daha ameliyat olma, masada kalırsın. Yaşayabildiğin kadar yaşamana bak” diyen doktorumun sözüne uymaya çalıştım. Sağlık sorunum 2010’un ilk aylarında ciddi boyuta ulaşan ve bu nedenle uzun süre Ankara’da hastanelerde kalmam gerektiğinden Nisan 2010 itibariyle Gündem ve matbaa tesisi kardeşim Çatin Eser’e  resmen devredilmiş oldu. Kardeşlerim ve dostlarımın çabası, milletvekilimiz Fazlı Erdoğan ve kardeşim Yüksel Eser’in vesilesi ile ulaştığımız dönemin Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ’ın ilgisi  sonucu devlet tarafından tedavi için ABD’ye gönderildim.

AMELİYAT OLDUM

 Orada parça takılarak kalbim ve dolayısıyla diğer organlarım düzelmeye başladı. Ancak felç de olmuştum. 4 aya yakın tedavim sonunda bastonla ve oksijen tüpüyle yurda dönebildim. Benim hayatta kalabilmem için büyük çaba gösteren kardeşlerime ve kardeşlerim kadar yakın hissettiğim eşlerine, aynı zamanda ekonomik kriz yükümü de aldıkları için teşekkürlerimi borç bilirim. Gündem Gazetesi’ni devralan kardeşim Çetin Eser, tüm olanaklarını kullanarak gazeteyi 6 sayfa yapıp, gazeteyi vasıflı hale getirip resmi ilan almayı başararak aldığı bayrağı yükseklere taşıyacağını gösterdi.Başta kardeşim Çetin Eser ve Yazı İşleri Müdürü Yasin Ören olmak üzere tüm çalışanlarına başarılar dilerim ”dedi.

ONURLU BİR GÖREV

Gündem Gazetesi  Kurucularından  Babası Merhum   Ali Osman Eser ve  ağabeyi  Ali Suat Eser’den devralmış  olduğu onurlu ve gurulu  bayrağı taşımanın mutluluğu içerisinde olduğunu dile getiren Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Çetin Eser  yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Gazetemiz gündemin çeyrek aşıra girmesinin coşkusu ve mutluluğu içerisindeyiz, Çetin ESER olarak başta rahmetli babam emekli öğretmen Ali Osman ESER ve ağabeyim Ali Suat ESER den devralmış olduğum bu onurlu ve gururlu bayrağı taşımanın mutluluğu içerisindeyim. 1989 yılında rahmetli babam Ali Osman ESER abilerim Ali Suat ESER ve Yücel ESER ile birlikte kurulan ve GÜNDEM adını alan gazetemiz,günlük yayın hayatına başlamıştır. Gazetecilik öğrenimini gören ağabeyim Ali Suat ESER ile birlikte ailemiz de bu mesleğe girmiş oldu. Kendisinin ilmi ve deneyimleri ile bu meslekteki başarısı siz değerli okurlarımızın ve dostlarımızın takdiridir. Gündem yıllarca bölgemizde günlük, tarafsız ve ilkeli yayınları ile halkımızın sesi ve kulağı olmayı başarmıştır. Ağabeylerim Ali Suat ESER in 2009-2010 yıllarında sağlık ve EKONOMİK sorunları nedenleri ile gazetemiz GÜNDEM i ailemizin verdiği karar ile devralmış bulunmaktayım. Bu dönemde abilerim Yüksel ESER ve Yücel ESER in katkıları ile geçmiş dönem ekonomik sıkıntıların üstesinden gelirken, bizde devraldığımız bayrağı daha yükseğe taşıma sözümüzü ve arzumuzu yerine getirme uğraşı içerisine girdik.Gerçekten gündemi teknik olarak daha güzel, vasıflı ve kurumsal bir gazete haline getirme konusunda, tüm olanaklarımızı seferber etmiş bu çalışmalarımızın sonucunda resmi ilan alarak taçlandırmış olduk. Bu dönemde özverili çalışmalarından dolayı tüm çalışanlarımıza, destekleri ile her z aman yanımda olan aileme ve özelikle siz değerli dostlarıma ve okurlarıma teşekkür ederim ”dedi.

25. YILINIZI KUTLUYORUM

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç kuruluş kutlayarak, “Öncelikle gazetenizin 25.yılını kutlar. Yayın hayatınızda başarılar dilerim” dedi.

Malğaç ayrıca Kdz. Ereğli ilçe Kaymakamı İbrahim Çay’ın da selamlarını getirdiğini dile getirerek, şunlar söyledi:  “Sayın Ereğli kaymakamımız İbrahim Çay Zonguldak’ta trafik kazasında yaşamını yitiren Jandarma Başçavuşun  taziyesine gitmesinden dolayı kendilerinin de gazetenizin 25.yılını kutladığını söyledi.

GÜNDEMİ TAKİP EDİYORUM

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu kuruluşu kutlayarak,  “Gündem Gazetesini yıllardır  takip ediyor tarafsız objektif yayınlarından dolayı kutluyor nice 25.yaşlara diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Ardından Kurulduğu günden bu yana gündem gazetesine emek vermiş eski çalışanlardan Eyüp Bektaş, Tuncay Tokay, Tekin Ergün , Recep Akkaya, Koray Kayalı, Altan Akçakese, Serkan Aydemir, Mehmet Öztürk, Hüseyin Orhan, Yücel Eser, Yüksel Eser ve Gündem Gazetesi Eski İmtiyaz Sahibi Ali Suat Eser’e gazeteye vermiş oldukları emeklerinden ve başarılarından dolayı plaket verilirken halen Gündem gazetesine emek vermekte olan başarısına başarı katmak için çabalayan çalışanlarına teşekkür belgesi taktim edildi.

Gündem gazetesinin 25. Kuruluş yıldönümü nedeniyle gecede 25.yıl onuruna pasta kesildi.Gündem Gazetesi İmtiyaz sahibi Çetin Eser ile birlikte Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç,Alaplı Belediye Başkanı Dr Nevzat Çimenoğlu ,AK  Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır Eski İmtiyaz sahibi Ali Suat Eser ,Yüksel Eser, Yücel Eser ve gazete çalışanlarının  katılımıyla kesilen pastanın ardından  geceye katılan davetliler müzik ve dans eşliğinde eğlendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2013, 10:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
gazeteci
gazeteci - 10 yıl Önce

gündem gazetesini kutluyoruz ,,sayın Osman Eser büyüğümüz orada olsaydı daha farklı ve davet edilmeyen gazaeteciler sizlere farklı şekilde daha büyük şekilde bakardı, ama siz bunu başamadınız . gazeteci

SIRADAKİ HABER