HALK OTOBÜSLERİ TAŞIMACILIKTA ZAM YAPTI

PAzartesi gününden itbaren geçerli olacak zam sonrasında taşımacılık 1.50´dan 1. 75´e çıkacak.

HALK OTOBÜSLERİ TAŞIMACILIKTA ZAM YAPTI
gundemergli.com-Ereğli ilçesinde yolcu taşıma ücretlerine 30 Eylül 2013 Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 25 kuruş zam yapıldığı bildirildi.
Kdz. Ereğli ilçesinde S.S. 92 Nolu Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz, 34 aydın zam alamadıklarını belirterek şehir içi yolcu taşıma ücretlerinin Pazartesi gününden itibaren zamlı olacağını ifade etti.
Akaryakıta ücretleri, sigorta ve benzeri giderlerde son 34 ayda fahiş artışlar olurken kendilerinin bu sürede hiç zam alamadıklarını dile getiren Akyüz “Daha önce zam için belediyeye talebimiz oldu fakat mecliste kabul edilmedi. Son olarak Zonguldak Esnaf Odaları Birliği’ne müracaat ettik ve talebimiz makul bulundu. Pazartesi gününden itibaren Ereğli ilçemizde öğrenci 1 TL 25 kuruş, sivil vatandaşlarımız ise 1 TL 75 kuruştan taşınacak. Vatandaşlarımızın bu zammı makul karşılayacaklarını ve bizi anlayışla karşılamalarını bekliyoruz. Geçen yıl 200-250 TL ödediğimiz trafik sigortası bu yıl 3 bin- 4 bin TL’ye çıktı dedi.
Ereğli’de kısa süre önce uygulanmaya başlanan elektronik kart sistemi hakkında da vatandaşlara uyarılarda bulunan Akyüz sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şu anda mevcut taşıdığımız yolcunun yüzde 60’ı elektronik kart kullanıyor. Bilindiği gibi elektronik kart kullanmayanlar 25 kuruş fazla ödeme yapıyorlar. Bu da vatandaşlarımıza zarar. Ayrıca elektronik kart kullananlar sabah 07.00 ile 08.30 saatleri arasında 2. binişleri ücretsiz yapıyorlar. Örneğin Kepez’den çarşıya inerken ücret ödeyen yolcumuz 07.00 ile 08.30 saatleri arasında ikinci kez otobüse binip hastaneye yada başka bir bölgeye gitmek istediğinde ücret ödemiyor. Elektronik kartı olmayanlar bu haktan yararlanamıyorlar. Dolayısı ile elektronik kart kullanımı vatandaşlarımızın karınadır.”
Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2013, 06:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER