HİJYEN EĞİTİMİ ŞART!

Ereğli TSO hijyen eğitiminin önemine dikkat çekti.

HİJYEN EĞİTİMİ ŞART!
gundemregli.com-Kdz. Ereğli İlçesi’nde, çeşitli gıda sektörlerinde faaliyet gösteren sahip, yönetici ve çalışanlarının hijyen eğitimi alması gerektiği bildirildi.
   Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası aracılığıyla yapılan yazılı duyuruda, ilgili kuruluş ve kişilere yönelik hijyen eğitimi yönetmeliğinin geçtiğimiz Temmuz’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğü girdiği hatırlatıldı.
   Duyuruda, şunlar kaydedildi:
   “Hijyen Eğitimi Yönetmeliği gereği kantin işletmeciliği, meyve ve sebze satış elemanlığı, su ve deniz ürünleri satış elemanlığı, şarküteri, bakkal ve gıda pazarları satış elemanlığı, aşçı, barmen, kasap, otel ve lokanta yöneticileri, pastacı, garson, berber, kuaför, su satış işletme çalışanları, gıda kontrol elemanı, hububat işleme elemanı, süt işleme elemanı çalışanları ve daha önce hijyen eğitimi alanların da 8 saatlik hijyen eğitimi alması gerekmektedir.
   Bu yönetmelik gereği Karadeniz Ereğli Mesleki Eğitim Merkezi’nce Hijyen Eğitimi Kursu düzenlenmesi planlanmış olup, başvuruların Karadeniz Ereğli Mesleki Eğitim Merkezine yapılması gerekmektedir.
   Önceden belgesi olanların da kursa katılmaları zorunludur. Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün 316 14 93 nolu telefonundan ayrıntılı bilgi alınabilir.”

 

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2013, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER