HIZLI TREN STANDARTLARINDA HİZMET VERECEK

ZOnguldak-KArabük arasındaki tren hızlı tren statüsünde olacak.

HIZLI TREN STANDARTLARINDA HİZMET VERECEK
gundemeregli.comZonguldak AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar Zonguldak-Karabük tren seferlerinin hızlı tren statüsünde olacağını belirtti.

 Bir süredir askıya alınan tren seferleri ile ilgili açıklama yapan Ulupınar, şunları söyledi:

“Filyos yolunda gerçekleşen ölümlü trafik kazasının ardından vatandaşın tepkilerinin büyümesinin etkisiyle tren seferlerinin başlaması hususunun hızlandırıldığını belirten Ulupınar tren seferlerinin 1 Şubat’ta başlayacağı müjdesini verdi. Ulupınar;’Zonguldak’ta hem demiryollarını hem de karayollarını hükümetimiz ele aldı. Her yerde çalışıyoruz şuanda. Gelirken her tarafta iş makinesi gördüm. Zonguldak adeta bir şantiye haline gelmiş. Bölgemizde viyadükler, köprüler, yollar yapılmakta. Demiryolları yapıldığından bu tarafa hiç tadilat dahi yapılmamış. Çağın gerisinde kalmış. Bugün burada bu tipi tren sesleri saatte 130 km. hıza ulaşacak. Yüksek hızlı tren değil ama hızlı tren standardında hizmet verecek. Klimalı, kaloriferli, tuvaletli lüks vagonlar gelecek. Tabiî ki bunu yaparken bir takım sıkıntılar var. Her nimetin bir külfeti var. Yollar yapılırken zaten buraya ulaştırma bakanımızı getirmiştik. Ulaştırma bakanımız yollarla, tünellerle ilgili, Kilimli yoluyla ilgili, Filyos Projesiyle ilgili müjdeleri vermişti. Bunları buradan tekrar etmek istemiyorum. Mevcut yolun iyileştirilmesiyle ilgili ihaleyi Karayolları yapmıştı. Çalışma dün itibariyle başladı. Burada mevcut yolu genişleteceğiz. Bariyerler yapacağız. İstinat duvarları yapacağız. Bu mevcut yol kalıcı olmayacak. Esas proje Zonguldak ile Filyos’u birleştirmek. Bununla ilgili çalışmalarda ahretten yürütülecek. Tren seferleri 1 Şubattan itibaren başlayacak. Şubat’a kadar vatandaşlarımız sabretsinler. Ben dün vali vekilimizle görüşmüştüm. Karayolları bölge müdürleri, devlet demir yolları bölge müdürleriyle görüştüm. Onlar buraya geldiler. Devlet Demir Yolları 1 Şubat’tan itibaren yolcu seferlerini başlatacak. Yolun iyileştirilmesi dün itibariyle başladı. Vatandaşlarımız biraz sabretsinler. Kazayla ilgili adli ve idari soruşturmalar devam ediyor. Kimseyi suçlamak istemiyorum. Eğer yoldan kaynaklanan bir kazaysa elbette ki hepimizin sorumluluğu var. Arabanın eski olduğu, kapasitesinin çok üzerinde yolcu aldığını söylediler. Bunlar bir iddia olabilir. Şuanda inceleniyor. Kimseyi suçlamak adına söylemiyorum. Ama çok daha büyük bir facia olabilirdi. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımızın durumları iyi. Onlarla arkadaşlarımız gerekli temaslarda bulundu. Onlara da acil şifalar diliyorum. İnşallah bir daha böyle bir kaza olmaz. Biraz vatandaşlarımız sabretsinler. Zonguldak’ın coğrafyası çok zor.  Zonguldak’ın iklim şartları çok zor. Ama karayolları bakımından Türkiye’de en çok yatırım yapılan il Zonguldak’tır. Filyos Projesi, Havaalanı ve yollarla ilgili bir kıyaslama yapın, bunu göreceksiniz. Ben tekrar Zonguldak’a geçmiş olsun diyorum’ dedi

‘ÇATES’İN ÖZELLEŞTİTİLMESİYLE İLGİLİ ZONGULDAK’IN TALEBİ ENERJİ BAKANINA İLETİLDİ.

Çates’in özelleştirilmesiyle ilgili soruya da cevap veren Ulupınar Zonguldak’ın Çates’in özelleştirilmesiyle ilgili olarak; ‘Konsorsiyum’a verilsin ya da yerli kömür tüketimi şartı aransın’ taleplerini enerji bakanına ilettiğini belirtti

Enerji Bakanının ‘Hazırlığınızı yapın gelin’ cevabını verdiğini belirten Ulupınar enerji bakanı ile görüştükten sonra AK Parti Zonguldak Milletvekilleri olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a konuyu aktarabileceklerini belirtti.

 

AK Parti’nin 1-2-3 Kasım’da Kızılcahamam’da gerçekleştireceği kampın sorunları Başbakan’a işletebilmek adına kendileri için iyi bir fırsat olduğunu belirten Ulupınar o tarihe kadar enerji bakanı ile görülebilmesi halinde o kampta Başbakan’a konuyu aktaracaklarını belirtti.

‘Çates’in özelleştirilmesiyle ilgili talep dün enerji bakanımıza iletildi. Enerji Bakanımız hazırlığınızı yapın gelin dedi. Geldikten sonra bakılacak, Onun üzerinde çalışılacak. Şuanda somut bir şey söyleyemeyiz. Bu çalışmayı arkadaşlarımız bir hafta içinde yapacaklar, biz de bunu enerji bakanımıza ileteceğiz. Bakan Bey ile görüştükten sonra Başbakanımızla görüşme olabilir. 1-2-3 Kasım’da Kızılcahamam’da kampımız var. 6 ay önceki kampımızda 3 milletvekili Zonguldak’ın hastanesini söyledik. Filyos Projesini söyledik, yolları söyledik. Yollar bitmek üzere. Hastane ile ilgili belki il başkanımız müjdeyi vermiştir. Türkiye’de 96 tane hastanenin ihalesi TOKİ tarafından gerçekleştirilecek. Bunlardan bir tanesi de Zonguldak. Filyos Müjdesini bakanımız verdi. 1-2-3 Kasım bizim için bir şanstır. İnşallah o zamana kadar enerji bakanımız ile görüşme fırsatı bulabilirsek daha sonra başbakanımıza iletiriz. Ama şuanda somut bir şey söylemek mümkün değil’ dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2013, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER