HÜKÜMETİMİZ ZONGULDAK’'A BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Gazetemiz Gündem’e Zonguldak’a yapılan ve yapılacak olan yatırımlar konusunda değerlendirmelerde bulundu.

HÜKÜMETİMİZ ZONGULDAK’'A BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Gazetemiz Gündem’e Zonguldak’a yapılan ve yapılacak olan yatırımlar konusunda değerlendirmelerde bulundu.

 

AK Parti Hükümeti’nin Zonguldak’a büyük önem verdiğini anlatan Özbakır, Filyos projesinin temelinin atılması başta olmak üzere, ulaşımdan sağlığa önemli aşamalar kaydettiklerini söyledi.

HÜSEYİN ÖZBAKIR KİMDİR?

1950 yılında Trabzon Sürmene’de dünyaya gelen Özbakır,  İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Fatih semtinde tamamladı.  Ardından Şubat 1976da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Özbakır, Avukatlık stajından sonra 1976 Aralık ayında hakimlik sınavını kazandı.

1989-1991de Gürün Cumhuriyet Başsavcısı,1991-1999te Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı,1999-2006da Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Özbakır 2006 yılında atandığı Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden 2015 genel seçimleri öncesinde emekli oldu. Özbakır, AK Parti 25. 26. Dönem Zonguldak Milletvekilidir.

ANAYASA GÖRÜŞMELERİ MECLİSTE NASIL GEÇTİ?

-Bu tasarıyı biz MHP ile birlikte hazırladık. Öncelikle MHP Genel başkanına teşekkür ediyorum. Gerçekten yanımızda durdu. HDP ile CHP iş birliği halinde bu olaya hep karşı çıktı. Aralık ayında yoğun geçen bütçe çalışmalarının ardından Anayasa değişikliği teklifi geldi. Muhalefetin bizi eleştirdiği en büyük konu “Rejim değişiyor, diktatörlük geliyor.” Ülkemizin düşmanları içerden ve dışardan ülkemizi batırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama bunu kesinlikle başaramayacaklar. Burada yasama ve yürütmeyi ayırıp, dikkat edin rejimi değiştirmiyoruz; sadece hükumet sistemini değiştiriyoruz. Burada diktatörlükte yok. Bu gün Tayyip Bey var, yarın bir başkası da olabilir. Gelen seçimle gelecek. Halk icraata bakacak, beğeniyorsa bir daha seçecek, beğenmiyorsa seçmeyecek, başka birisi gelecek. Burada son söz milletindir. Mecliste yaşananları izlediniz; önce kürsünün etrafını çevirip kürsüyü devirdiler. Sonra Genel Başkan Yardımcımız Fatih beye yaptıklarını beliyorsunuz. Muhammet Balta’nın ayağını ısırdılar. Her oylamada heyecan yaşıyoruz; acaba bu sefer ne filim çevirecekler? Oy kullanma kabininde oylamayı geciktirmek için 18 dakika kalan var içeride. Bunlar çocukça işler. Çok sabır gösterdik, bunların hepsini aştık.

İŞSİZLİKLE İLGİLİ NELER SÖYLEYECEKSİNİZ?

-Zonguldak’ta işsizliği azaltmak için Zonguldak İŞKUR İl Müdürlüğü üzerinden Toplum Yararına, Program Kapsamında çalıştırılmak üzere Zonguldak’ a Programlar düzenlenmiş, program süresince katılımcılar 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında çalıştırılarak, asgari ücret üzerinden aylık ödemeleri ile SGK prim ödemeleri yapılmış, Bu kapsamda 06/07/2015-31/12/2015 tarihleri arasında çalıştırılmak üzere il genelinde Belediye Başkanlıkları, Kaymakamlıklar,  Milli Eğitim Müdürlükleri, İl Müftülüğü, İl Özel İdaresi, Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne geçici işçi alımı için İl ve ilçeler genelinde 5 bin 119 başvuru olmuş, Çalışacak adayların belirlenmesi için yapılan kura ve mülakatlar sonucu yerleştirilmeler yapılmıştır. Hükümetimiz bu güne kadar, Zonguldak’ta 6,5 katrilyon yatırım yapıp, TTK’ ya 7.5 Katrilyon süspansiyon sağlamıştır. Türkiyenin üçüncü büyük limanı olan Filyos un temelini attık. 

NE GİBİ ÇALIŞMALAR VAR?

Zonguldakta 22 kilo metreden 180 km bölünmüş yola gelinmiş olması, Madenden kaynaklı mülkiyet sorunlarının çözülmesi,  BAKGED projesi ile dere ıslahı ve 2 buçuk milyon fidan dikimi birçok projeyle,  Batı Karadeniz’i yeni gelişim sahası haline getireceği sözünü vermiş ve Hızlı Tren projesinin faaliyete geçirilmiş olması,  Hükümetimizin Zonguldak’ a verdiği önemi göstermektedir.

ZONGULDAK SİZİN İÇİN NEYİ İFADE EDER?

Zonguldak insanı cana yakın sevecen, dürüst, çalışkan ve hizmet etmeye layık. Zonguldak benim hayatımda çok önemli bir yere sahip.  10 yıl Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığım 1.5 aşkın bir süre Milletvekili olarak temsil ettiğim bir yer.  Zonguldak halkına daha uzun yıllar hizmet etmek istiyorum.

DANIŞMANINIZ LEVENT ÇEBİ TELEFONLAR KONUSUNDA ÇOK HASSAS OLDUĞUNUZU SÖYLÜYOR, NE DERSİNİZ?

Telefonum 7/24 açıktır. Herkes bana ulaşabilir. Gerek ben gerekse Danışmanlarımızın sorunlarını hızlı bir şekilde çözüm üretmeye çalışıyoruz. İyi ve kötü günlerinde beraber olmaya çalışıyoruz. Malum TBMM’si çalışmaları da yoğun. Bu çalışmalarından arda kalan vaktimizi bölge insanımız ile geçirmeye çalışıyoruz

SON OLARAK NELER SÖYLEYECEKSİNİZ?

Göreve geldiğimizden bu yana Zonguldak’ın teşvik alan bir il olması için uğraşıyoruz. Teşvik çıkartmak çok zor ancak sektörel bazda bile olsa bu teşviki işsizliği önlemede büyük katkısı olacaktır.

İstihdam sağlanacak, bölgemize yatırımlar gelecektir. Filyos projesi başlı başına dev bir yatırımdır. Burası Zonguldak’ın en önemli kalesi haline gelecektir.  Bu konu çok önemli, çalışmalar halen yapılıyor. Bu konu ile ilgili en üst düzey görüşmelerimizi de yaptık. Gittiğimiz her platformda Teşvik konusunu Milletvekili arkadaşlarımızla beraber sürekli dile getirdik anlattık. Tüm çalışmalarımız İlimizi göç veren durumdan, göç alan konuma getirmektir. İnşallah bunu başarabilirsek, Zonguldak’ ın işsizlik sorunu tamamen çözülmüş olacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2017, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER