İşsizlik ve yol sorun olmaktan çıkacak.

Özbakır, Merkesz Disiplin Kurulu (MDK) Başkanı sıfatııyla ilk kez Gündem'e konuştu. "İşsizliği ve yolu sorun olmaktan çıkaracağız" dedi.

İşsizlik ve yol sorun olmaktan çıkacak.

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, yeni seçildiği görevi sonrasında ilk değerlendirmeyi Gündem Gazetesi’ne yaptı.

Ankara Söğütözü’nde bulunan AK Parti Genel Merkezi Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı makamında; Gündem Gazetesi Yayın Yönetmeni Yasin Ören ve Köşe Yazarımız Mehmet Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Özbakır, Zonguldak’ta işsizliği ve yolu sorun olmaktan çıkaracaklarını söyledi.

Görevi, dün gerçekleşen Merkez Disiplin Kurulu (MDK) toplantısının ardından Ali Özkaya’dan devir alan Özbakır, “Memleketimize ve ülkemize hizmet etmeye çalışacağım. İyi görevler yapacağıma inanıyorum,” dedi.

ÖZKAYA BAŞKAN YARDIMCISI OLACAK.

MDK Eski Başkanı Özkaya’nın Başkan Yardımcılığı görevini yürüteceğini kaydeden Özbakır, Filyos projesinden, Ulaşıma, işsizlikten ihalelere kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

Yeni göreve seçilmesi sebebiyle arayan ve tebrik edenlere Teşekkür eden Özbakır şunları söyledi:

“Sayın Genel Başkanımızın ve kurul arkadaşlarımızın onayı ile MDK başkanı seçildim. MDK üst kuruldur. Partimizdeki eski yöneticilerden tutunda her türlü şikâyetleri yapmak üzere kurulmuştur. Tüzükte bu görevler belli. Her türlü kararlar bize gelerek, son nihai kararı en iyi şekilde son belirleyici olarak biz veriyoruz. Bu görevim memleketimiz ve ülkemiz için hayırlı olacağına inanıyorum. İyi görevler yapacağız. Memleketimize Partimize hizmet etmeye çalışacağız. ”

FİLYOS LİMANI 15 TEMMUZ’DA HAZIR

Özbakır, Filyos Liman’ının 15 Temmuz 2019 yılında tamamlanacağını belirterek, Sanayi projelerinin ise hızla ilerlediğini kaydetti.

Zonguldak’ta işsizliği azaltmak amacıyla çalıştıklarını da kaydeden Özbakır, şöyle devam etti:

“Filyos projesi geldiğimizde beri öne çıkarmaya çalıştık. İstedik ve başarılı olduk. Akıbetinde liman ihalesi yapıldı. Limana başlandı.  Mendirekte çalışmalar hızla sürmektedir. Limana alınan taş yakın mesafeden alındığı için hızlı ilerliyor.  15 Temmuz 2019 tarihine yetişecek.”

“PROJELER HIZLI BİR ŞEKİLDE SÜRÜYOR”

Limanla birlikte arka tarafta Sanayi tesislerinin projelerinin hızlı bir şekilde devam ettiğini anlatan Özabkır Bu konuda Bilim ve Sanayi bakanımız Faruk Özlü ile sürekli temas halindeyiz. Sürekli görüşüyor ve desteklerini eksikler ve yatırımlar konusunda talep ediyoruz. Kendisi sağ olsun her konuda bize destek oluyor.

Bu proje Çaycuma ve Zonguldak için önemli bir projedir.  İşsizlik ve göç önlenecektir.  Zonguldak göç alacak pozisyona gelecektir. Zamanla Kısa sürede burada Sanayi kuruluşlarını görmek mümkün olacak.”

TÜM YOL İHALELERİ YAPILDI

Zonguldak yolları ile ilgili çalışmaları sıkı tuttuklarını da anlatan Özbakır, “Yollarımızı takip ediyoruz. Bugün bile Karayolları Bölge müdürÜ ile görüştüm. Tim ihalelerimizi yaptık. Kalan ihaleler sadece; Kilimli ile Havalimanı kavşağı arasındaki tünellerin ihaleleri. Bu ay sonunda bitiyor. Zonguldak 2. Makastan, Ilıksuya çevre yolu yapılacak.

Zonguldak Kilimli ihalesi yapıldı kesinleşmesi bekleniyor. Mitatpaşa tüneli açılacak.  Kilimli sahil yolu açılacak. Devrek Zonguldak arası çalışmalar hızla devam ediyor. Asfaltlamaya geçeğiz. Aynı şekilde Ereğli yolu hızla ilerliyor. Göreceksiniz çok güzel şeyler olacak.  Üniversitenin orada viyadükte hızla ilerliyor.”

ZONGULDAK’TA TEŞVİK NE DURUMDA?

Zonguldak’ın Türkiye’nin 28. zengin ili olduğuna da dikakt çeken Özabkır, ERDEMİR ve vatandaşımızın bankadaki mevduatları sebebiyle ilimiz en zengin iller arasında buda teşvik konusunda  TTK’ya da yapılan sübvansiyon sebebiyle bizlerin bu konuda elini zayıflatıyor. Yalnız Filyos projesi ile bu sorunu aşıyoruz ve teşviki Zonguldak’a getiriyoruz.  Ben  ne istersem Zonguldak için istiyorum. Buranın kalkınması ve gelişmesi için istiyorum.  Sürekli Ankara’da Zonguldak’ın sorunlarını masaya yatrırıyoruz ve çözüm yolları bulmaya çalışıyoruz. Her şeyimizle Zonguldak için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2017, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER