İŞTE İŞSİZLİK RAKAMLARI

İŞTE İŞSİZLİK RAKAMLARI
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli’de işçi arayan firmalar İş Kur’a müracaatlarını sürdürüyor. Firmalar en çok muhasebeci, sürücü ve satış danışmanı gibi meslekler için İş Kur’a müracaat ediyor.

Ereğli’de iş arayan vatandaşlara hizmet veren İş Kur Müdürlüğü vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiriyor.

Ereğli’de 12 Bin 585 vatandaş iş ararken, 99 firmada işçi arıyor.

Kurum yetkilileri, “2013 Mayıs sonu itibariyle 4 Bin 245 erkek ile 2 Bin 415 kadın olmak üzere toplam 6 Bin 600 kayıtlı işsizin mevcut olduğunu kaydederken,  Kayıtlı olup aktif olarak, çalışan diğer kişilerle birlikte toplam kayıtlı iş arayan sayısı 12 Bin 585 olduğuna dikkat çekildi.

 

---Çalışma ve İş Kurumu Kdz. Ereğli Hizmet Merkezine kayıtlı 6 Bin 660 işsiz vatandaşın bulunduğu bildirildi.

Kurum yetkililerinden edinilen bilgilere göre,  aktif olup aktif olarak, çalışan diğer kişilerle birlikte toplam kayıtlı iş arayan sayısının 12 Bin 585 olduğu belirtildi.

İŞÇİ ARANLAR İŞKUR’DA

İş-kur merkezinin iş ve işçi arayanlara önemli katkıda bulunduğu ifade edilirken şu görüşlere yer verildi. 

“2013 Mayıs sonu itibariyle 4 Bin 245 erkek ile 2 Bin 415 kadın olmak üzere toplam 6 Bin 600 kayıtlı işsiz mevcuttur.  Kayıtlı olup aktif olarak, çalışan diğer kişilerle birlikte toplam kayıtlı iş arayan sayısı 12 Bin 585’dir.

  Ereğli ve Alaplı ilçelerinde 99 farklı açık iş ilanı bulunmaktadır. Firmalarımız ön muhasebe, sürücü, satış danışmanı kasap, kasiyer, pazarlama, elektrik gibi mesleklere firmalar işçi arıyor.

DERGİ DAĞITILDI

İş Kur Genel Müdürlüğünce balsan İş kur meslek seçimine destek dergisinin tanıtımı kapsamında Kdz. Ereğli ve Alaplı ilçelerinde bulunan 8. Ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik,  doğru meslek seçiminin önemi” iş arama becerilerinin geliştirilmesi “ seminerleri verilerek, bin 900 dergi dağıtımı gerçekleştirilecek.  63 grup görüşmesinde 3 bin 606 öğrenci ile buluşulmuştur.

15 Mayıs-30 Haziran 2013 tarihleri arasında yürütülen işgücü piyasası talep, araştırması devam etmektedir. Bu dönemde toplam 368 işyeri ile Kdz. Ereğli ve Alaplı ilçelerinde mevcut istihdam beklentileri ve temininde güçlük çekilen mesleklere yönelik,  araştırma yapılmaktadır. 2012 yılında yapılan araştırma sonuçları yayınlanmış olup, basılı hale gelmiştir.

KURSLAR SÜRÜYOR

Devam eden iş gücü yetiştirme kursları kapsamında 17 Haziran 2013 tarihinde ev tekstil konfeksiyon teknisyeni, bilgisayar bakım ve onarımcısı ağ teknolojileri elemanı, endüstriyel bakım,  onarım elektrikçi, ahşap doğramacı kurslarının seçmeleri yapılacaktır.  Ayrıca 14 Haziran 2013 tarihinde engellilere yönelik iç giyim hazır giyim makineci kursu seçmeleri yapılacaktır.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2013, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER