KALAN DÜKKANLARDA YIKILDI

Alaplı´da kalan belediye dükkanlarının yıkımı sürüyor.

KALAN DÜKKANLARDA YIKILDI
gundemeregli.com-Alaplı Dereboyu Caddesi’ndeki eski Belediye dükkanlarının yıkımı  bitti.

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “Kavga gürültü olmadan, güle oynaya dükkan yıkıyoruz. Belki de, bu yönüyle, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. “ dedi.

Yapımı tamamlanan yeni Belediye dükkanlarına hak sahiplerine geçmesinin ardından, boşalan eski dükkanların yıkımına  devam edildi. Yıkım çalışmalarını yerinde takip eden Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “Bu, ilçemizin beklediği ve herkes tarafından dile getirilen bir hizmetti. Şu anda, ilçemiz açısından tarihi bir dönem yaşıyoruz. “ dedi.

Başkan Çimenoğlu, açıklamasını şöyle tamamladı:

“İlçemize Karşıyaka’dan girenlerin gözlerine ilk ilişen Dereboyu Dükkanları, çok kötü bir görüntü oluşturuyordu. Yıllardır, herkes bu kötü görüntüden ilçenin kurtulması gerektiğini ve yenilerinin yapılarak bu dükkanların yıkılması gerektiğini söylüyordu.  Projemizi yaparak, esnafımızı da mağdur etmeyecek şekilde 55 adet yeni dükkan yaptık.

40-50 yıllık bir geçmişe sahip olan eski dükkanlardaki kiracılarımızı da yaptığımız bu yeni dükkanlara yerleştirmeye başladık. Biz şu anda, yeni dükkanlarına geçen esnafların eski dükkanlarını neredeyse tamamını yıkmaya başladık. Bu yıkım işini kısa sürede tamamladıktan sonra bu yıkılan alanda dere boyunca 9-10 metrelik bir yürüyüş bandı ortaya çıkacak. Kapalı Spor Salonu’ndan eski köprüye kadar yaklaşık 10 metre genişliğinde bir yürüyüş bandı oluşturacağız.

Ocak  ayının ilk haftasından itibaren de çevre düzenleme çalışmalarına başlayacağız. Burada hem yürüyüş, hem ticaret hem de iyi bir çevre düzenine sahil güzel bir tesisleşme olacak. Burada insanlarımız hem oturup, çay kahve içerek dinlenebilecekler, hem balık, yemek yiyebilecekler. Ocak  ayının ilk haftasından itibaren çevre düzenleme çalışmalarına başlayacağız. İlçemizin beklediği bir hizmetti; ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Kavga gürültü olmadan, karşılıklı dayanışma içerisinde eski dükkanları yıktık. Belki de, bu yönüyle, bütün yerleşim birimlerine örnek olabilecek bir şekilde, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. “ dedi.

Yıkılmayan 3-5 dükkanında önümüzdeki hafta yıkılarak  çevre düzenlemesinin başlayacağını söyleyen Çimenoğlu biz onlara süre verdik.Süre sonunda boşaltılmayan dükkanların elektrik ve suları kesileceğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2013, 07:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER