KARİYER GÜNLERİNDE BİR FOTOĞRAFÇI

KARİYER GÜNLERİNDE BİR FOTOĞRAFÇI
gundemeregli.com-Zonguldak Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen Kariyer Günleri Etkinliği kapsamında Fotoğrafçı Sedat Dilaver öğrencilerle bir araya geldi.
Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü, Radyo Televizyon Programcılığı Programının düzenlediği kariyer günü etkinliğinde fotoğraf gönüllüsü ödüllü fotoğraf sanatçısı Sedat Dilaver, ZMYO öğrencilerine fotoğraf çekmenin püf noktaları konusunda bilgiler verdi ve fotoğraf sunumu gerçekleştirdi. Etkinliğe farklı bölümden öğrencilerde yoğun ilgi gösterdi.
Öğrencilere fotoğraf sanatının inceliklerini anlatan Sedat Dilaver, fotoğrafı geç tanıdığını ama çok sevdiğini, bu işi maddi amaç için değil ruhunu dinlendirdiği için yaptığını da sözlerine ekledi. Sohbet havasında yaptığı konuşmalarına slayt gösterileriyle destek veren Dilaver, gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.
Fotoğraf çekmenin bir gönül işi olduğunu söyleyen Sedat Dilaver, Bir fotoğraf için saatlerce beklediği ve istediği kareyi yakalayınca da büyük bir mutluluk yaşadığını anlattı. Fotoğrafçılık konusunda eşinin de kendisine büyük destek verdiğinin altını çizen Dilaver, “Sağ olsun eşim hep yanımda, destekçim. Bu meslek nedeniyle boşanan birçok çift gördüm. Fotoğraf benim için çok önemli ve eşim bunu anlayabiliyor.”dedi.
“FOTOĞRAF KULÜBÜ KURUN”
Söyleşi sırasında öğrencilere fotoğraf kulübü kurmalarının önemini anlatan Sedat Dilaver, çalıştığı şirkette bile bir kulüp kurarak bilgilerini fotoğraf severlerle paylaştığını söyledi ve fotoğrafçılık konusunda öğrencilere destek olacağının da sözünü verdi. Konferansın sonunda Sedat Dilaver’e Öğretim Görevlisi Sonay Çalışoğlu tarafından teşekkür plaketi ve günün anısına çeşitli hediyeler taktim edildi.
Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2014, 08:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER