KARTLAR YENİDEN KARILIYOR!

CHP’nin bugün 300 adayı resmen açıklaması bekleniyor…

Açıklanacak olan bu adaylar arasında Kdz. Ereğli adayı da bulunuyordu!

Aylar önce de dediğim gibi, önceki dönem Parti Meclisi Üyesi ve Zonguldak Milletvekili adayı Buket Müftüoğlu hesapları bozdu!

Dolayısı ile bugün açıklanacak olan 300 İl ve İlçe arasında bu yazıyı yazdığım saate kadar Ereğli yoktu!

Son anda girer mi bilemem ama Genel Merkezin dediği, Ereğli bir sonraki, yani haftaya yapılacak toplantıda ele alınacak…

Eğer ki Buket Müftüoğlu aday olmamış olsaydı Ereğli çoktan açıklanmış ve aday da Erol Çivici olacaktı büyük bir ihtimalle!

Erol Çivici de Buket Müftüoğlu da şu an Genel Merkezde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyorlar.

70 milyon liralık yılbaşı ikramiyesi kime çıkar bilemiyorum!

Bildiğim tek şey var; Ereğli’de nerede imar rantı varsa adı geçen bir emlakçının Erol Çivici için çalışması, Erol’a büyük zarar verdiği ve şansını yüzde 50 azalttığı!

Kim mi bu emlakçı?

Sabıkası olması nedeniyle kendisi herhangi bir yere aday olamayan, ancak STK ve Meslek Örgütleri ile siyasi parti yönetimlerine yakınları ile dostlarını yerleştirmeye çalışan bir emlakçı!

Dostum Erol Çivici’ye karşı dostluk görevimi yerine getirmek amacıyla kendisini de daha önce uyarmıştım!

Uzak dur bu insanlardan demiştim!

AYHAN ATAY İSTİFA ETMİŞ!

Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay yine istifa etmiş!

Bir defa Uysal tarafından görevinden alınma yazısı yazıldıktan sonra, gelen bir telefon üzerine görevinde kalan Ayhan Atay!

Son olarak da Uysal’ın istifasını istemesi üzerine Esra Alpago ile birlikte istifa eden ancak istifasını geri alan Ayhan Atay!

Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay bu sefer yeniden belediye meclisine aday olmak için istifa etmiş!

Bana pek inandırıcı gelmedi ama hayırlısı bakalım!

Çünkü kim aday olursa olsun bu meclisten listesine alacağı en fazla 2 kişi olur!

Bu iki kişiden biri de Ayhan Atay olmaz!

DOSTLUK BAŞKA ARKADAŞLIK BAŞKA!

Arkadaşlık ve dostluk en sık karıştırılan kavramlardır. Arkadaşlık ayrı, dostluk ayrıdır. Ancak, tanışalı henüz birkaç ay, hatta birkaç hafta olmuş insanlar birbirlerine “Dostum”  diyerek hitap ediyorlar. Bu da, dostluk kelimesini ve anlamını ayaklar altına alıyor.

Arkadaşlık ve dostluk kademe kademedir. Her birinin ve her bir kademenin önemli olduğu da bir gerçektir. Arkadaşlıklar kolay kurulurken, dostluk için çaba, fedakârlık ve zaman gerekir.

Dostluğun yolu arkadaşlıktan geçer. Arkadaşlık ve dostluk için ortak kıstas ise ‘sevgi’dir. Daha sonra ‘güven’ gelir; ancak güven, dostluklarda daha ön plandadır. İnsanın arkadaşıyla yapabilecekleriyle, dostuyla yapabilecekleri farklılıklar gösterir.

Aileden sonra, her gün iletişimde olduğumuz arkadaşlar zümresi, bizim çevremizi saran ikinci bir çevredir. Kendimizi ait hissettiğimiz arkadaş çevresi, iyi yada kötü alışkanlıklar kazanmamızda da oldukça etkilidir.

Çocuklar ve gençlerin terbiyesi için yaş ilerledikçe, özellikle kimlerle arkadaşlık ettiği, nerelere gidip geldiği, inceden inceye önem kazanır. Bununla ilgili olarak bir hadis-i şerifte şöyle buyrulur: “Günahkâr ve isyankâr arkadaşlardan sakın, zira (bu durum) senin de onlardan olduğun (şeklinde) anlaşılır.” (Camiü’s sağir)

Yine bir hadis-i şerifte şöyle buyrulur: “Kişi arkadaşının dini üzerinedir. Öyle ise her biriniz kiminle arkadaşlık kuracağına dikkat etsin.” (Ebu Davud, 4833)

İnsan üzerindeki büyük etkilerinden dolayıdır ki arkadaş ve dost seçiminde çok dikkatli olunması tavsiye edilmiştir. İnsan, arkadaşlarından çeşitli alışkanlıklara sahip olur ve birçok şeyi onlardan alır. Bir insan diğer bir insan üzerinde daha çok telkin gücüne sahiptir. Şu halde, arkadaşların iyi yada kötü olmasının, insanın terbiyesinde ve gelişiminde çok büyük önemi vardır. Sen kendini düşünmezsen, başkaları düşünür ve seni yoldan çıkarabilir.

Hiçbir maksat ve çıkar düşünmeden, sadece Allah için kurulan dostluklar, uzun ömürlü olur; ahirette de devam eder. “Dostlar o gün birbirlerine düşmandır, takva sahipleri müstesna.” (Zuhruf, 67)

İyi seçilmiş, üstün karakterli ve örnek şahsiyete sahip bir arkadaş, kişinin kurtuluşuna sebep olduğu gibi; kötü arkadaş da kişinin zarar görmesine sebep olabilir. Kötü arkadaşlıklar ve dostluklar yüzünden pek çok insanın başına kötü olaylar gelmektedir. Rasgele yapılan arkadaşlıklar yüzünden kötü alışkanlıklar edinen, suça itilen çocuklar ve yetişkinler yaşadıkları her anın acısını ömür boyu çekeceklerdir.

Hz. Muhammed (sav) buyuruyor ki: “İyi arkadaş ile kötü arkadaş örneği; misk taşıyan ile körük çeken (demirci) insan gibidir. Misk sahibi sana kokusundan verir yada sen ondan satın alırsın. Körük çekene gelince ya elbisesini yakar ya da sen onun pis kokusunu alırsın.” (Feyzü’l Kadir, 5/507) (Alıntı)

YORUM EKLE