KAYMAKAM BU EYLEME DESTEK VERDİ

KAYMAKAM BU EYLEME DESTEK VERDİ
gundemeregli.com-Alaplı ilçesinde ”3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” etkinlikleri kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ”Erütelim yağları çıkıveylim bayırları” sloganıyla yürüyüş düzenlendi.
Kaymakam Yıldıray Malğaç, daire müdürleri oluşan 20 kişilik guruba öğrenciler ellerinde dövizlerle destek verdi. Kadınlar Pazarı mevkisinden başlayan yürüyüş, Alaplı güreş sahasında son buldu.

Yürüyüşün ardından Alaplı Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Vekili Yaşar İncekaya, Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığınca, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hareketsiz yaşam dünya geleninde gittikçe ilerleyerek bir yaşam bicimi haline geldiğini kaydeden İncekaya, “Ülkemizde bireylerin yüzde 71,9’u hareketsiz yaşamakta da,6-11 yaş çocukların ise yüzde 58,4’ü düzenli olarak fiziksel eksersiz yapmaktadır. Bu yaş gurubunda televizyon, bilgisayar, internet, ev ödevi ders çalışmak için hareketsiz gecen süre 6 saattir. Eksersiz yapmak için yeterli zamanınız yoksa diye düşünüyorsanız. Gün içindeki sorunlu hareketleri eksersize dönüştürebilirsiniz. Özel araç yerine toplu taşıtları, gidilecek bir yere varmadan birkaç durak önce inerek hızlı bir şekilde yürümek, asansöre binmek yerine merdivenleri kullanmak, alış veriş yapmak hafif formda eksersizler yerine geçebilir.” Diye konuştu.

Yürüyüşe, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşarın, Mal Müdürü Adnan Çetin,Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Uysal, Alaplı Toplum Sağlığı Merkez Müdür Vekili Yaşar İncekaya,CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun ve öğrenciler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2013, 08:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER