KIZILAY START VERDİ

KIZILAY START VERDİ
gundemeregli.com-Türk Kızılay´ı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, vekaletle kurban kesim kampanyasının ikinci bölge toplantısını Karabük’te yaptı.
Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Büyük Kulüpte düzenlenen bölge toplantısına Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce,Kastamonu,Sinop ve Karabük illeri ve ilçe şubelerinin katılımı ile gerçekleşti. Toplantı öncesi akşam yemeğinde bir araya gelen Türk Kızılay Batı Karadeniz Şube Yöneticilerine Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’ın yanı sıra Karabük Valisi İzzettin Küçük ile Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak’ta eşlik etti.
Yemek sonra yapılan bölge toplantısında konuşan Türk Kızılay´ı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, bu yıl kurban kesiminde yurt içi vekalet bedelinin 575 TL, yurt dışı vekalet bedelinin ise 300 TL olarak belirlediklerini söyledi.
Türk Kızılay´ı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, vekaletle kurban kesimi ve detaylar hakkında bilgiler vererek kurbanın bir ibadet olduğunu bağış olmadığını ifade ederek, “ Parasını verip, ister kesin istemezseniz kesmeyip satın diyecek bir materyal değildir. Kurban bir ibadettir. Kurban kesilmeli ve kanı akıtılmalı, kesilirken Allah´ın adı anılmalıdır. Allah rızası için kesilmelidir. Hasıl olan etler, fakir fukaraya dağıtılmalıdır. Türk Kızılay´ının kurban vekâleti ile kesim işlemi tüm İslami ve insani kurallara uygun olarak gerçekleştiriyor. Birçok kurum benzer kampanyalar düzenliyor. Türk Kızılayı kurban ile ilgili tüm süreçleri en iyi şekilde yerine getiriyor” dedi.
Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacağını ve konservelerin ise Türk Kızılayı Şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını da anlatan Akar, “ Vekalet vermek isteyen vatandaşlarımız ‘2868 Türk Kızılay´ı Hesaplarına Kurban bedeli yatırıyorum’ diyerek Türk Lirası, Dolar ve Euro yatırabilirler. İnternet sitemiz vasıtasıyla online bağış yapabilirler, Türk Kızılay´ı şubeleri aracılığıyla yapabilirler yine 168 ücretsiz çağrı merkezlerimizi arayarak oradaki arkadaşlarımız yönlendirmesiyle bağış yapabileceğini” söyledi.
Türk Kızılay Kurumunun kurban kampanyasında kar amacı olmadığını belirten Akar, “Türk Kızılay´ı olarak kendi öz kaynaklarımız kullanıyoruz. Hizmet bedeli dediğimiz kavurma, konserve yapılması ve nakliyesi Et ve Süt Kurumundan elde ediyoruz. Bunu biz sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Kavurmaları konserve haline getiriyoruz bunların raf ömrü 18 aydır. Tamamen kurban etlerinden oluşuyor” ifadesini kullandı.
Akar, ayrıca Kızılay´a vekalet verenlerin kurbanları yurt dışında Somali, Cibuti, Etiyopya, Kenya, Pakistan, Bangladeş, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Karadağ ve Bosna Hersek´teki ihtiyaç sahipleri için kesileceğini de aktardı.
Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2013, 06:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER