KÖPRÜDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ....

Gündem vatandaşlara, siyasetçilere, farklı kesimlere, “Siz yol sorununu nasıl çözerdiniz” diye sordu. İşte verilen cevaplar.

KÖPRÜDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ....

2.5 yılı aşkın bir süredir kapalı olan Alaplı’nın, Ereğli karayolu girişinin açılması için Alaplı Belediyesi nezdinde girişimler sürerken, köprüden önceki son çıkışın sorun olmaktan çıkarılması bekleniyor.  Büyük tepkilere neden olan yol konusunda Alaplılılar ne düşünüyor, ne öneriyor? Gündem Gazetesi bu soruların cevabını aradı.  Gündem vatandaşlara, siyasetçilere, farklı kesimlere, “Siz yol sorununu nasıl çözerdiniz” diye sordu. İşte verilen cevaplar. 


İSMAİL KORKUT (ALAPLI KENT KONSEYİ BAŞKANI)
HERKES EL ELE VERECEK 
Biz en başından bu yana Belediye Başkanına gerekli desteği veriyoruz. Bize söylenen bu yolla ilgili bazı engellerin olduğudur. Ben sorunun en makul ve mantıklı bir şekilde çözümü için girişimlerde bulunurdum.  Mesela trafiği aksatmayacak şekilde Alaplı’ya girişin verilmesi her yolu denerdim. Bu yolla ilgili sinyalizasyon düşünülebilir. Bölge Taşbaşı mevkiinde ki evlerin kamulaştırılmasının yapılarak uygun bir sistem bulunması sağlanabilir. Her şeyden önemlisi bu yolun Alaplı sorunu olduğunu kabul edip,  sorunun çözümü için iktidarıyla, muhalefeti ile hemen hemen herkesim ile el e ele vererek gerek Ankara Karayolları Genel Müdürlüğü, gerekse Kastamonu Bölge Müdürlüğüne birlikte gidip, bu yol sorununu çözerdim.

BİROL ŞAHİN (İŞADAMI)
ŞEHİR FARKLI YERLERDE PLANLANMALI 

Her kurumun kendine göre uygulamaları, yönetmeliği, yasası var. DSİ, karayollarına, Karayolları DSİ’ye karışamamağı gibi. Kimse kimseye karışamaz.

Bu konuda karayolları yönetmeliğe göre hareket etmiştir.  Üzerine düşeni yapmıştır.  Yapılan yönetmeliğe aykırı ise girişimde bulunabilir. Açılmadığına göre yasalar bunu emrediyor.

Yol kapanmalı mıydı, kapanmamalı mıydı, bu ayrı bir tartışma konusu. Bana göre kapanmamalıydı,  şimdi yapacağımız şey; şehir farklı yerlerde planlamak. Başka yapacak bir şeyimiz de görünmüyor.   

 

HİKMET ULUKAYA (ALAPLI GÜVENLİK HİZMETLERİNİ DESTEKLEME DERNEĞİ BAŞKANI)

BEN ÜST GEÇİT YAPARDIM

Alaplı bu sorunu bir yılı aşkın bir süredir tartışıyor.  Şu anda trafiğe kapalı olan yolun açılması Alaplı’ya dışarıdan gelecek ekonomik katkı için çok ama çok önemli.  Buranın açılması demek, Alaplı ekonomisinin yeninden hayat bulması demek, ilçe ekonomi için can damarı demek.

Bu konuda uzmanlarla birlikte çalışarak,  teknik imkanlar çerçevesinde ilgili makamlarla bir çalışma yapılabilir.

Benim kanımca Köprü girişi karayolu kavşak yapımı için müsait değil, ben bu sorunun farklı yerlerde üst geçitler yöntemiyle çözüldüğünü gördüm. Burada da malum sorun üst geçitler yoluyla çözümlenebilir. Tabi bunun yapılması için herkesim ile birlikte, birlik ve beraberlik içeresinde olmamız gerekiyor.
 
ŞENOL USAÇ (MALİ MÜŞAVİR- ALAPLI TSO ESKİ MECLİS BAŞKANI)
BU BİR KANGREN HALİNE GELDİBu konu Alaplı için bir kangren haline gelmiştir.  Sorunun başlangıcı vurdumduymazlıktan kaynaklanıyor.  Baştan bu yolun kapanacağı kimseye söylenmedi, Sorulduğunda ise, “Öyle bir şey yok” dediler.  Zamanın da bu konunun üzerine çok gidilmedi, ilgi gösterilemedi.

Ben olsaydım, bu yolun açılması için ne gerekiyorsa yapardım.  Kanuni yollardan girişimlere başlar, kamulaştırma istimlak ne gerekiyorsa buna öncelik verirdim. Bu yolla yapabilirsek, yapardım. Yapamazsak da devlet orada duruyor. Ne yapabilirsin ki,  bu Alaplı’nın kangren haline gelmiş bir şansızlığı.

ALİ OZAN AKÇİL (ALAPLI ÖĞRETMENLER PAZARI SAHİBİ)
YOLA İHANET EDİLMİŞTİR
Yol ilk yapıldığı dönemde vatandaştan bu kadar tepki gelmesi beklenmiyordu. Şayet beklenmiş olsaydı, o dönemin Belediye Başkanı ve Kaymakamı yol yapımı bitmeden sorunun çözümü için ellerinden geleni yaparlardı. Bunu kimse o dönem fark etmedi, açıkçası ciddiye almadı.  
O dönem Kaymakam, Belediye Başkanı Neredeydi? Yola ihanet edilmiştir, bir şekilde de hesabını onlar vermelidir. 
Bu konunun ciddiyeti neden anlatılmadı.  Anlatılsaydı en baştan belki de bu yol kapanmazdı.  Söylenene göre, Karayolları da bu yönde bir düşünce belirtmiş, kendilerine durumun aciliyeti, önemi, sıkıntısı ifade edilmemiş.  Ben bu konuda Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’e sonuna kadar güveniyorum. Elinden geleni yapıyor zaten, onun bu yolla ilgili alacağı her türlü tasarrufta yanında yer alacağız.  Gerekirse yolu kapatma eylemlerine hazırız. Ben Başkan Olsaydım, işi gücü bırakır her türlü girişimde bulunurdum”

TANER ARSLAN (ALAPLI TSO GENEL SEKRETERİ)
BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNİ DEVREYE SOKARDIM 
Türkiye’nin neresine giderseniz gidin böyle bir uygulama yok. Bu yol kapandığından bu yana ilçenin ekonomik kayıpları çok oldu. Esnaf başta olmak üzere şehir büyük sıkıntılar yaşadı. 
Ben yolla ilgili sorunu çözmek amacıyla işe, bölge Milletvekillerini devreye sokarak başlardım.  Kendilerinden soruna çözüm bulmalarını isterdim.  İlgili bakanlık düzeyinde bu yolun mutlak şekilde açılması gerektiğini anlatır, olayın önemini açık bir şekilde üzerine basa bas anlatırdım. Bu kişilerin değil, Alaplı’nın bir meselesi.  Meselenin kimsenin burnu dahi kanamadan çözümü için elimden geleni sonuna kadar yapar, bürokratik ve hukuksal yolları zorlardım.

MUSTAFA KANCA  (EMEKLİ ÖĞRETMEN-GAZETECİ)
BU ŞARTLARLA YOLUN AÇILMASI MÜMKÜN DEĞİL
Her kesimle iyi diyaloglar ve işbirliği içeresinde yolun açılması için uğraşırdım. Bu sorunu bu şekilde çözmeye çalışırdım. Yalnız,  yolun şerit durumu ve konumu göz önüne alındığında bu yolun açılması mümkün değil.   Sorun bir üst geçit yöntemiyle çözümlenebilir, bu konuya ağırlık verirdim.   
Öte yandan bu yol girişinin kapanmasının ilçenin ekonomik dokusuna ben zarar verdiğine inanmıyorum. Şehir içinden geçen vatandaşın şehir esnafına faydası olduğu fikri benim için gerçekçi değil.
 

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2017, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER