KURTARMA OPERASYONU BAŞARI İLE GERÇEKLEŞTİ

KURTARMA OPERASYONU BAŞARI İLE GERÇEKLEŞTİ
gundemeregli.com-Ereğli ilçesi açıklarında, şiddetli fırtına ve dalgaların kıyıya sürüklediği ‘Çeltikoğlu 16’ isimli doğalgaz boru döşeme dubası ve içerisindeki personel kurtarıldı.
Kdz.Ereğli’de, gece saat 03.00 sıralarında şiddetli fırtına başladı. Dalgaların kıyıya sürüklediği Çeltikoğlu 16 adlı doğalgaz boru döşeme dubası, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’ye (ERDEMİR) ait römorkörlerle kurtarıldı.
Doğalgaz boru döşeme dubası römorkörlerle çekilerek Kdz.Ereğli Belediyesi’ne ait limana demirlendi. Çeltikoğlu 16’nın acenteliğini yapan Suda Denizcilik Firması sahibi Oğuz Ünlüer, dubanın römorkörle birlikte Karadeniz Bölge Komutanlığı’na bağlı askeri limana çekildiğini ve burada bekletileceğini söyledi. Ünlüer, dubanın içerisindeki Kerim Kuğu adlı personelin sağlık durumunun iyi olduğunu, herhangi bir problem yaşanmadığını ifade etti.
Romanya´da 11 gün kaldıktan sonra Bulgaristan’ın Varna kentinden Samsun Limanı’na gitmek için yola çıkan Çeltikoğlu 16 isimli doğalgaz boru döşeme dubası gümrük ve bakım işlemleri için 15 Ocak 2014 tarihinde Kdz.Ereğli’ye getirildi. 450 ton ağırlığında, 35 metre yükseklikte ve 40 metre uzunluğundaki doğalgaz boru döşeme dubası, Samsun Varna Limanı’na gitmek için hazırlık yapıyordu.
Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2014, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER