Kurucumuz Eser'i rahmetle anıyoruz

ÇEBİ MEDYA GRUBU olarak, Gündem Gazetesini 13 Kasım 1989 yılında kuran Emekli Öğretmen Ali Osman Eser’in ölümünün 15. Yıl dönümünde saygıyla anıyoruz.

Kurucumuz Eser'i rahmetle anıyoruz

Gündem Gazetesi’ni 13 Kasım 1989 yılında kuran Emekli Öğretmen Ali Osman Eser’in ölümünün 15. Yıldönümünde saygıyla anıyoruz

4 Mayıs 2002’de yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek aramızdan ayrılan Ali Osman Eser’i rahmet ve minnetle anarken, yaktığı meşale sönmeden aydınlatmaya devam ediyor.

27 yıllık öğretmenlik yaşamından sonra emekli olan Eser, emekliliği üretken izlik olarak kabullenemeyip, yerel gazete yayınlayarak hizmetini sürdürmeyi yeğlemiş, Gündem Gazetesi’nin temellerini atmıştı.

Gündem Gazetesi’nin objektif tarafsız yayın politikasını aynı çizgide sürdürme amacında olan ÇEBİ Medya ailesi olarak , değerli hocamız, kurucumuz Eser, şükran ve minnetle yad ediyoruz.”

ALİ OSMAN ESER KİMDİR?

1937 yılında Devrek’in Derebuluca köyünde dünyaya gelen Ali Osman Eser, ilkokulu Dirgine İlkokulu’nda bitirdi.

Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü sınavlarını kazanarak buraya kaydolan Eser 1954 yılında bu okuldan mezun olarak henüz 17 yaşında Siirt’in Beşiri ilçesi Şimiz nahiyesine göreve başladı. 2 yıl burada zorunlu hizmetini tamamladıktan sonra memleketi Devrek’in Eğerci Bucağına dönem Eser, 9 yıl öğretmenlik ve okul müdürlüğü yaptıktan sonra bir süre Devrek istiklal ilkokulu’nda da görev yaptı. Bu arada Devrek Ortaokulu’nda resim ve elişi dersleri verdi.

Çocuklarının eğitimi için tayinini Ereğli’ye çıkartan EserErdemir İlkokulu’ndan sonra Alemdar İlkokulu’nda öğretmenlik yaptıktan sonra 27 yıllık Öğretmenlik hayatına son noktayı yaşamını devam ettirdiği Ereğli İlçesi’nde koydu.

 4 erkek ve 1 kız çocuk babası olan Kurucumuz Ali Osman Eser, 4 Mayıs 2002’de yaşamını yitirdiğinde 13 yıllık Sarı Basın Kartı sahibi idi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2017, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER