MADEN OCAĞINI GEZDİLER

MADEN OCAĞINI GEZDİLER
Genç İşsizlik Projesi kapsamında ülkelerinden gelen 25 yabancı genç, maden ocağına girerek madencilik mesleğini tanıdı. İlk kez maden ocağı gören gençler şaşkınlıklarını gizleyemedi.
8-15 Şubat 2012 tarihleri arasında, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının Gençlik Programı Alt Eylem 1.1 Gençlik Değişimleri kapsamında, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) öğrencileri tarafından hazırlanan Youth Unemployement - Genç İşsizliği isimli proje kapsamında öğrenciler maden ocağına girdi.
Türkiye´de ve dünyada genç işsizliğin konuşulduğu program kapsamında Litvanya, Yunanistan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Türkiye´den öğrencilerin katıldığı 36 kişilik ekip, Türkiye Taşkömürü Kurumu´na ait Eğitim Ocağı´na girdi. Baretleri, önlükleri ve çizmelerini giyen gençler, maden cağının yolunu tuttu.TTK Eğitim Uzmanı Sefa Elibol, maden ocaklarının işleyiş sistemini anlattı. Renkli görüntülere sahne olan inceleme gezisinde, ilk defa maden ocağı gören yabancı öğrenciler şaşkınlıklarını
gizleyemedi.
Kömürün çıkarıldığı kömür damarına kadar giren öğrenciler, burada taş kömürünü inceledi. Ülkelerinde de maden ocaklarının olduğunu ifade eden Polonyalı 21 yaşındaki Marta Jezewska, şöyle konuştu:
Türkleri yakından tanıdım. Sıcakkanlı ve cana yakın insanlar. Program kapsamında bu gün eğitim ocağını gezdik. Polonya´da da ziyaret edilmesi incelenmesi gereken maden ocakları var. Ziyaret ettiğimiz maden ocağının Polonya´daki maden ocakları gibi olduğunu bekliyordum fakat burası oraya kıyasla benzerlik gösteriyor.
21 yaşındaki Polonyalı Maciej Gawryszewski ise, daha önce Polonya´da maden ocağı gezilerine katıldığını belirterek şunları söyledi:
Fakat buradaki maden ocağı biraz daha standartların altında kalmış. Biraz daha ilkel duruyor. Bunun farkındayım ancak saygı duyuyorum. Ancak, Zonguldak hakkında beklentilerim yüksek.
Gençler, eğitim ocağı ziyareti sonrasında hatıra fotoğrafı çektirdi.
Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2012, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER