MADIMAK KARARINI DEĞERLENDİRDİ

MADIMAK KARARINI DEĞERLENDİRDİ
gundemeregli-Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ilçesi Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Dursun Ali Kansu, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi&[#]8217;nin Sivas katliamı davasında firari sanıklara ilgili olarak verdiği zamanaşımı kararının Türkiye için tam bir utanç belgesi olduğunu söyledi.
Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şube Başkanı Dursun Ali Kansu, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi&[#]8217;nin Sivas katliamı davasında firari sanıklara ilgili olarak verdiği zamanaşımı kararını değerlendirdi. Madımak katliamının insanlığa karşı işlenmiş suç olduğunu belirten Kansu, insanlık uçunda zamanaşımın olmaması gerektiğini belirtti. Kararın Türkiye için tam bir utanç belgesi olduğunu savunan Kansu, &[#]8220;Bu karar, yalnızca 5 katliam sanığının affedilmesi ile sınırlı değildir. Bu karar, Madımak Oteli&[#]8217;ni yakmak için 8 saat otel önünde ´yakın ulan yakın´ diye çığlıklar atan, ´cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak´ diyen binlerce katliam sanığının affedilmesidir. Mahkeme bu karar ile bir kez daha Alevileri yakmış, Madımak&[#]8217;ta canlarımızı yakarak insanlığa karşı suç işlemiş binlerce katliam sanığını cesaretlendirmiştir. Nitekim hem Başbakan Erdoğan&[#]8217;ın mahkemenin verdiği bu kararı milletimize hayırlı olsun şeklinde yorumlaması, hem de aynı gün, Ankara Adliyesi önünde toplanan binlerce kişiye polisin biber gazı ve tazyikli su ile dört bir yandan saldırması da bu meydan okumaların açık işaretleridir. Madımak Oteli önünde katil sürüsüne bir fiske bile vurmayan ve 35 canımızın yakılmasına göz yuman ve bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını korumakla görevli güvenlik güçleri karşılarında silahsız, sopasız, yalnızca adalet ve kardeşlik isteyen Alevileri bulunca saldırmayı, kadınlarımızı, kızlarımız, gençlerimizi yaralamayı her ne hikmetse görev edinmektedirler. Geçtiğimiz yıl Sivas ve Maraş&[#]8217;ta yaptığımız anma yürüyüşlerinde ve son olarak Ankara Adliyesi önünde yaşanan saldırıların anlamı budur. Bütün bu gelişmeler Aleviler açısından bir dönemin kapandığını gösteriyor. Hukukun inandırıcılığı azalarak ve artık bize yalnızca demokratik direnme hakkı verildiğini gösteriyor.
Adalet herkesin güvencesidir. Madımak katliamı insanlığa karşı işlenmiş suçtur, insanlık, suçunda zamanaşımı olmaz. Nerde kaldı, &[#]8216;yaratılanı yaratandan ötürü sevmek&[#]8217;, her şeye rağmen, birbirimizi sevmek, saygı duymak ve yanlışa yanlış doğruya doğru demek zorundayız. Toplumsal barışımızı güçlendirerek, ders alarak hareket edilmesi, ulusal huzurumuz için önemlidir&[#]8221; dedi.
Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2012, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER