Mecliste hizmet tartışması

Kdz. Ereğli Meclis'inde Başkan Uysal, istifaları kabul etmedi. Başkan Uysal'ın hizmet konusunda detaylı anlatımının ardından, Faaliyet raporları görüşüldü.

Mecliste hizmet tartışması
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı toplantılarının ikinci ve son birleşimi gerçekleştirildi. Bir gün önceki toplantıda ihtisas komisyonu görevlerinden istifa eden üyeler istifalarını geri aldı. Faaliyet raporu konusunda CHP’liler ve Belediye Başkanı arasında kimi zaman tansiyon yükseldi.

Kdz Ereğli Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantılarının ikinci ve son birleşimi, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında, Atatürk Kültür Merkezi Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti ilçe Başkanı Fatih Çakır ve çok sayıda parti yöneticisi de izleyici olarak katıldı.

AK Partili üyeler Halil Bozkuş, Salih Kumaş ve Eyüp Karaarslan’ın, CHP’li üye Nezih Anıl’ın mazeret bildirerek meclis toplantısına katılmadı.

Toplantı öncesinde söz alan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, bir gün önceki toplantıda, CHP’li üyelerin  encümene seçilmesiyle sonuçlanan oylamayı değerlendirdi, eleştirilerde bulundu.

“Geçen sene Nisan ayı meclis toplantısında Ayhan Atay arkadaşımız Almanya’dayken sizin talebinizle meclise geldi. Kendilerine sağlık diliyorum bu toplantıda üç arkadaşımız toplantıya katılmadı.  Esra Alpago sabahtan dilekçesini geri çekip toplantıya katıldı. Eyüp Karaarslan dilekçe verip toplantıya katılmadı. Dünkü toplantıda 15 AK Partili, 14 CHP’li arkadaşımız vardı. Daha sonra oylamaya geçildi. Ne hikmetse 15 AK partili olan yerden AK Parti’ye 13 oy çıktı. Buradan, isim veriyorum, Fevzi Ekşi’nin CHP’ye oy verdiği, Hasan Pınarcık’ın boş oy attığı toplantıda üç tane  CHP’li encümene seçildi. Bunlar bildiğimiz şeyler. Burada bir tiyatro oynandı. Ben şunu merak ediyorum, siz belediye başkanı olarak gelmeyenlerden ve CHP’ye oy verenler hakkında bilginiz var mıydı? Eğer yoksa, bu yakın arkadaşlarınız sizi büyük bir yanılgı ve aldatma içindeler. Varsa bunun cevabını kamuoyu değerlendirecektir.”

“TEPKİM DAHA SERT OLUR…”

Kalay, yaptıklarının küçük bir partisel tepki olduğunu belirterek, Hüseyin Uysal’a  da şu sözlerle sitem etti:

“Bu gözleri dönmüş, ne hesabı olduğu bilinmeyen arkadaşlarımızın Faaliyet raporuna ne diyeceğini bilemezdik. Hayır deme ihtimalleri çoktu CHP’lilerle birlikte. Bunu nasıl değerlendirirsiniz bilmem, bizim derdimiz AK Parti’dir, Ereğli’ye hizmet getirmektir.  Bunu kamuoyu çok iyi biliyor. Fakat siz şu ifadeleri kullandığınızı duyuyor ve üzülüyorum. Dün bizim yaptığımız küçük tepkinin AK Parti’nin 16 Nisan referandumunda Evet’e büyük bir ihanet olduğunu söylemişsiniz.  Böyle bir şey söylemişseniz buna üzülürüm. Böyle bir şeye tepkimiz çok daha sert ve kararlı olur. Bunu belirtmek istiyorum.”

“İSTİFADAN GERİ ADIM”

Kalay, bir gün önce deklare ettikleri istifa kararından vazgeçtiklerini ise “Ben ve Mehmet arkadaşım komisyonlardaki görevimizden geri çekilmiştik. Siyasi büyüklerimiz, ‘Grup kararınız neyse uyun,  işinize bakın, komisyonlarda devam edin tenkidinde bulundukları için biz komisyonlarda devam ediyoruz” diyerek açıkladı.

YAZICIOĞLU “ HAREKET PARTİMİZE YAPILDI”

AK Parti Grup Sözcüsü İhsan Yazıcıoğlu da söz alarak yaşanan olayları şu ifadelerle değerlendirdi:

“Dün yaşadığımız olaylar bizi son derece üzmüştür. Bunu bize yapılan bir hareket olarak addetmiyoruz. Bu hareket belediye başkanımıza, partimize, partimizi sevenlere yapılmıştır. Sayısal olarak üstün olduğumuz bir oylamada maalesef CHP’li üyeler encümen olarak seçilmiştir. Ben kendilerini tebrik ediyorum başarılar  diliyorum. Yalnız gelinen noktada biz son derece üzüldük ve tepkimizi salonu terk ederek gösterdik. Bu kamuoyunca yanlış anlaşılmasın. Bu bana ve arkadaşlarıma yapılmış bir haksızlığa tepki değildir.  Bu kamuoyunda da şu anda oluşan, AK parti ve Ak Parti’ye gönül verenlerin kırgınlığının tepkisidir. Sizlerin de bunu bu şekilde bilmesini istiyorum.”

FAALİYET RAPORU TARTIŞMASI

Belediyenin 2016 yılına ait denetim raporu okunarak belediye meclis üyelerine bilgi verildi. Daha sonra faaliyet raporunun özeti üyelere okundu. Faaliyet raporu görüşülürken, Başkan Uysal, yasa gereği meclis başkanlığı birinci başkan yardımcısı Hacı Mahmut Kırpınar’a devretti.

Faaliyet raporu üzerine söz alan CHP’li Belediye Meclis Sözcüsü Özkan Özyağcı, faaliyet raporunun çeşitli sayfalarında belirtilen verilere eleştiriler getirdi. Özyağcı, faaliyet raporunda Ereğli’ye kazandırılan bir eser bulamadığını söyledi.

Özyağcı’nın eleştirilerinin ardından söz alan Belediye Başkanı Uysal, eleştirilerin bir bakış açısı meselesi olduğunu dile getirerek, döneminde yapılan hizmetlere ilişkin bilgi verdi. 

DENİZLERİMİZ HUZURLU

Başkan Uysal, CHP grubuna dönerek, Siz jetski mi istiyorsunuz dedi ve ekledi: Erdemir plajının olduğu yerler dahil olmak üzere, deniz kenarımız son derece huzurlu. Görev alanı içerimizde hiç can yanmadı. 6 can kurtaran aldım. Biz şimdi önümüzdeki yıl plajlar bölgesine 7 tane kuleler yapılıyor. 2 tane Jetski siparişi verildi. Denizdeki burnu kanayan da bizim insanımız, Karadeniz Ereğlide büyüyen çocuklarımız yüzmeyi bilmeli. Biz Jetski ile kalmıyoruz başka işlerin de peşindeyiz.
 
TELEFERİK GÜNDEMDE
Göztepede yapılaşmaya asla izin verilmeyecek. Teleferik projesi bitti. Göztepe konusunda, 1. si, Karadenizde en güzel bir tepemiz var. O bölgeden Karadeniz çok farklı görünüyor. İnşallah orası Pierloti olacak. Oraya genç kardeşlerimizin, veya yaşlı insanlarımızın acaba buraya çıkabilirmiyim düşüncesi için, genç o hissedenler için, merdiven ile de çıkılması düşünülebilir.  Ereğli için kim hizmet yaptıysa hepsinden Allah razı olsun. Önceliğimiz kent meydanı, Önceliğimiz pazaryeri, Önceliğimiz mezarlıklar.. dedi.
 

Uysal’ın bir saati aşkın konuşması esnasında zaman zaman CHP’li üyelerle aralarında karşılıklı laf atmalar ve tartışmalar yaşandı. Faaliyet raporu 15 AK partilinin kabul oyuna karşılık, toplantıya katılan 13 CHP’linin red oyuyla, oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantıdaki diğer maddelerin bir kısmı komisyondan geldiği haliyle kabul edildi, diğer maddelerin ise komisyonlara havale edilmesi kararlaştırıldı. Bu maddelerin tümü oybirliğiyle kabul edildi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2017, 07:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER