MHP'de Demirtürk seçimleri aldı

317 kişinin oy kullandığı MHP seçimlerde Demirtürk 177 delegenin, Şeker ise 138 delegenin oyunu aldı. Bu sonuçlara göre; Demirtürk 2 dönem Başkanlık yapan Şekeri'i geçerek MHP'nin yeni başkanı oldu.

MHP'de Demirtürk seçimleri aldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatının ertelenen kongresi bugün gerçekleştirildi.
Mevcut İlçe Başkanı Talat Şeker ile Partinin önemli isimlerinden Rahman Demirtürk’ün aday olduğu seçimlerde kıyasıya bir yarış yaşanırken, Kongrenin Divan Başkanlığına MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan yaptı.

317 delegenin oy kullandığı seçimlerde Demirtürk 177 delegenin, Şeker ise 138 delegenin oyunu aldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı. Bu sonuçlara göre; Demirtürk 2 dönem Başkanlık yapan Şekerii geçerek MHPnin yeni başkanı olmayı başardı.

SAYGI DURUŞUYLA BAŞLADI

Kongre kapsamında açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.Kongre divanına MHP İl Başkanı Hamdi Ayan başkanlığında 4 kişilik divan heyeti oluşturuldu.MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, kongrede yaptığı konuşmada, MHP’nin herkesin bitti dediği ortamlarda ortaya çıktığını, her zaman küllerinden doğmayı bildiğini belirterek şunları söyledi:“MHP Ereğli İlçe Kongrelerimiz her zaman Zonguldak tarihine geçmiştir, her zaman konuşulmuştur. Yine bugün aynı şevkle bu kongrelerden birini yaşıyoruz. Bunları bugüne getiren eskisinden yenisine tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu kongre süresinde herhangi bir telaşa, ayrışmaya, kutuplaşmaya mahal vermeden bu süreci bugüne getiren Ereğli İlçe Başkanımız Talat Şeker ve ilçe başkanı adayı olarak yanımızda bulunan, eski yöneticilerimizden, hareketimizin içinde sürekli yer almış olan değerli bir şahsiyet, Rahman Demirtürk arkadaşımız sayesinde bugün biraradayız.MHP Kongrelerinde provokasyon olur diyenler yine yanılmışlardır. MHP partisi kongrelerinde kavga çıkacak diyenler yine yanılmışlardır dedi.

“ÇIKACAK SONUCUN ARKASINDA DURUN”

MHP İl Başkanı Ayan, seçimde yarışan taraflara ise şöyle mesaj verdi:“Bütün kongrelerde son dönemde yarışlar halindeyiz. Sonrasında bakıyoruz kongreyi kaybeden arkadaşımız teşkilata gelmiyor. Hep birlik beraberlik vurgusu yapıyoruz ama sonra bakıyoruz arkadaşlarımız uzaklaşmış. Bu bakımdan bugün çıkacak iradeden sonra biri seçilecek, bir sonuç ortaya çıkacak. Diğer gruptaki arkadaşlarımız dinlenme noktasına gelecek. MHP’yi MHP’liden başka kimse sevmiyor. Sandıktan çıkacak sonucun arkasında durmanızı rica ediyorum. MHP milletini seven, önce ülkem, sonra partim ve ben diyen bir partiyiz. Ülkeyi yönetmek partimize yakışır. Biz ülkemizi karşılıksız seviyoruz. Genel Başkanımız 15 Temmuz’dan sonra insiyatif almasıyla ülkemiz belli bir noktaya geldi. Bundan sonra MHP olmadan 2019 seçimleri olamaz. MHP iktidara gelmenin yoluna girmiştir. Hepimizin eksikleri olmuştur ama şunu tüm samimiyetimle söylüyorum, göreve geldiğimizden bu güne kadar MHP’yi söz sahibi yapmış, bürokrasi ve siyasette MHP’nin sözünü dinlenir hale getirmişizdir. MHP’nin istemediği bir şey Zonguldak’ta olmuyor. Bu günlere sizler sayesinde geldik.”

DEMİRTÜRK: “GÜÇLÜ BİR TEŞKİLAT VAAT EDİYORUM”

MHP Kdz Ereğli İlçe Başkan Adayı Rahman Demirtürk, aday olmasına vesile olan partililere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi:“Türk’ün binlerce yıllık töresinden gelen istişare kültürünü Kdz Ereğli’ye uygulayarak aralarından beni başkan adayı olarak çıkaran ülkücü iradeye saygılarımı sunuyorum. Bana yükledikleri bu büyük sorumluluğun bilincinde olarak ekibimle birlikte ülkücü hareketin Ereğli’deki şahlanışını sağlamaya and içiyorum. Artık toplanmanın, kol kola yürümenin; kibiri, egoyu, bencilliği teşkilatların dışında bırakma zamanı gelmedi mi? Başbuğ Türkeş’in ‘Ülkücü ülkücünün öz kardeşidir’ sözü üzerine birbirimize sarılıp davamızı iktidar yapmanın zamanı gelmedi mi? Şimdi sizlere şehrimizdeki tüm ülkücülerin söz sahibi olduğu, ne yaptığını, ne istediğini bilen, teşkilatlarına sahip çıkabilen, destek olabilen; her köyünde, beldesinde, şehir ve merkezinde temsil edilen, kendi ihtiyaçlarını kendi karşılayabilen, herkese kucak açan, hedefi ilçemizde belediye başkanı ve milletvekili kazandırmak olan güçlü bir teşkilat vaat ediyorum. Bırakın bu sandıkta vicdanımızın, ülkücülüğümüzün, özgür irademizin oy kullanması, birkaç kişinin tesiri altında kalıp teşkilatımızın kaderini değiştirme fırsatını elinizin tersiyle itmeyin. Gelin hep beraber, başbuğumuzun yolunda, liderimizin yanında, davamızın emrinde saf tutalım.”

ŞEKER: “BU BİR BAYRAK YARIŞI”

MHP Ereğli İlçe Başkanı ve İlçe Başkan Adayı Talat Şeker, iki dönemdir ilçe başkanı olarak görev yaptığını belirterek şunları söyledi:“MHP kongrelerinin kazananı kaybedeni olmaz. Bu bir bayrak yarışıdır.15 yıllık AKP iktidarı Ereğli’de büyük tahribatlara yol açmıştır. Ereğli hep kaybeden olmuştur. 2006 yılında bölgenin sanayi lokomotifi Erdemir özelleştirilmiş, bununla birlikte şehirde büyük oranda geri gidiş yaşanmıştır. 2008 yılında tersaneler kapanmış, on binin üstünde sigortalı sayısı üç yüz kişiye gerilemiştir. Yine sanayi lokomotifi TTK özelleşme noktasına gelmiş, on binlerde olan kandilli’deki işçi sayısı binlere kadar düşmüş, yine özel sektör Hema kapanmıştır. 15 yılda üç ana kırılma yaşadık. MHP önümüzdeki dönemde inşallah şehircilik ve gelecek planlamasıyla, eğitim, turizm, tarım ve sanayi alanındaki atılım ve politikalarıyla önce şehirde kurumlararası bir diyalog kuracak, bunun oluşturacağı ortak enerjiyle inşallah ilçe temsilciler kurulunu kuracaktır.Ben iddia ediyorum ki kim kazanırsa kazansın, fikrimiz, projelerimiz aynı, dört dönemdir MHP Kdz Ereğli’de yirmi yıldır söylediği planlaması ve projeleriyle üç yüz bin nüfusa çıkaracak ve il olacak projelere sahiptir.”

MHP İlçe Başkan Adayları, konuşmaları esnasında karşılıklı olarak birbirlerine teşekkür etti, başarılar diledi.

LİSTELERDE

Kongrede mevcut ilçe Başkanı Talat Şeker’in yönetim kurulu listesinde şu isimler var:

“Yusuf Konya, Ercan Yalçın, Umut Ocaktan, Kemalettin Bektaş, Zeki Kalem, Erkan Aktörk, Engin Pınar, Alaaddin Atar, Yılmaz Meral, Mustafa dursun, Mustafa Yılmaz, Uğur İlhan, Abdullah Bekrar, Yüksel Akgün, Nihat Ölmez, Kemal Yüksel, Recep Ulukışla ve Bayram Türkoğlu.”

Rahman Demirtürk’ün yönetim kurulu listesi ise şöyle:

“Ali Yıldırım, Şendoğan Yıldırım, Erdal Şahin, Engin Derin, Muhammet Karakütük, Vedat Tuna, Hacıbey Tanık, Cemalettin Çakır, Servet Kaya, İbrahim Cerrah, İsmail Sever, Şaban Coşkun, Zafer Güzel, Murat Arslan, Habil Kapan, Hasan Sezer, Cengiz Şahin, Şükrü Zor”

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2017, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER