MÜFTÜ, ORUÇ İÇİN UYARDI

MÜFTÜ, ORUÇ İÇİN UYARDI

gundemeregli.com-Alaplı İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, Yaz mevsiminde günlerin uzun olmasını bahane ederek orucu terk etmenin büyük günah olduğunu belirterek, “Bu bakımdan bu hususa çok dikkat etmek gerekir”dedi.

Bektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, İslam’ın 5 şartından bir tanesi Oruç tutmak olduğunu kaydederek, Vatandaşların ramazan ayında oruç, sadaka, zekat, vitre ile ilgi tereddütleri olduğu taktirde İlçe Müftülüğüne sorabileceğini ifade etti.

Bektaş, şunları söyledi;

“8 Temmuz Pazartesi günü akşama ilk teravi namazı kılınarak Salı günü Ramazan ayını ilk günü olarak ramazan ayına başlayacağız. Bu vesile ile camilerimizin tüm temizliği ve bakımları yapılmıştır. Ramazan ayını ilk gününden itibaren camilerimizde mukabele okunmaya başlanacaktır. Ramazan ayını camilerimizde vatandaşlarımızın dini bilgilerini tazelemek amacıyla en güzel şekilde ramazan ayını ihya etmeye gayret edeceğiz. İslam’ın 5 şartından biri olan Oruç tutmanın geçerli bir mazereti olmadığı taktirde her Müslüman bu ibadeti zamanında yerine getirmesi yüce rabbimizin emridir. Bu bakımdan yaz mevsiminde günlerin uzun olmasını bahane ederek orucu terk etmek günahtır. Bu bakımdan bu hususa çok dikkat etmek gerekir. Ramazan ayı tüm insanlık aleminin birlik ve beraberlik içinde geçirmesini ve tüm insanlığın barışına vesile olmasını cenabı Allah’tan niyaz ederken özelikle Alaplı halkımızın mübarek ramazan şerif ayını terkip ediyor. Sağlıklı ve sıhhatli geçirmesini diliyorum.”

 

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2013, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER