MUHTARLARA MÜJDE

MUHTARLARA MÜJDE
Ak Parti Genel Merkezi&[#]8217;nde 3 yıl önce oluşturulan komisyonda yer alan ve Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yapan İsmail Terzi, Çaycuma Muhtarlar Derneği&[#]8217;nin ziyaretinde, muhtarların uzun süredir gündeminde olan özlük hakları ve yetkilerinin genişletilmesi ile ilgili çalışmaların tamamlandığını söyleyerek, müjde verdi.
Çaycuma ilçesinde 6 Ocak 2012 tarihinde olağan genel kurultayını gerçekleştiren Çaycuma Muhtar Derneği&[#]8217;nin Başkanı Cemil Usluer ve yönetim kurulu üyeleri, Zonguldak valisi Erol Ayyıldız&[#]8217;ın ardından İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi&[#]8217;yi ziyaret etti. İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi ziyaretine Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu da muhtarlara eşlik etti.
Ziyarette konuşan Terzi, Ak parti Genel Merkezi&[#]8217;nde 3 yıl önce muhtarların özlük hakları ve yetkilerin genişletilmesi konusunda, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin tanrıverdi&[#]8217;nin de yer aldığı 8-10 kişilik bir komisyon kurulduğunu hatırlatarak, komisyonun çalışmalarını tamamladığını ifade etti. Komisyonda kendisinin de yer aldığını belirten Terzi, muhtarlar ile ilgili kanun tasarısının bu yıl bitiminden önce meclis gündemine geleceğine inandığını belirtti. Terzi, &[#]8220;Komisyonda muhtarların sorunlarını ve taleplerini tespit edip, çözüm yollarını belirledik. İçişleri Bakanlığı&[#]8217;na komisyon raporlarını ilettik. Komisyon çalışmalarımız tamamlandı. Bizim de son görüşlerimizi aldılar. Bu sene sonuna kadar, özellikle tahminim yaz aylarında meclisten geçer. Özellikle yaz aylarında belki de daha da erken Meclis gündemine gelebilir. Muhtar arkadaşlarımız emin olsun, kendilerini büyük ölçüde rahatlatacak düzenlemeler yapılıyor. 1928&[#]8217;li yıllarda çıkan kanunla hala muhtarlarımız görev yapıyorlar. Bunların değişmesi lazımdı. Dünya değişiyor. Türkiye de değişti. Bu da değişir ve muhtar arkadaşlarımız biraz daha rahatlar&[#]8221; diye konuştu.
Ziyaret için teşekkür eden Terzi Çaycuma Muhtarlar Derneği&[#]8217;nin başkanı Usluer ve yeni yönetimini de kutladı. Terzi, &[#]8220;İnşallah başarılı çalışmalar yaparlar. Muhtarlar, köylerde bizim en iyi yardımcılarımız. Yapılacak yeni hizmetleri birlikte kararlaştırıyoruz. Birlikte yapıyoruz. Seçilmişler olarak zaten amacımız, vatandaşa hizmet etmektir. 9 yıldır bu gayretle çalışıyoruz. Bu gayretle çalışmaya devam edeceğiz. İşlerinde kolaylık ve başarılar temenni ediyorum&[#]8221; dedi.
Usluer ise şöyle konuştu;
&[#]8220;Kongremizi yeni yaptık ve ziyaretlere başladık. Yapacağımız çalışmalar ve hedeflerimiz hakkında bilgi vererek, sorunlarımızı paylaşıyoruz.&[#]8221; Ziyarete katılan Çayumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu ise, muhtarlık mesleğinin zorluğuna vurgu yaptı. Başkan Çiloğlu şöyre devam etti;
&[#]8220;Muhtarlık gerçekten çok zor bir meslek. Demokrasinin de çimentosu diyebiliriz. Yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ile hareket ederlerse, daha çok başarılı olur düşüncesindeyiz. Muhtarlık, köyün tüm sorunlarını bilen, insanlarla birebir haşır neşir olan bir makam. Muhtar da bu sorunları devletin diğer birim ve yetkililerine taşır. Bu sorunların çözümleri anlamında muhtarlık bu denli önemli bir makam. Özellikle İl Genel Meclisi ile halk arasında köprü oluyorlar. İl Genel Meclisi ve muhtarların birlikte başarılı çalışmalar yapacağına inanıyorum&[#]8221; diye konuştu.
Yapılan sohbetin ardından ziyaret sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2012, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER