ÖDEMELERİ DURDURAN ERDEMİR VAKFI, ÜYELERİ TOPLUYOR

ERDEMİR Vakfı Cumartesi günü saat: 13.00´de EVEDER LOkalinde, ikinci emre kadar duran ödemelerle ilgili 10 bin civarındaki üyesini bilgilendirme toplantısı yapacak.

ÖDEMELERİ DURDURAN ERDEMİR VAKFI, ÜYELERİ TOPLUYOR
gundemeregli.com-Kısa adı ERDEMİR VAKFI olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş Mensupları Yardımlaşma Sandığı Vakfı’nın üyeleri bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenleyeceği bildirildi.

 İkinci bir emre kadar toplu ödemeleri durduran ERDEMİR vakfının 10 Bin civarındaki üyesini ilgilendiren toplantıda yaşanan son gelişmelerle ilgili bilgilendirme yapacağı kaydedildi.  

30 Ocak tarihinde genel kurulunu yaparak, Maliye Bakanlığı’nın ülke çapında Vakıf ve sendikalara yönelik olarak yaptığı denetimler tüm hatlarıyla ele alınacak ve kesilen vergi cezası ile ilgili bilgiler paylaşılacak.  

Vakfa kesilen vergi cezasının üyeler tarafından ne kadar kesinti ile tahsil edilip edilmeyeceği yine bu toplantıda ele alınacak 30 Ocak tarihindeki genel kurulda gündeme getirilecek.

Öte yandan ERDEMİR Vakfı’nın yaşanan ödeme krizi sebebiyle üyeleri bilgilendireceği toplantının bugün(Cumartesi) saat: 13.00’de EVEDER Lokalinde yapılacağı kaydedildi.

Vakıf yetkilileri Maliye Bakanlığının kestiği vergi cezası şu duyuru ile üyelerine ilan etmişti:

”Maliye Bakanlığında ülke çapında vakıf ve sandıklara yönelik olarak yürütülmekte olan vergi denetim çalışmaları çerçevesinde Vakfımızda da yapılan vergi denetimleri sonucu tarafımıza ulaşan vergi inceleme raporları ile vakfımız tarihinde ilk defa vergi cezası konusu gündeme gelmiştir. Konu tüm yönleri ile mali ve hukuk danışmanlarla beraber ele alınmış olup bundan sonraki süreç ve buna bağlı olarak alınacak önlemler üzerinde çalışılmaktadır.

Bu doğrultuda konunun görüşülerek bundan sonraki sürece yönelik Yönetim Kurulu’na verilecek yetkiler için 30 Ocak 2014 tarihinde olağanüstü genel kurul yapılması kararı alınmıştır. İlk aşamada geçici bir önlem olarak Olağanüstü Genel Kurul toplantısında alınacak kararların yürürlüğe girmesine kadar, 12 Ocak 2014 tarihinden itibaren (bu tarihten önce dilekçeleri alınıp ödemesi gerçekleştirilmeyenler de dahil olmak üzere) emekli aylıkları, ölüm ve maluliyet yardımları dışında üye ve emeklilere yapılacak her türlü ödemenin durdurulmasına karar verilmiştir.

Vakıf tarihinde ilk kez karşılaşılan bu süreci en iyi şekilde yönetmemiz gerekmektedir. Buna yönelik her türlü görüşme ve çalışmalara devam edilmektedir. Üye olan emeklilerimizin bu süreçte serinkanlı ve sabırlı olması çalışmalarda mümkün olan en iyi sonucun alınmasında büyük önem taşımaktadır. Vakfımız bu dönemi de sizlerin güveni ve desteği ile sistematik ve titiz bir çalışma sürdürerek aşacak güçte ve konumdadır”

 

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER