OKUL ZİLİ 50 YIL SONRA İLK KEZ SUSTU

OKUL ZİLİ 50 YIL SONRA İLK KEZ SUSTU
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Lisesi’nde yaşanan çökme sebebiyle bina tamamıyla tahliye edildi.

Öğrenci ve velileri ile kamuoyunda büyük tedirginliğe yol açan konuya el atan Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İlçe Milli Eğitim Müdür M.Naci Kılıç’a okul hizmet binasında hiçbir şekilde eğitim yapılmamasını ve tahliye edilmesi talimatını verdi.

Çay bu talimatın yazılı olarak Okul Müdürlüğüne bildirilmesini isteyerek,  eğitiminde aksamaması için tekli eğitimden çiftli eğitime geçilmesini öğrencilerin diğer binada eğitime devam etmelerini istedi.

 

Çay, “Okulda beklenmedik bir şekilde yaşanan olay nedeniyle okulda gerekli incelemelerin tamamlanıncaya kadar eğitime ara verilecek. Eğitim yine okulun bahçesinde bulunan diğer okul binasında çiftli eğitim olarak sürdürülecek. Yani söz konusu sıkıntı nedeniyle tekli eğitimden vazgeçiyoruz.  Şu anda özel idare müdürlüğü ekipleri okulda gerekli incelemeleri yapıyorlar. Yapılacak olan incelemenin sonucuna göre bizlerde gerekli tedbirlerimizi alacağız.” Şekilde konuştu.

 

----Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay,  Kdz. Ereğli  Lisesi’nde bulunan bir sınıfın tavanın çökmesi sebebiyle binada eğitim ve öğretime ara verildiğini söyledi.

 

Kamuoyunun “Ereğli Lisesi’nden Büyük felaket!! Sınıfın tavanı çöktü” başlığı ile duyduğu haber üzerine başta Ereğli Kaymakamlığı olmak üzere Zonguldak Özel İdare Müdürlüğü harekete geçti.

Tekli öğretim yapılan 50 yıllık okulda çiftli eğitime (akşamcı ve sabahçı) geçildiğini kaydeden Çay, okulun ise boşaltıldığını ifade etti.

Zonguldak İl Özel İdaresi teknik elemanlarının okulda incelemesini tamamlamasının ardından okulun tadilat mı yapılacağı, yoksa yeniden mi yapılacağına karar verileceğini anlatan Çay, “Okulda beklenmedik bir şekilde yaşanan olay nedeniyle okulda gerekli incelemelerin tamamlanıncaya kadar eğitime ara verilecek. Eğitim yine okulun bahçesinde bulunan diğer okul binasında çiftli eğitim olarak sürdürülecek. Yani söz konusu sıkıntı nedeniyle tekli eğitimden vazgeçiyoruz.  Şu anda özel idare müdürlüğü ekipleri okulda gerekli incelemeleri yapıyorlar. Yapılacak olan incelemenin sonucuna göre bizlerde gerekli tedbirlerimizi alacağız. Ya okul tadilata girecek yada yeniden yapılacak. Eğitimin aksamamı için çalışıyoruz “ dedi.

Okulda ucuz atlatılan göçme sebebiyle öğrenci ve velileri tedirgin olurken, teknik elemanlarının hazırlayacağı rapor bekleniyor.

 

OLAYI KAMUOYUNA NASIL DUYURMUŞTUK

İlçede 50 yıldır eğitim-öğretim veren Ereğli Lisesi okul hizmet  binası tehlike çanları çalmaya devam ediyor.  İki katlı okul binasını ikinci katında bulunan 10-A sınıfının tavanı önceki gece bilinmeyen bir sebeple çöktü. Çökme sebebiyle sınıfın tavanında 3 metre genişliğinde delik oluşurken,  göçmenin gece saatlerinde olması okulda büyük bir felaketi önledi.  Olay, sabah okula gelen idareciler tarafından fark edildi.

Okul idaresi durumu ile önce Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ardından ise Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’a bildirdi.

Olayın yetkili makamlarca İl Özel İdaresine haber verilmesi üzerine teknik elamanlar tarafından yapılan incelemenin ardından okulun ön kısmında öğrencilere eğitim verilmemesi kararlaştırıldı.

Okulda eğitim gören öğrencilerin bir kısmı sınıflarına alınırken bazı öğrenciler ise okul bahçesinde bekletildi.

Okulda inceleme yapan yetkililer, İl Bayındırlık Müdürlüğü tarafından teknik elamanların okulu incelemesi yönünde rapor tutarken,  okulun ön cephesinde bulunan sınıflarda eğitime ara verildi.

Olayla ilgili çok yönlü araştırma ve inceleme başlatıldı

 

 

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2014, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER