ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTILAR

Çam nöbeti tutan Ormancılar yılbayında ağaç kesimini önlediler.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTILAR
gundemeregli.com-Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler 2013 yılında önemli çalışmalara imza attı. Müdürlük başta eğitim seminerleri olmak üzere yol açma ve fidan dikimi gibi çalışmalarda dikkatleri üzerine topladı.

Ekipler yılbaşında çam kesimini engellemek için denetleme timi kurarken, karayolu kenarında da ağaçlandırma devam ediyor.

ORMAN GÜLÜ TEMİZLİĞİ YAPILDI

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü Büyükdüz ve Eğriova Orman İşletme Şefliklerinde toplam 17,5 hektarlık sahada orman gülü temizliği gerçekleştirildi.

İş makineleri ile yapılan çalışmalarda, tam alanda orman gülleri köklenerek belirli noktalara toplanmış ve çimlenme yatağı oluşturularak soruna çözüm bulundu.  2014 yılında da sahanın takibi ve iyileştirilme çalışmalarının devam edeceği ifade edildi

YANGINLARA ACİL MÜDAHALE

Karabük İşletme Müdürlüğü Cemaller Yangın Havuzunun yapımı tamamlandı. Yangın söndürme helikopterinin konuşlandığı helikopter pistine yakın olan Cemaller Yangın Havuzu, orman yangını söndürme çalışmalarında büyük avantaj sağlayacak.

Kapasite olarak 850 ton su toplayabilen havuzdan, daha kısa sürede su alınarak orman yangınlarına daha aktif müdahale edilmesi planlanıyor.

GELİR GETİRECEK

Karabük Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Karabük İşletme Şefliği çalışma alanındaki Yeşilköy ve Başköy köylerinde gelir getirici türlerle ilgili çalışmalar tamamlandı.

Bölgemizi ve köylümüzü kalkındırmak, ekonomik ve ekolojik (çevreyle ilgili fayda) sağlamak amacıyla yapılan çalışmada yaklaşık 3.5 hektarlık alana badem tohumu dikildi.

KARAYOLUNA AĞAÇLANDIRMA

Dirgine Orman İşletme Müdürlüğü 2013 yılı Programında bulunan 3,0 Kilometre Karayolu Ağaçlandırma Programının 100 Adet Fıstıkçamı dikilerek 1,0 kilometresinin bitirilmesinin ardından, kalan 2,0 kilometrelik kısmıda 50 adet Boylu Ihlamur fidanı dikilerek tamamlandı. Aynı hat üzerinde halihazırda olan Çınar fidanlarında da gerekli budama ve bakım tedbirleriyle çalışmalar sonlandırıldı.

 

Karabük Orman İşletme Müdürlüğünde 2012 yılında çalışmaları başlatılan FSC (Forest Stewardship Council) Sürdürülebilir Orman Yönetimi Sertifikasyonu sürecinde, orman kooperatifi üyeleri ve orman köylüsü vatandaşlara yönelik eğitimlerin ikincisi yapıldı.

23 Aralık 2013 pazartesi günü Karabük Orman İşletme Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan eğitim, İşletme Müdürlüğü Mühendisi M. Nafiz Akel ve Halk Eğitim Müdürlüğü Eğitim Görevlisi Cemile Yıldız tarafından verildi.

Ağaç kesim tekniği, iş güvenliği ve ilk yardım konularında eğitim alan 236 orman köylüsü için düzenlenen sertifikalar İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy tarafından Kooperatif Başkanları ve Köy Muhataralarına verildi.

ÇAMLAR KORUMAYA ALINDI

Karabük Orman İşletme Müdürlüğümüzde, yeni yılın yaklaştığı bu günlerde çam ağacı kesilmesini engellemek amacıyla koruma tedbirleri arttırıldı. Özellikle genç çağdaki ağaçlandırma alanları ve şehir merkezi yakınlarındaki genç ormanlarda orman muhafaza memurları ve hizmet araçlarından oluşan koruma timleri görev yapıyor.

Karabük İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, koruma timlerini görev yerlerinde denetledi. Koruma timlerini, herhangi bir kanundışı müdahalede işlem yapılması ve İşletme Müdürlüğünün telsizle bilgilendirilmesi hususunda uyardı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2013, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER