PAT PAT DEVRİLMELERİNE SON

PAT PAT DEVRİLMELERİNE SON
gundemeregli.com-Alaplı ilçesinde tornacılık yapan Levent Yılmazer, patpatların devrilmemesi için yeni bir sistem geliştirerek 48 vitesli pat-pata dönüştürmeyi başardı.

Yılmazer, yaptığı açıklamada, Alaplı’da pat-pat devrilmeleri nedeniyle birçok ölümlü kazalar meydana geldiğini bu kazaların başlıca nedeni de akis kesmesi olduğunu söyledi. Pat-patların devrilmesini önlemek için akis bölgesi güçlendirerek akis kesme olayını ortadan kaldırdığını ifade eden Yılmazer, şunları söyledi;

“Pat-pat tabir edilen tarım araçlarını yoğun olduğu bir yerde yaşamaktayız. Bunun yanında bu tarım araçları ekipman desteği ile birlikte çok amaçlı kullanılmaya başlandı. Ancak bazı noksanlar var. Gün geçmiyor ki patpat kazası olmasın. Patpatla yapılan kazalarda can ve mal kaybı daha çok oluyor. Patpat kazalarında akis çıkması ve şaft kesilmesi ön plana çıkıyor. Patpatlarda seri şanzıman var. Dört ya da beş ileri şanzımanla çok hızlı giden patpatlar, anlık akis ya da şaft kesmesinden dolayı kazaya sebep oluyor. Ben buna çözüm bulmak için uğraştım. Tamamen kendi tasarımım olan sistemi geliştirerek patpatlardaki kazaları sürücü hatası dışında sıfıra indirdim. Yani benim geliştirdiğim sistemde, patpat aracının kaza yapma olasılığı yüzde 1 bile kalmadı. Bu tasarımda kaza sadece sürücü hatasından olabilir. Gençler pat-patları daha seri kullanıyor. Bundan yola çıkarak pat-pata ön ve arka bölüm olmak üzere 4×4 2 adet şanzıman koydum. Pat- patta Ağır, orta, seri ve arazi vitesi olmak üzere toplam 48 vitesi bulunaktadır. Çok gülcü bir makine, arazi vitesine takarak her yere çıkabilecek güçtedir. 2 ton yük taşır.8 tabaka sac ile ben bunu 10 günde imal ettim. Pat-patı jipe benzetmeye çalıştım.”

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2013, 07:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER