POSBIYIK, HEM SENDİKAYA, HEM AK PARTİ´YE YÜKLENDİ

POSBIYIK, HEM SENDİKAYA, HEM AK PARTİ´YE YÜKLENDİ
gundemeregli.com-Mahalle toplantılarını sürdüren duayen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Potbaşı ve karga Mahallesinden, Erdemir işçisine seslendi. Posbıyık, sendika başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ın yaptığı ileri sürülen baskı karşısında, işçilere ‘korkmayın’ diye seslenerek; “Yüzde 35 kesinti yapıp işçiyi icralara düşüren Oğuz Özgen’i gönderdim, 30 Mart’tan sonra onun işbirlikçisi Yusuf Ziya Odabaşı’da göndereceğim. Sakın korkmayın” dedi. Posbıyık ayrıca, Maliye Bakanlığının Erdemir Vakfına yazdığı ceza ile ilgili de, ‘Ceza yazılmadan vakıftan paraları kimler çekti, açıklayın’ diye konuştu.

 

Ereğli Haber- Ereğli’nin duayen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ekibiyle birlikte mahalle mitinglerini sürdürüyor. Potbaşı ve karga Mahallesinde halkın sevgi gösterileriyle karşılanan Posbıyık, ilçe kamuoyuna çeşitli mesajlar gönderdi.

Posbıyık’ın öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

“BELEDİYECİLİKTE TECRÜBELİYİZ”
“Değerli hemşerilerim dört dönemdir partime bakmadan beni belediye başkanı yapıyorsunuz, hep destekliyorsunuz sağ olun var olun. Yine yola çıktık, karşımızda adaylarda var ama bizim farkımızı biliyorsunuz biz tecrübeliyiz, belediyeciliği biliyoruz, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Diğer aday arkadaşlarımızda iyi insanlar fakat belediyeciliği bilmiyorlar. Allah kulları yaratırken bazı özellikler vermiş, kimi sanatçı, kimi ticaret erbabı, kimi politikacı. Bana da politika özelliği vermiş. Ben bu memlekette doğmuşum, beni siz hep arkamdan itekleyin ki size daha iyi hizmet edebileyim.”

“HÜSEYİN UYSAL DAHA KENDİ LİSTESİNİ YAPAMIYOR”
“Aday arkadaşlarımız çok iyi insanlar ama mesela Hüseyin Uysal daha evvel CHP’liydi, CHP’den milletvekili adayıydı, sonra kafasına saksımı düştü ne oldu bilmiyorum AKP’ye geçti. Bende üç, dört tane meclis üyesi vardı, bunlar AKP ile ortak hareket ettiler, partiden kovdu, AKP hemen kaptı. Sanki Ereğli’de başka adam yok. Yani listeleri CHP listesi gibi oldu. Bazen diyorlar ki ‘başkan AKP’nin listesini sen mi hazırladın’. Vallahi billahi ben hazırlamadım. Belediye başkanlığına aday olan şahıs daha listesini kendi hazırlamıyor. AKP’de Hüseyin Uysal kendi listesini yapamadı, hayalet milletvekili Ercan Candan yaptı. Bir belediye başkanı belediye meclis listesini yapamıyorsa o belediyeyi yönetmesi mümkün mü? İyi bir insan olabilir ama iyi insan olmak yetmez lider olmak lazım, yönetici olmak lazım, tuttuğunu koparmak lazım.”

“SAĞIMIZ-SOLUMUZDAKİ İKTİDAR BELEDİYELERİNE BİR BAKIN’
“Zaman zaman diyorlar ki, ‘belediye iktidardan olursa, daha iyi olur’. O zaman sağımız-solumuzdaki İktidar belediyelerine bir bakın. Buyurun Alaplı’da 15 yıldan beri AKP’li belediye başkanı var. Alaplı’nın halini görüyorsunuz. Alaplı’dan çay içmeye buraya geliyorlar, sinemaya buraya geliyorlar insanlar. Hadi AKP para versin de yapsın. İşte Gülüç orada. Kanalizasyonlar ortadan geçiyor, asfaltı yok bir şeyi yok. Lider olmak lazım, tuttuğunu koparmak lazım, Ben Ankara’ya gittiğim zaman hangi bakanlık olursa, hangi iktidar olursa olsun, kapıdan sokmazlarsa bacadan girerim istediğimi de alırım”

“SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ”
“Biz artık sosyal belediyeciliğe geçtik, bir yakınız öldüğünde bir telefon açıyorsunuz, ekibimiz geliyor mevtayı alıyor, kefen bezinden tahtasına, mezar yerine kadar her şeyi belediye karşılıyor. Kadın erkek yıkayıcılarımız var, akşam cenaze hizmetleri hocaları geliyor, kuran okuyor, taziye yemeklerini de biz veriyoruz. Türkiye’de başka bir örneği yok. Altı yüz yatalak hasta var bize kayıtlı. Doktor diyor ki ‘saat 8 de iğne vurduracaksın, saat 10’da serum taktıracaksın’. Hastayı alıp taksiye bindirip götürüp hastaneye bunları yaptıracaksın. Hayır, artık bu yok. Ereğli belediyesi sağlık ocağına kaydolacaksın, hemşirelerimiz gelip iğnesini serumunu takacak, saat 12’ye kadar çalışıyorlar. Öyle hastalar var ki perişan halde, üç kişilik kadın ekibimiz var, hastanın iç çamaşırlarına kadar yıkıyorlar, perdesini çarşafını eğer evde badanaya ihtiyaç varsa fen işleri geliyor badanasını boyasını yapıyor, musluğu arızalıysa musluğunu tamir ediyor. Artık insan odaklı çalışmaya başladık. Bana zaman zaman efsunlu başkan diyorlar, ‘festivallerde yağmur yağmıyor, rakiplerim devriliyor diye’. Ne efsunu. Biz dualar alıyoruz, insanlara yaptığımız yardımlarla, hayırlarla insanların iyi kötü gününde yanında olduğumuz için yüce Allah bize yardım ediyor efsun falan değil.”

“HÜSEYİN UYSAL, HASTANEYE BAŞHEKİM OLMANIN DERDİNDE”
“Hüseyin Uysal’ın 2011’de CHP’den Milletvekili adayı olduğunu biliyorsunuz. ‘Göğsümü yarsan 6 ok fışkırır’ diyordu. Şimdi AKP’den Belediye Başkanı adayı oldu. Siz zannediyor musunuz ki onun derdi, belediye başkanlığında. Oda biliyor seçim kazanamayacağını. Biliyorsunuz Hastaneler hükümetin elinde. Hükümet kimi isterse başhekim onu yapıyor. Onun derdi, AKP’ye geçti ki, yeni yapılan hastaneye başhekim olmak istiyor. Buradan AKP’yi uyarıyorum. Bu iki doktorda başhekimlik yapamazlar, yönetici değiller. Ancak başhekim yardımcılığı yaparlar, birinci adam olamazlar, ancak ikinci adam olurlar.“

“ERDEMİR İŞÇİSİ KORKMASIN”
“Sevgili hemşerilerim, demir çelik işçisi benim kardeşlerim, onlara baskı yapıyorlar, yürüyüşe gönderiyorlar. Tabi gidecekler, gitsinler de, onlarınki ekmek mücadelesi, onlar sandık başında ne yapacaklarını bilirler. Benim metal sendikasıyla da problemim yok. Onların başında bir tane çakma sendikacı var, bu kim biliyor musunuz. Oğuz Özgenle beraber işçinin yüzde 35 parasını kesen ceplerinden alan adam. Birçok işçi borçlarını ödeyemedi, icraya düştü. Bu yüzden demir çelikten atılanlar oldu. Bunların yüzünden. O tarihlerde kendisi Mehmet Azman’dan iki tane daire aldı, yan yana, bir dairede yetmiyor. ‘Vakıf diyor borca girdi, tabi girer. Sen kendi adamlarını son kongrede küfür ederek baskı yaparak işi bilmeyen adamlarını vakfın yönetimine sokmadın mı?

“CEZA GELMEDEN VAKIFTAN PARALARINI KİMLER ÇEKTİ”
“Bu Odabaş, zaten Metal Koop’tan yargılanıyor, Erdemir spordan yargılanıyor, vakıftan yargılanıyor. Şimdi soruyorum sana; kaç tane başmüdür, kaç tane sendikacı, ceza gelmeden vakıftan paralarını çekip ayrıldı, cevap istiyorum buna. Vakıftan paralarını çekenler var, Bunlar Erdemir işçisine zulüm yapıyorlar, baskı yapıyorlar, Erdemir işçisi, işverenden korkmuyor bu çakma sendikacıdan korkuyor. Korkmayın, bunlarla mücadele bana ait. Oğuz Özgen’i buradan gönderdim, 31 Marttan sonra bu çakma sendikacıyı da buradan göndereceğim.”

Başkan Posbıyık’ın mahalle toplantılarına Muhtarlar ve muhtar adayları da destek verirken, halk büyük ilgi ve sevgi gösterd

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2014, 08:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER