POSBIYIK İÇİN ŞOK İDDİA

Posbıyık´tan şok iddiaya yanıt geldi.

POSBIYIK İÇİN ŞOK İDDİA
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli’de Belediye Başkanı Halil Posbıyık konusunda şok iddia.  30 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’nin genel merkezi tarafından adayı olarak açıklanan Posbıyık’ın AK Parti’ye geçeceği yönündeki dedikodular kulisleri hareketlendirdi.  

Ak Parti’ye geçeği öne sürülen Posbıyık’ın partililer ile bazı görüşmeler yaptığı ve görüşmenin Posbıyık’ın makamında gerçekleştiği iddia edildi.

AK Parti´deki bazı isimlerin Posbıyık’ın partiye katılması konusunda ortaya çıkan söylemlere bir kısım partililerin sıcak baktığı, bir kısmının ise soğuk baktığı ifade ediliyor.

AK Parti’den teklif aldığı iddia edilen Posbıyık’ın belediye meclisi listesinin ön seçim ile belirleneceğinin açıklanmasının ardından AK Parti’den ilginç bir teklif geldiği ileri sürülmesi Ereğli’de günün konusu oldu.

Gazetemiz Gündem’e bu konu ile ilgili düşüncesini açıklayan Posbıyık ise çıkan haberleri yalanladı. bu söylemler asparagas olduğunu ifade eden Posbıyık, CHP’den ayrılmasının mümkün olmadığını belirtti.

Posbıyık, “Bunlar seçim sürecinde çıkarılmış doğru olmayan haberler, hiçbir doğruluğu yok. Ben CHP’de siyaset yapacağım. Partimizin adayıyım. Bu tür haberlere itibar etmeyin” dedi.

POSBIYIK AK PARTİ’YE GEÇER Mİ?

Bu kulislerdeki söylemlere ise Posbıyık cevap vererek, yalanladı.

POSBIYIK DANA ÖNCE NE DEMİŞTİ:

Daha önce “AK Parti’ye geçer misiniz?” şeklindeki sorulara “Benim sağım-solum belli olmaz” diyerek cevap veren Posbıyık, AK Parti’ye geçebileceği sinyalini vermesi Ereğli kamuoyunda “Halil Posbıyık AK Parti’ye geçiyor” algısının oluşmasına neden olmuştu.

ÖN SEÇİME İTİRAZ ETTİLER

Belediye Meclisinde kendi kadroları ile çalışmak isteyen Posbıyık, alınan ön seçim kararı ile büyük hayal kırıklığına uğradı. Ereğli ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) teşkilatına aday adaylığı müracaatında bulunan 60 kadar belediye ve il genel meclisi üyesi aday adayının genel merkezin aldığı ön seçim kararına itiraz ettiği bildirildi.
CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, ilçe belediyesi meclis üyeleri ile il genel meclisi üyeleri ile yaptıkları toplantıda aday adaylarının ön seçime itiraz ettiğini söyledi. İlçe belediye meclisi ve il genel meclisi üyesi adaylarının hemen hemen tamamının dilekçe yazdığını ifade eden Kartal şunları söyledi; “Dün akşam tüm aday adaylarımız ile parti teşkilatımızda bir toplantı yaptık. Genel Merkezimiz tarafından alınan ön seçim kararı ile ilgili olarak tarafımıza gönderilen genelgeyi kendilerine okuduk ve içeriğini anlattık. Toplantıya katılan aday adayı arkadaşlarımız genel merkez tarafından gönderilen genelge doğrultusunda yapılacak ön seçimin Ereğli teşkilatında kaos yaratabileceği şeklinde düşüncelerini ifade ettiler. ‘Burada mümkünse eğilim yapılmasın. Biz bu konuyu ilçe örgütümüzle ve belediye başkanımızla çözeriz. Belediye başkan adayımıza ve Ereğli ilçe örgütümüze güveniyoruz” diye ilçe başkanlığımıza resmi dilekçe yazılması kararı çıktı. Toplantıya katılan aday adaylarımızın tamamı ve müracaatı bulunan aday adaylarımızın da yüzde 99’u bu yönde hareket tarzı belirledi. 1-2 arkadaşımız şehir dışında olduğundan toplantıya gelememişlerdi. Bizde bu dilekçelerle ilgili resmi olarak Zonguldak İl Başkanlığımıza ve ardından da genel merkezimize gerekli müracaatlarımızı yapacağız” dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER