Sendika yöneticileri masa´yı terk etti

Sendika yöneticileri masa´yı terk etti

Sendika yöneticileri masa´yı terk  etti

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) ile yetkili Türk Metal Sendikası arasında dün yapılan görüşmede, sendika yöneticileri masayı terk ettiler.

Geçtiğimiz ay uyuşmazlık zaptı tutularak çıkmaza giren görüşmelerde, atanan ‘Arabulucu’dan da sonuç alınamamıştı.

Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şubesi’nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, geçtiğimiz hafta sonu ise Erdemir adına masada bulunan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Türk Metal’i arayarak görüşme talebinde bulunmuştu.

14 Kasım’da MESS’in İstanbul’daki binasında yapılan görüşmeye, Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, MESS Ankara Başkanı Oğuz Özgen, Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan, sendika ve MESS yöneticileri katıldı.

Sendikanın ücret artışlarında ilk altı ay yüzde 12’lik artış, takip eden altışar aylar için ise enflasyon oranında zam ve refah payı istemesi ve sözleşmenin 2 yılı kapsaması talebi ile oturduğu masada, Erdemir’den ise farklı yaklaşım geldi.


TERK ETTİLER!


MESS ise öncelikle sözleşmenin 3 yıl olarak imza altın alınma talebini, sosyal haklara da ilk yıl enflasyon oranında, takiben eden altışar aylarda da enflasyon oranında artış teklifi ile sürdürdü. Şirketin işçi ücretlerine ise ilk 6 aylık saat ücretine 68 kuruş zam önermesi üzerine, Odabaş ve beraberindeki sendika heyeti masayı terk etti.

İşçinin sonuç beklediği görüşmenin olumsuzlukla sonuçlanması sonrası ise yasal süreç devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2016, 18:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER