Sergiye yoğun ilgi

Yıl sonu sergisine yoğun ilgi

Sergiye yoğun ilgi

Zonguldakın Ereğli ilçesi Halk eğitim Merkezi ve Akşam Sanat okulu müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür merkezinde yıl sonu sergisi açıldı.

Atatürk Kültür Merkezi Ressam Osman Zeki Oral sergi salonunda gerçekleştirilen açılış törenine Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Sergiye Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Ereğli İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Ünsal Demir, HEM Müdürü Zuhal Efe, Kurs öğretmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Yoğun katılımın gerçekleştiği sergi de izdiham yaşanırken, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü halk oyunları ekibi büyük beğeni topladı. Serginin açılış konuşmasını yapan Halk eğitim Merkezi ve Akşam Sanat okulu Müdürü Zuhal Efe, bugüne kadar açılan kurs ve kursiyerler hakkında bilgiler verdi. HEM müdürü Efe konuşmasında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz tarafından açmış olduğumuz kursların yılsonu sergisini yapmaktayız. Halk Eğitim Müdürlükleri gerek eğitimin tabana yayılması ve gerekse becerilerin arttırılması konusunda belirli görevler üstlenmişlerdir. Vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel anlamda gelişmesini sağlamak, onlara bilgi beceri kazandırmak, okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek, eksik kalan eğitimlerine yardımcı olmak, üst öğretim sınavlarına hazırlamak, kültürel eserlerimizi korumak, yaşatmak, yaygınlaştırmak, kursularımızın en önemli özellikleridir. İlçemizde bu tür kursların açılmasına öncelik verilmesi adına çalışmalar yapılmıştır. 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde ilçemizde, toplam 392 adet kurs açılmış ve toplamda 7 bin 651 kursiyerimiz katılmış, kurslarımızı başarı ile bitirerek belgelerini almışlardır. Halk eğitim merkezleri mesleki kursların yanı sıra, sanatsal faaliyetlerin yapıldığı birer sanat evidir. Sanatın penceresi, hayat bakış ufku çok geniştir. Bu ufukta insanı sevme ve hayatı kucaklama vardır. Eğitim- öğretimin en önemli yanı insanları barışık hale getirmesidir dedi.

Ereğli Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, güzel şeylerin paylaştıkta çoğaldığını söylediği konuşmasında Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğümüzün geleneksel el sanatları, modern üretim teknikleriyle birleştirip, güzel ürünler haline getirilmelerinin mutluluğunu yaşıyoruz. Güzel şeyler paylaştıkça çoğalır ve bereketlenir. Kursiyerlerimizin ve kurs öğretmenlerimizin sabırla ortaya koyduğu bu sanat ürünleri titiz bir çalışmanın eseridir” ifadelerine yer verdi.

Serginin son konuşmasını yapan Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise sergi salonun yetersiz olmasından dolayı izdiham yaşandığını ve hayırsever bir vatandaş tarafından geniş bir sergi salonunun müjdesini verdi. Madenoğlu konuşmasında Geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında daha doğru ifade ile bu öğretim yılında 400’e yakın çeşitli kurslar açarak, 10 bin civarında siz değerli vatandaşlarımıza ulaştık ve çeşitli kurslarla sizleri bilgilendirdik. Bu kurslara katılan siz değerli vatandaşlarımın, özellikle yetişkin olan vatandaşlarımızın kurs konularını bildiklerini biliyoruz. Biçki, dikiş, nakış, yemek yapma kursunda şüphe yok ki siz değerli vatandaşlarımızın bilgileri önceden mevcuttu. Ama bu bilgileri geliştirmek, teknik, ayrıntılı yönlerini, detaylarını öğrenmekte ancak kurslarımızda olurdu ve siz değerli vatandaşlarımız bu kurslara gelerek, saygıdeğer usta öğreticilerimizin eşliğinde, refakatinde, rehberliğinde, mevcut bilgileri geliştirdiniz. Yeni bilgiler öğrendiniz ve kursları bitirdiniz. O yüzden bütün kursiyerlerime bu başarılı kurs hayatlarından dolayı tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sergi açılışı Kaymakam Nazım Madenoğlu tarafından gerçekleştirildi. Kaymakam Nazım Madenoğlu ve davetliler, sergiyi gezerek eserleri inceledi. Sazdan Adam ekibi de sergi açılışında mini konser verdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 17:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER