SES başkanını seçti

KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Zonguldak Şubesi 9’uncu Olağan Genel Kurulu’nu Maden Mühendisleri Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.

SES başkanını seçti

KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Zonguldak Şubesi 9’uncu Olağan Genel Kurulu’nu Maden Mühendisleri Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Genel Kurula, KESK’e bağlı sendika temsilcileri, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Erdoğan Kaymakçı katıldı. Saygı duruşu İstiklal Marşı’nın ardından SES Zonguldak Şubesi Başkanı Esat Aşkar yaptığı konuşmada, “Biliyorum ki; herhangi bir işyerinde tek bir üyemiz bile, iktidarın sendikasını, o sendikanın atadığı idarecilerini ürkütmeye yetiyor. Sendikamızdan tek bir üyenin bile oluşu, umudun ayakta oluşudur. Umudun yeşermesi ve güçlenmesi demektir. İşte bu yüzden rahatsız ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz” dedi.

“BARTIN’A HOŞ GELDİN DİYORUZ”

Genel Merkezin kararı ile Bartın ve Zonguldak şubeleri birleştirildiğini ifade eden Aşkar, “Bartın’a hoş geldin diyoruz. SES’imiz, 70’li yıllarda sermayemiz krizine çözüm olarak üretilmiş olan neoliberal politikalar sonucunda milyonlarca insanın geçim araçlarından kopartılarak mülksüzleştirildiği, kamu hizmetlerinin piyasalaştırıldığı, halkın başta sağlık olmak üzere en temel kamusal hizmetlere ulaşımının zorlaştırıldığı, iş güvencesinden yoksunluğun, esnek ve kuralsız çalışma biçiminin asıl çalışma biçimine dönüştürüldüğü dönemin içerisinde hayat buldu” şeklinde konuştu.

“DARALTILAN HİZMET PAKETİ DAYATMAKTADIR”

Bugün sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ve halkın SES sendikasına daha çok ihtiyacı olduğunu vurgulayan Aşkar, “Çünkü aile hekimliği uygulaması ile koruyucu sağlık hizmetleri tasfiye edilmiş, aile hekimliği sürecinde acil servislerde pratisyen hekime ihtiyaç yok diyenler bugün yasadışı bir şekilde aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinde çalışanlara angarya nöbet dayatılmıştır. Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ücretleri enflasyon karşısında sürekli erirken, ek ödemeler emekliğimize yansımadığı gibi performans ödemeleri de alınmamaktadır. Sağlık ve sosyal hizmet alanında taşeron çalıştırma biçimi esas çalıştırma biçimine dönüştürülmüştür. Sağlık ve sosyal güvenlik hakkı, SSGSS yasası ile hak olmaktan çıkarılmıştır. Emekliliği hayal haline getirilen bu yasa, sağlıkta her gün artan katkı ve katılım payı, ama giderek daraltılan hizmet paketi dayatmaktadır. 1 Ocak 2012 tarihinde prim ödeme zorunluluğu ile azımsanmayacak bir nüfus sağlık hizmeti kapsamı dışında kalmıştır” ifadelerine yer verdi.

“UMUDUN AYAKTA OLUŞUDUR”

Biliyorum ki; herhangi bir işyerinde tek bir üyeleri bile umudun ayakta oluşu olacağını dile getiren Aşkar, “ Umudun yeşermesi ve güçlenmesi demektir. İşte bu yüzden rahatsız ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Çünkü burada olan her bir arkadaşım, tek tek umut demektir. Sonra bu umutların birleşmesi demektir. Umudun büyümesi demektir. Elbette ki korkacaklar Haklılar korkularında. Bırakın korksunlar. Zor bir dönem var önümüzde. Zaten kolay dönemimiz de olmadı hiç. Sizlerde farkındasınız, eminim. Biz dostluklardan, dayanışmadan ve emeğin yüceliğinden geliyoruz. Sayısal olarak çok olanlar, her zaman haklı olamaz. Olamadılar. Tarih, insanlığın vicdan duvarında, sadece bu haklı olanları yazmıştır. Zalimler zalimlikleriyle anılıyor ve hala onlara lanet okuyor yeryüzü. Bugün, aramızda olan her delege ve üye, şu an hastanelerinde nöbetinde olan her bir arkadaşım gelecekleri için, bu güzel topraklar için yüreğini elinde koşanlarsınız” diye konuştu. Konuşmaların ardından yönetim içim seçim yapıldı. Yeni Yönetim Kurulu ise; Barış Oymak, Döndü Temel, Oktay Çamşul, Aytekin Aygün, Murat Demiroğlu, Emrah Demir ve Cemal Kocamanoğlu isimlerinden oluştu.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2017, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER