SICAK AŞ, SICAK ORTAM

SICAK AŞ, SICAK ORTAM
gundemeregli.com-Ereğli ilçesinde 2 bin mahalleli belediye tarafından sokağa kurulan masalarda sıcak yemek ile iftarlarını yaptılar.
Kdz. Ereğli ilçesinde belediye tarafından 31 mahallede düzenlenmesi planlanan iftar programları çerçevesinde Elmatepe Mahallesi’nde 2 bin mahalleli birlikte iftar yaptı.
İftar programında mahalle halkına seslenen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık “Birlikte iftar açarak Ramazan’ın güzelliğini yaşıyoruz, manevi havasını hep birlikte teneffüs ediyoruz. Türkiye’nin, Zonguldak’ın ve Ereğli’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu şu günlerde Elmatepe’de bizlerin bu birlik ve beraberliği göstermesi çok güzel bir tablo” dedi.
Kdz. Ereğli Belediyesi ekipleri Elmatepe Mahallesi’ne saatler öncesinde gelerek önce masaların kurulacağı sokağı baştan aşağı temizledi. Ardından ise kamyonlarla getirilen masa ve sandalyeler sokağa yerleştirildi. İftar saatine yaklaşık 1 saat kala mahalle sakinleri iftarın verileceği sokakta toplanmaya başladı. Bir süre sonra ise belediye ekipleri yemeklerin sıcak kalmasını sağlayan dolaplardaki tabakları tek tek iftara gelen vatandaşlara servis ettiler. Elmatepe Mahallesi sakinlerinin iftar menüsünde mercimek çorbası, et kavurma, pilav ve tulumba tatlısının yanı sıra iftariyelik olarakta hurma ve zeytin yer aldı.
İftara az bir süre kala Kdz. Ereğli Belediyesi Din Hizmetleri ve Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı tarafından vatandaşlara dini bilgiler içeren sohbet verildi, dua ettirildi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık iftar öncesi yaptığı konuşmasında “Hepiniz buradan bakınca çok güzel gözüküyorsunuz. Birlik ve beraberlik bu. Bölgemizin, ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Hepimizin evlerinde burada yediğimiz yemeklerden daha güzel yemekler yapılıyor. Daha güzel tatlılar olur. Ancak burada aynı mahallede aynı semtte birlik ve beraberlik içerisinde iftarımızı yapıyoruz. Çok güzel bir ortam hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum ”dedi.
Mahalle Muhtarı Mustafa Erkez ise hem düzenlenen mahalle iftarı hem de Elmatepe’ye yapılan bütün hizmetler için Başkan Posbıyık’a teşekkür ederek çiçek verdi.
Mahalle sakinleri uzun süre Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık’a sevgi gösterisinde bulunurken, birlikte bol bol fotoğrafı çektirdiler.
Başkan Posbıyık ve beraberindekiler daha sonra Ereğli Belediyesi tarafından daha önce toprak halde olan ve halı saha yapılıp aydınlatılan semt sahasında mahalle sakinlerinin maçını izledi. Mahallenin gençleri sahaya astıkları “ Elmatepe’ye yaptığı büyük hizmetler için Büyük Başkan Halil Posbıyık’a teşekkür ederiz” yazısı ile Başkan Posbıyık’a teşekkür ettiler.
Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2013, 07:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER