SINAVA EVİNDE GİRDİ

SINAVA EVİNDE GİRDİ
gundemregli.com-Alaplı ilçesinde bedensel engelli öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığınca 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen merkezi ortak sınavların ilk gün oturumuna evinde girdi.

Küçük yaşlarda yakalandığı kas hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan 14 yaşındaki Furkan Soyyiğit, okula devam etmesinin sakıncalı bulunması nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığının “evde eğitim” uygulaması kapsamında eğitim almaya başladı.  Soyyiğit, merkezi ortak sınavların ilk gün oturumuna da iki öğretmen gözetiminde evinde girdi. Soyyiğit, yaptığı açıklamada, yaşıtları gibi okula gidemediğini ancak evde eğitim uygulaması sayesinde okulundan geri kalmadığını söyledi. Sınava gireceği için çok heyecanlı olduğunu ifade eden Soyyiğit, konuştu: “Evde eğitim uygulaması sayesinde yaklaşık 5 yıldır evimde eğitim görüyorum. Bu süre içinde birçok öğretmenim oldu. Hepsiyle çok güzel vakit geçirdim. Şimdi 8. sınıf öğrencisiyim.

Milli Eğitim Bakanlığının ilk kez düzenlediği merkez ortak sınavına evimde giriyorum. Çok heyecanlıyım. Yaşıtlarımla sınıfta sınava girmek isterdim ancak yürüyemediğim için evimde giriyorum. Bana bu imkanı sağlayan büyüklerime çok teşekkür ediyorum.” İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran ise Soyyiğit’in iyi eğitim alabilmesi için ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını belirterek, “Yaklaşık 5 yıldır üç bedensel engeli öğrencimize evde eğitim verdik. 5 yıldır evde eğitim alan Soyyiğit de iki öğretmenimizin gözetiminde evinde sınava girmiştir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2013, 08:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER