SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIN

hayvanseverler soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarına sahip çıkılmasını istedi.

SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIN
gundemeregli.com-Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin, olumsuz hava şartlarından etkilenen sokak hayvanlarının yaşamda kalabilmeleri için Zonguldak halkına çağrıda bulundu.
Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin yaptığı açıklamada, “Olumsuz hava koşullarından etkilenen sokak hayvanları için tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Lütfen onların bu soğuk havalarda yaşamda kalabilmeleri için bir adımda sizler atın. dedi. Yapılabilecek adımları sıralayan Sezgin, Geceleri kalorifer dairesi, kömürlük, bahçe kapılarınızı onların sığınabilmesi için açın. Onların uyuduğu yerlere karton serin. Özellikle yavru kedi ve köpekler bu soğuklardan fazlası ile etkileniyor. Herhangi olumsuz durum karşısında belediyelerin veterinerlik birimlerine ya da derneğimize mutlaka ulaşın. Uygun gördüğünüz yerlere kedi, köpek ve kuşlar için yiyecek koyun ve donma ihtimaline karşı koyacağınız suların içine bir miktar zeytinyağı damlatın. önerisinde bulundu.
Merkez ve ilçelerdeki hayvan bakımevlerini periyodik olarak ziyaret ettiklerini anlatan Sezgin, Bu yerlerimizin eksiklerini imkanlarımız ölçüsünde gideriyor ve orada yaşayan canlarımız için tüm kontrollerimize aralıksız devam ediyoruz. Şu ana kadar hava koşulları sebebi ile bakımevlerimizin hiç birinde kötü bir durum yaşanmadı. Esnaflarımız, öğretmenlerimiz, öğrenciler, taksi şoförlerimiz ve birçok vatandaşımız oldukça duyarlı ve hayvanların korunması noktasında bize çok destek oluyorlar. Kış ayını her ne kadar koşulları ağır olsa da hasarsız atlatabilmek için herkesin üzerine düşen bu insanlık görevini yerine getirmesi gerekiyor. Hayvanlar muhtaç zincirinin en zayıf halkası ve doğanın en güzel süsleri. Lütfen gözünüzün gördüğü hiçbir muhtaç canlıyı es geçmeyin, gerekirse derneğimizin kurumsal telefon hatlarından bize ulaşın” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2013, 07:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER