SÜRÜCÜLER AYAKLANDI, ARAÇLARI OKUL BAHÇESİNE ALINMIYOR

Ereğli´de araçları okul bahçesine alınmayan otobüsçüler adeta ayaklandı.

SÜRÜCÜLER AYAKLANDI, ARAÇLARI OKUL BAHÇESİNE ALINMIYOR
gundemeregli.com-Ereğli ilçesinde yaklaşık bin öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Kepez İlköğretim Okulu’nun bahçesine alınmayan öğrenci servisleri duruma tepki gösterdiler. Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç ise uygulamanın Zonguldak Valiliği´nin genelgesi doğrultusunda yapıldığını ifade etti.
Kdz. Ereğli ilçesinde bu yıl yeni binasında yaklaşık 1000 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan Kepez İlköğretim Okulu’nda öğrenci servislerinin sürücüleri okul bahçesine alınmamalarına tepki gösterdiler.
Kepez İlköğretim Okulu’na öğrenci taşıyan servis şoförü İsmail Özcan özellikle akşam okul çıkışlarında büyük bir kargaşa yaşandığını belirterek, okulun bahçesinde müsait alan olmasına rağmen içeri alınmadıklarını ifade etti. Öğrencilerin yaşlarının genelde küçük olduğunu ve çıkışlarda yaşanan kargaşadan dolayı kendi servislerini bulmakta zorlandıklarını dile getiren Özcan “Okul müdürümüz daha önceleri bizi okul bahçesine alıyordu. Sonra ‘burada tehlike var. İçeride bir problem olursa sorumlusu benim. Araçlarınızı dışarı park edin’ dedi. Ama dışarıda daha çok sıkıntı var. Servis araçlarının arasından yola çıkan öğrenciler büyük bir tehlike yaşıyor. Çocukları burada zapt edemiyoruz. Binecekleri araçları akşam çıkışlarında bulamıyorlar. Çoğu velilerde bu durumdan şikâyetçi. Burada çok büyük kargaşa var. Biraz sonra öğrenciler çıktığında kendinizde yaşanan kargaşayı görürsünüz. Burada gerçekten öğrencilerin hayati tehlikesi var. İçerideki alan müsait. Ama okul müdürümüz izin vermiyor. Daha önce okulun bahçesine girerek çocukları alıyorduk. Hiçbir sıkıntıda yaşamıyorduk. Her aracın sabit yeri var. Çocuklarda kargaşa yaşamadan evlerine gidecekleri servisleri kolaylıkla bulabiliyorlardı” dedi.
Öğrenci Servisi şoförlerinden Sami Özdemir ise öğrencileri güvenli bir şekilde evlerinden alıp okula getirdiklerini ancak özellikle akşam çıkışlarında sorun yaşadıklarını ifade etti. Akşam çıkışlarında okul önünde çocuklara sahip çıkamadıklarını belirten Özdemir sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Burada ben velilerimizin hepsine söyledim. Dedim ki; ‘ben çocuklarınızı okula güvenli bir şekilde getiriyorum ama oradaki güvenlikten ben sorumlu değilim.’ Veliler gelip okul yöneticilerine söyledikleri halde kale alınmadı. Biz burada çocukların yola atlamasını engellemek için zincir oluşturuyoruz. Şu ana kadar 6-7 tane çocuğumuzun can güvenliğini koruduk. Karanlıkta çocukları öğrenci servislerine alamıyoruz. Genelde akşam okul çıkışlarında çok büyük sıkıntılarımız oluyor. Buradaki anayoldan halk otobüsleri ve diğer araçlar geçiyor. Öğrencilerimizde tehlike yaşıyorlar. Yetkililerden okulun bulunduğu bölgeye bize güvenli bir pak alanı yapılsın yada geçicide olsa bizi okulun bahçesine yeniden alsınlar.”
Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç konuya ilişkin olarak İHA muhabirine yaptığı açıklamada öğrenci servislerinin okul bahçesine alınmaması konusunda valiliğin genelgesi olduğunu belirterek “Bu konuda ne bizim, ne okul yöneticilerinin nede velilerin bir tasarrufu olamaz. Malum orada okul bahçesinin alanı küçük. Öğrencilerimizin can güvenliğini orada tehlikeye atamayız. Ancak dışarıda yaşanan bir kargaşa var ise ben şube müdürlerimi görevlendirip, inceleme yaptıracağım. Okul dışında da öğrencilerimizin güvenli bir şekilde servis araçlarına binip evlerine ulaşmaları noktasında da gerekli önlemleri alırız” dedi.
Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2013, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER