TİCARETİMİZ BALTALANMAYA ÇALIŞILIYOR

TİCARETİMİZ BALTALANMAYA ÇALIŞILIYOR

gundemeregli-Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren ESTAŞ AŞ. Ortaklarından Metin Gülay, yaptıkları ticareti baltalamaya çalışanların olduğunu bildirildi.

Gülay dün ESTAŞ toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısıyla kendilerine yönelik olarak yapılan eleştirilere açıklık getirdi.

Son dönemde Ereğli kamuoyunda ESTAŞ A.Ş.&[#]8217;ne yönelik dayanağı bulunmayan bir takım açıklamalar yapıldığını kaydeden Gülay, Uzun zamandır bu konuda sessizliklerini korumalarına karşın artık dayanılmaz bir noktaya gelindiğini kaydetti.

Geçmişin sıkıntılarının bugünün sıkıntıları gibi gösterildiğini de kaydeden Gülay şu görüşlere yerdi:

&[#]8220;Bunlar 2008 &[#]8211; 2009 yılının sıkıntılı ticaret ortamında uzun süre piyasamızı meşgul etmiş, konuşulmuş, gerginliklere sebep olmuş ve ağır bedeller ödenerek bu günlere gedikten sonra, aynı şirket içi konuların 3 &[#]8211; 4 yıl sonra kamuoyunu meşgul edecek ve GÜNÜMÜZÜN PROBLEMİ GİBİ gündeme getirmek, ticaretimizi baltalamaya çalışmaktır. Ayrıca yönetim kurulu başkanımız başta olmak üzere yönetim kurulunu ve ESTAŞ A.Ş ortaklarının, güncelliğini yitirmiş bu konulara vakit ayırmasına da karşıyız.

Bu tip karalamalardan bizler ESTAŞ AŞ. Ortakları ve ticari faaliyetlerini ESTAŞ A.Ş. üzerinden yürüten şirketler olarak son derece rahatsızız. Anlaşıldığı üzere yapılan açıklamaların birçoğu ESTAŞ A.Ş.&[#]8217;ne azımsanmayacak büyüklükteki borcu karşılığı, bir aylık muhasebeci aidatı tutarında ortaklık payına sahip kişilerce yapılmaktadır. Eleştirilerin seviyesi de, eleştiri ötesi ayıp ve çirkin bir saldırıya dönüşmüştür. Bundan son derece rahatsızız. Ancak bu kişilerin şirketimize yaptıkları saldırılarla ne elde etmek istediklerini anlamış değiliz. Durumları bulunan bu şahıslar, 2009 sonrası yapılan genel kurullarda da şimdiye kadar hiçbir eleştiri veya öneride de bulunmadıkları gibi bazısına da katılmamışlardır.

Kamuoyu bilmeli ki; bu kişilerin 2008 yılından Erdemir&[#]8217;e olan borçlarını ESTAŞ A.Ş.&[#]8217;i ödemiştir. Aynı şahıslar şirketimize olan borçlarında 1 TL lik bile iyileştirmede bulunmamışlardır. Saldırıya maruz kalan başkan ve yönetim kurulu üyeleri şahsi kefaletlerini koyarak ESTAŞ AŞ&[#]8217;nin borçlarını (bu saldırıyı tezgahlayanların borcunu) Erdemir&[#]8217;e ödemiştir. Bizler de ESTAŞ AŞ. ortakları olarak bu borcu Erdemir&[#]8217;den aldığımız malzemelerin maliyetlerine ilave ederek bu zorlu piyasa şartlarında bile ödemekteyiz. Hiç hoşumuza gitmese de bu maliyet artışına katlanmaktayız. Bu beyanatları verenlerin de yüzlerinin kızarması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü geçmişte olan ve bahsettikleri uygunsuzluğun bir ortağı da kendileridir.

Şunun bilincindeyiz ki; Kdz Ereğli&[#]8217;deki sac ticareti ESTAŞ AŞ&[#]8217;nin geleceğe taşınmasıyla yürüyecektir. ESTAŞ A.Ş.&[#]8217;i Kdz Eereğli&[#]8217;nin, gelişen rekabet ortamına ayak uydurabileceğimiz son limanıdır. Kendilerine bu konuda çağrımız; ESTAŞ AŞ&[#]8217; ne olan borçlarını en kısa süre içinde kapatmalarıdır. Borçlarını kapatmaları hatta ödeme taahhüdünde bulunmaları halinde ESTAŞ AŞ&[#]8217; nin kapıları kendilerine ve Ortak ya da değil tüm Kdz. Ereğli sac tüccarına açıktır.

Bundan sonraki bu tip açıklamalara gerek yönetim gerekse başkanımız Esat KOÇ&[#]8217;un zaman ayırmamasını, enerjisini ticari konulara yönlendirmesini isterken, bundan sonra, ESTAŞ AŞ&[#]8217;ne yapılan her türlü haksız saldırılara ortaklar olarak bizler cevap vererek sessiz kalmayacağımızı, haklı her eleştirinin de takipçisi olduğumuzu, kamuoyuna ve muhataplarına duyururuz.&[#]8221;

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2012, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER