Trafik yoğunluğunu azaltacak yeni formül!..

Trafik yoğunluğunu azaltacak yeni formül: Mesai saatleri yeniden planlanacak.

Trafik yoğunluğunu azaltacak yeni formül!..

Belediyelerce, kent merkezlerinde trafik yoğunluğunun ve hava kirliliğinin yaşandığı alanlar "düşük emisyon alanı" olarak belirlenecek. Düşük emisyon alanı, trafik yoğunluğuna bağlı olarak araçların girişinin sınırlandırıldığı, yasaklandığı veya ücretlendirildiği alanlar veya yolları kapsayacak. Kent genelinde yoğun trafik sıkışıklığının yaşandığı saatlerde, trafiği rahatlatmak, enerji ve zaman tasarrufu sağlamak amacıyla işe başlama ve bitiş saatleri planlanabilecek.

İşte detaylar...
Kent merkezlerindeki araç yoğunluğunun azaltılması için "düşük emisyon alanları" ilan edilecek. Bu yerlere, trafik yoğunluğuna bağlı olarak, araç girişi sınırlandırılabilecek, yasaklanabilecek ya da ücretlendirilebilecek.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının "Ulaşımda Enerji Verimliliğinin Artırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, Bakanlık, ilgili diğer bakanlıklar ve belediyelerce akaryakıt tüketiminin izlenmesi ve çevre dostu araçların kullanılması için ortak tedbirler alacak. Yakıt tüketimini artıran ve sürüş güvenliğini tehlikeye atan altyapı eksikliklerin giderilmesi ve denetlenmesi için gerekli adımlar atılacak.

KAYNAK: AHABER
 

.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2019, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER