TÜRKİYE’NİN İLK HACI KAFİLESİ EREĞLİ´DEN UĞURLANDI

Türkiye’den bu yıl kutsal topraklara gidecek olan hacı kafilesi için Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde uğurlama töreni düzenlendi.

TÜRKİYE’NİN İLK HACI KAFİLESİ EREĞLİ´DEN UĞURLANDI
 
gundemeregli.com Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından bu yıl hacca gidecek olan ilk kafile için Amfi Tiyatro’da hacı uğurlama töreni düzenlendi. Kur’an-ı Kerim okunarak başlayan programda görevli hocalar tarafından ilahiler ve kasideler seslendirildi, dualar edildi.
Programa Zonguldak İl Müftüsü Nuh Korkmaz, Ereğli Müftüsü Recai Albayrak, Kdz. Ereğli Belediyesi Başkan Vekili Sibel Kırmızı Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Özyağcı, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile hacı adayları ve yakınları katıldı.
Programda konuşan Zonguldak İl Müftüsü Nuh Korkmaz hacı adaylarına sabırlı olmalarını tavsiye ederken, gittikleri yerlerden Çin mallarını almamaları uyarısında bulundu. Korkmaz hacı adaylarında kutsal topraklarda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmelerini isteyerek “Cenab-ı Allah’tan onların kolaylıkla hac ibadetlerini yerine getirmelerini, gittikleri yerde huzur içerisinde hem ülkemizi temsil etmelerini istiyorum. Bu çok önemli; Biz görevimiz itibariyle oralara gidip geliyoruz. Ülkemizi temsil etmek, dünya milletleri arasında varlığımızı hissettirmek, her hareketimizle onlara Türk olduğumuzu göstermek için kendimize bir gaye ve şiar edinmemiz gerekir” dedi.
MÜFTܒDEN HACI ADAYLARINA ÇİN MALI UYARISI
Hacı adaylarından alış verişte zaman geçirmemelerini isteyen Korkmaz konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Çarşı Pazar gezipte vakitlerinizi boşa harcamayın. Vakitlerinizi ibadete harcayın. ‘Kızıma şunu alayım, torunuma şunu alayım’ diye emek sarf etmeyin. İnanın oradaki satıcılar aynen şu ifadeyi kullanıyor; ‘Ben Türk hacılarına hayret ediyorum. Bu mallara para verilir mi?’ diyor. Kendisi satıyor ama malların hepsi kalitesiz. Çin malları. Bunlara verdiğimiz paralar inanın boşa gidecek. Çocuklarınıza, torunlarınıza aldığınız oyuncaklar geldiğiniz gün kırılacak. Onun için onlara para vermeyin. Vereceğiniz parayı ülkemizde bırakın. Sizlerden bunu istirham ediyorum. Cenab-ı haktan yolculuğunuzun kolaylıkla olmasını diliyorum.”
Kdz. Ereğli Belediye Başkan Vekili Sibel Kırmızı Yıldız’da Ereğli’de ilk hacı kafilesini uğurlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek hacı adaylarından ülkemiz, milletimiz ve Kdz. Ereğli için dua etmelerini istedi.
Program bir süre ilahi ve kasidelerin okunması ile devam ettikten sonra okunan Kur’an-ı Kerim ce ardından yapılan dua ile sona erdi.
KUTSAL TOPRAKLARDA 41 GÜN KALACAKLAR
Kdz. Ereğli Belediyesi Din hizmetleri Müdürü Metin Avcı, Ereğli’den 62 hacı adayının ilk kafilede yer almak için bu gün yola çıktığını ve bu nedenle Ereğli Belediyesi olarak program düzenlediklerini ifade etti. Programa yaklaşık 3 bin kadar hacı adayının katıldığını belirten Avcı, Ereğli’den uğurlanan hacı adaylarının İstanbul Havalimanına, oradan da Medine’ye gideceklerini söyledi. Avcı, hacı adaylarının 8 gün Medine’de kaldıktan sonra Mekke’ye geçeceklerini ve 41 sonrada yurda döneceklerini söyledi.
Hacı adayları programın sona ermesinin ardından yakınları ile vedalaştılar. Hüzün ve sevinci bir arada yaşaran hacı adayları İstanbul Atatürk Hava limanına gitmek üzere Ereğli’den otobüsle yola çıktılar.
Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2013, 07:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER