UMREDE 14 GÜNDEN FAZLA KALMAK YASAK

Umre konusunda gün sırnırlaması getirdildi.

UMREDE 14 GÜNDEN FAZLA KALMAK YASAK
gundemeregli.com-Diyanet İşleri Başkanlığı, Suudi Arabistan’ın getirdiği kısıtlamalar nedeniyle 14 günden fazla umre turu yapılmayacağını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların 2 haftadan daha uzun süreli umre organizasyonu düzenlenip düzenlenmeyeceği yolunda çok sayıda soru yöneltmesi üzerine konuya ilişkin açıklama yapma ihtiyacı duyulduğu belirtildi.

Alaplı ilçe  Müftüsü Mehmet Bektaş , konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,

“2014 Yılı Diyanet İşleri Başkanlığı Umre kayıtları  ilçemizde başlamıştır. Alaplı ilçemizde umre kayıt işlemleri ilk defa yapılmaya başlamıştır.Bundan önce Zonguldak’ta ve Kdz Ereğli ilçe müftülüğünde umreye giden vatandaşlar kayıt yaptırabilmektedir.

7, 10 ve 14 günlük umre programları düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığımız, Ramazan ayında umreye gitmek isteyenler için ayrıca program hazırlayacak. Umre için kutsal topraklara gitmek isteyenlerin program tercihlerine göre fiyatlar en düşük ekonomik  930 Euro,  olarak belirlendi.

Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız İl ve İlçe müftülükleri Umre büroları ile Diyanet İşleri Başkanlığının Hac ve Umre Hizmetleri Genel müdürlüğünün internet adresinden kendilerine uygun Umre programı belirleyerek seçmiş oldukları Umre turunda 2 veya 3 kişilik oda tercihinin yanında bulunan banka kodu ile birlikte anlaşmalı bankalardan birine giderek bu tura ait Umre ücretini yatıracaktır. Umre ücretini bankaya yatırmayanların kayıtları ne müftülüklerce ne de internet ortamında alınmayacaktır. Umreye gidecek olan vatandaşlarımız kendileri eş ve çocuk veya diğer akrabaları için ücretlerini T.C. kimlik numaraları ile birlikte ayrı ayrı yatırmaları gerekmektedir.

Bankaya ücretini yatırdıktan sonra kendilerine en yakın müftülüğe giderek veya http: //hac.diyanet.gov.tr adresinden internet ortamında kaydını yapabileceklerdir. İnternetten kaydını yaptıran Umre yolcularımız kayıt yaptıkları turun son müracaat tarihinden önce internet ortamında belirledikleri müftülüğe giderek akraba, mahrem ve yakınlık bağlantılarını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Umre kayıtları konusunda geniş bilginin İl/ İlçe Müftülükleri Umre bürolarından alınabileceği kaydedildi. -

 

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2013, 08:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER