...VE NİHAYET

Ereğli´de köprü başta olmak üzere Gülüç ile Kapez arasında kalan yolda asfalta kavuşacak.

...VE NİHAYET
gundemeregl.com
-Kdz. Ereğli İlçesi’nde 247 metre uzunluğu ile kentin en uzun köprüsünün asfaltı Ankara inşaat tarafından yapılacak. İhale kazanarak eski hayvan pazarının bulunduğu alana şantiyesini kuran yüklenici firma Ankara İnşaat, Dekar Betonun olduğu bölgeye ise asfalt patentini kurdu. Firma yetkilileri çalışmaları 10 gün içerinse başlamayı ve kısa sürede ise tamamlanması planlanıyor.

Köprünün yanı sıra Ereğli İlçesi Gülüç beldesi köprüsü ile Kepez arasında 8 km gidiş ile 8 km. geliş mesafesindeki yolu da yapacak olan Ankara firması projede son rötuşları tamamladıktan sonra eski asfaltı kazacak ve 247 metrelik köprü asfaltı ile birlikte yılan hikâyesine dönen projeyi Gülüç köprü çıkışından Kepez tepesine kadar yaparak projeyi hayata geçirmiş olacak.

Kdz. Ereğli’de yapılıp-yapılmaması tartışmaları yapılan ve büyük tepkilere neden olan Gülüç köprüsü ile Kepez arasında kalan karayolunu yapacak olan firma kolları sıvadı.

Kaba İnşaatı tamamlanarak,  asfaltı yapılacak olan köprünün 8 km.lik bölümü 10 gün içerinde başlayacak ve yol duble olduğu için firma kavşağın bağlantı yolları ile birlikte  projeyi kısa sürede tamamlayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ankara İnşaat yetkilileri, Gülüç köprüsü ile Kepez arasında kalan karayolunun asfalt ihalesini alarak şantiye ve asfalt kurma çalışmalarını tamamladıklarını kaydederek şunları söyledi:

“Ulaştırma Bakanlığımız hazırladığı ihale Şartnamede, Düzce-Zonguldak İl Sınırı D.Y.A Zonguldak yolu, km: 22+647-29+000, Ereğli şehir geçişi, Gülüç köprüsü, Kepez Tepesi ve Erdemir köprüsü kavşaklı bağlantı yollarının toprak tavsiye, sanat yapıları, üstyapı yapılması şekilde yer alıyor.  Bu projeye son rötuşlar yapıldıktan sonra bayram öncesi ya da hemen sonrasında çalışmalara başlayacağız.

Bilindiği gibi Gülüç köprüsü ve Kepez arasında kalan yol bölge için çok önemli. Yapılan girişimler sonucunda İhaleyi alan firma ilçemize gelerek şantiye kurma çalışmalarını tamamladık. Yol üzerinde ölçümleri yaptık.  Projede son rötuşlar yapıldıktan sonra eski asfalt kazınacağız, DEKAR Betonun olduğu Alaplı Kocaman mevkiine kurduğumuz asfalt patentinden aldığımız asfaltlarla asfalt dökümüne başlanacağız” dedi.

EN UZUN KÖPRÜ

Kdz. Ereğli İlçesi’nde iki aydır neden tamamlanmadığı sorgulanan ve geçen Nisan ayı içersinde inşaatına başlanan 247 metre uzunluğu, 20 metre genişliği ile ilçenin en uzun köprüsü olan yatırım proje süresi olan 120 gün içersine tamamlanmış oldu.  

Bir aydır asfalt yapılması beklenen yan yolları ile birlikte yüklenici firmanın çalışmaları ile hizmete girmiş olacak.

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2013, 14:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ak genç
Ak genç - 11 yıl Önce

Posbıyık 20 yıldır belediye başkanı daha asfalt dökmediği bir dünya yol mahalle var bu refüj daha yeni başladı Allaha şükür bitmek üzere ne nihayetlik bir haber yok yani burda siz 10 yıl aradan sonra ve nihayet (!) asfalt dökülen sanayi sitesini haber yapın benceAKP HÜKÜMETİ ÇALIŞIYORRRRRRRRRRR HERKES KAFASINA SOKSUN

GÜLBAHÇESİ
GÜLBAHÇESİ - 11 yıl Önce

CANDANIN İCRAATLARI DEVAM EDİYOR DEVAM EDCEK SEVGİLİ EREĞLİLER ŞİMDİYE KADAR GELMEYEN HİZMETLER GELMEYE BAŞLADI PROF DR ERCAN CANDAN BEYİN İŞİ HERZAMAN SAĞLAM OLUR.İNŞALLAH BELEDİYE SEÇİMLERİNİDE ALNININ AKIYLA ALACAKTIR YETERKİ BU GÜZEL İNSAN VE BİLİM ADAMINA GÜVENİN.ADIM ADIM YAVAŞ YAVAŞ ERĞLİ İNSANI BU DEĞERİ GÖRECEKTİR SEVGİLER SAYGILAR

vatandaş
vatandaş - 11 yıl Önce

YOLUN ALTINDA KALAN TELEFON HATTI SU HATTI KANALIZASYON HATTI ERDEMİRİN SİTIM HATTI YAPINDIMI .YOLUN ORTASINDA HİÇ KAPAK OLURMU. YER GÜLÜÇ KEPEZ ARASI YOLDA 50 YAKIN ALT YAPI KAPAYI VAR .İŞLERİNDE NE YAZIKTI YAĞMURLAMA HATTI YOK. YAĞMURLA HATTINI YAPIN BARI. YOLA ASFALT YAPMIŞSIN YAN SUDAN YINE BOZUNCAK.İNŞALLAH GÖZ BOYAMAK İÇİN ASFALT YAPINMAZ. KALICI BİRŞEY YAPIN.

SIRADAKİ HABER