YANGIN TAMAMEN SÖNDÜ

YANGIN TAMAMEN SÖNDÜ
gundemeregli.com-Ereğli ilçesine bağlı Uludağ Köyü’nde Ramazan Bayramı’nın ikinci günü başlayan orman yangını tamamen söndürüldü.
Edinilen bilgiye göre, Uludağ Köyü’nde Cuma günü saat 11.00 sıralarında başlayan yangına Zonguldak merkez, Ereğli ve Alaplı Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait dört arozöz ve yaklaşık 100 orman işçisi köylülerle birlikte 3 gün boyunca müdahale ettiler. Yangını söndürmek için ormanlık alana yaklaşık 1 kilometre boyunda yangın söndürme hortumu uzatıldı.
Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri yangının bu sabah saatlerinde tamamen söndürüldüğünü belirterek, soğutma çalışmalarına devam ettiklerini söylediler. Yetkililer yangını köydeki evlere sıçramadan söndürmeyi başardıklarını ancak yaklaşık 3,5 hektarlık ormanlık alanının çıkan yangında zarar gördüğünü dile getirdiler. Uludağ Köyü’ndeki ormanlık alanda yaklaşık 100 kadar orman işçisi yangının yeniden alevlenmemesi için soğutma çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.
Bu arada Kdz. Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler yangının çıkış sebebini bulmak için soruşturma başlatırken, yangınla ilgili köylülerin ifadeleri alındı.
Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2013, 07:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER