YAYLA SOĞUK, İNSANLAR SICAKTI

Gümeli Bacaklıyayla´sı PAzar günü oldukça soğuktu.

YAYLA SOĞUK, İNSANLAR SICAKTI
gundemeregli.com-Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesinde Gümeli Belediyesi ve Alaplı ve Gümeli Arıcılar Derneği tarafından bu yıl 4.´sü düzenlenen Yayla Şenliği ve Acı Bal Festivali renkli geçti.
Gümeli Belde Belediyesi, Alaplı ve Gümeli Arıcılar Derneği´nin organizasyonunda bu yıl 4.sü düzenlenen Yayla Şenliği ve Acı Bal Festivali´ne konuk misafir olarak katılan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Gümeli Bölüklü Yayla’da düzenlenen Yayla Şenliği ve Acı Bal Festivali’ne CHP Zonguldak Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal, Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Ereğli Belediye Başkan Vekili Sibel Kırmızı, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Kdz. Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcıları, bazı meclis üyeleri, CHP İl Başkanı Halil Furat, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, CHP´nin önceki Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, sivil toplum örgütünün temsilcileri ve meslek odalarının yöneticileri, vatandaşlar ve davetliler katıldı.
Festivalde konuşan Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam,Gümeli Beldesi´nde gerçekleştirilen yayla Şenlikleri ve bal festivalinin doğa harikası bir yerde gerçekleştirdiklerini söyledi.
Gümeli beldesinin en önemli sorunlarından birisinin 2B sorunu olduğuna dikkat çeken Saydam, “Beldemizdeki en önemli sorunlarından biriside 2-B orman komisyonu çalışması ve kadastro çalışması, biliyorsunuz ki kadastro geldi. Kadastro müteahhit aşaması bittikten sonra asıl kadastro çalışması olacak ve ondan sonra orman kadastrosuyla kadastro çalışarak hem beldemizde hem de yayladaki sorunlar mutlaka çözülecek en kısa zamanda yaylalarımızda 2B çalışması olacaktır. Festivaller, şenlikler insanları bir araya getirerek kaynaştırmak, tanıştırmak, yörenin daha canlı hale gelmesi, kültürünü tanıtmak o yöre halkına ekonomik kazanç sağlamak ve aynı zamanda beldenin ihtiyaçlarını yöre milletvekillerimize, bürokratlara iletmektir. Bu anlamda festivalimizin bölgemiz ve beldemiz halkına hayırlar getirmesini diliyorum. Öncelikle ifade etmek isterim ki Zonguldak ilinin iç turizm açısından gelişebilmesi ve ulaşılabilmesi için ilk önce yaylalarımızın ulaşım açısından iyi durumda olması gerekmektedir. Gümeli beldesi artık stabilize yollardan bıktı. Yayla yolları ve mahalle yollarının bir an önce asfaltlanması gerekiyor. Gümeli belediye başkanı olarak birçok mahallede alt yapı çalışmalarının noksanlarımız olmasına rağmen çoğunu yaptık. Bundan sonraki süreçte bölge milletvekillerimizin de desteği ile önümüzdeki yıllarda bu yolları asfaltlayacağız. Bu anlamda 2014 yılımız asfaltlama çalışmalarının başlama yılı olacaktır. Bunun yanı sıra Gümeli belde yolunun hem Eğerci ye bağlantı yolunun hem de Ormanlı ya bağlı bağlantı yolunun, Yığılca ilçesine bağlantı yolunun mutlaka ve mutlaka asfaltlanması gerekmektedir. Bunun yolu bu yolların karayollarına ya da il özel idare yol ağına girmesi gerekiyor.
Hükümetin son zamanlar da küresel ısınmaya karşı bin belde bin gölet içme su amaçlı beldemizde bir gölet projesi var. Bu projenin yanı sıra Rüzgar enerjisi projeleri Gümeli’nin tepelerinde bir çok istasyon kurulacaktır. Bu projelerin hayata geçilmesi ile beldemizde birçok yollarımız asfaltlanacak ve bunun gibi birçok hizmete kavuşacaktır aynı zamanda beldemizde dere ıslah çalışmaları yapılacaktır. Tüm bu çalışmalarda beldemizdeki gençlerimize de istihdam imkanı sunacaktır. 3 yıldan beri yoğun uğraşlar verdiğimiz ve beldemizin büyük ihtiyaç olan Kapalı spor salonu 16 Ağustos 2013 tarihinde ihaleye çıktı. Bu süreç devam ediyor. ihale süresi bittikten sonra yapımına en kısa zamanda başlanacak. Beldemiz yaklaşık beş yüz kişilik spor salonuna kavuşmuş olacaktır. Gümeli için çok büyük kazanım olan Kapalı spor salonumuz bayramlarda havaların yağmurlu olduğu zamanlarda milli bayramlarımız, konferanslarımız, okulumuz için, spor salonu düğün gibi hizmetler verecektir. Bu anlamda emeği geçen herkese belde halkım adına teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye olarak belde çalışmaları hakkında bilgiler veren Saydam, “Daha önce Şişeleme ve damacana tesisleri için hıdrellez şenliklerinde sizlere açıklama yapmıştım. Türkiye’nin hiçbir yerinde maliye bakanlığı belediyelere ticari tahsis vermiyor ihaleye yalnız ilin özel idaresi çıkar deniyor. Bu anlamda gümeli suyuda il özel idare tarafından ihale edilerek bölge halkının hizmetine sunulacaktır.
Beldemizde yaptığımız diğer hizmetleri de şöyle özetlemek istiyorum. Gümeli beldesinin coğrafi konumu tabiat şartlarının zor olmasından dolayı yol ve su hizmetleri gerçekten meşakatli ve zordur ama biz bu zorlukların aştık. Beldemizde 2009 yılından bu yana toplamda ana boru ve dağıtım borusu olmak üzere 150 km su borusu döşedik. Fındıkağalığı mah ,Sec mah, Merkez mahallesinin büyük bölümü ve Kale mahallesinin tamamına yeni su hattı çektik. Daha önce yapılan eski hatların çoğunu yeniledik bu mahallelere 6 adet dağıtım deposunu yaparak hizmete sunduk. Diğer mahallerimizdeki bazı kullanım noktasında meydana gelen sorunlarımız var. Bu mahallerdeki tüm hatları yeniden eden geçirerek, hatları ve ana depoları yenileyerek bu sorunlarımızı tamamen ortadan kaldıracağız. Mahallerimizdeki yol çalışmalarına gelince 2009 yılında göreve geldiğimizde bazı hanelere yol gitmiyordu şu anda Gümeli’de kapısına yol gitmeyen hane kalmamıştır. Her yıl yaylalarımızın yollarında onarım çalışması belediyemiz tarafından yapılmaktadır.Diğer önemli çalışmalarımız ise Beldemize 2011 yılında PTT ajandalığı açtık. İş kur il müdürlüğünden 2012 yılında 10 işçi çalıştırdık. Büz imalatının çoğunu belediye olarak kendimiz imal ettik. Tüm çalışmalarımıza istihdam sağladık. Belediyemize Akçakoca belediyesinden bir adet yolcu taşıma otobüsü, Çankaya belediyesinden belediyemizin greyderinin bakımını yaptırdık. Şişli belediyesinden hasta ve cenaze taşımada kullanmak üzere ambulans aldık. Ormanlı bölge müdürlüğünden su tankeri aldık. Bu tanker aynı zamanda itfaye vazifesini de yapıyor. Ereğli belediye başkanımızdan çocuk oyun parkları otobüs bekleme durakları etkinliklerde ses düzenekleri ve iş makineleri çalışma yardımı aldık. Kdz. Ereğli Belediyesi beldemize yardımlarına devam ediyor. Ne yazık ki 2009 yılından 2013 yılına kadar her yıl proje yapıp ta devamlı Çevre ve Şehirlik makamına projesini gönderdiğimiz çöp toplama aracını bir türü alamadık çöp aracımız yok bu konuda sıkıntılıyız. Beldemizde çöp toplama noktasında sıkıntılarımız devam ediyor. Sosyal sorumluluk projesi konusunda yaptığımız çalışmalarımıza gelince 200 civarında çocuğumuzu sünnet ettirdik. 200 civarında bayanımızı keten projesi katmanında Bülent Ecevit Üniversitesinde belediye olarak taşımasını üstlenerek tedavi ettirdik. Verem Savaş Derneğimiz ve belediyemiz işbirliği ile Gümeli deki vatandaşlarımız verem taramasından geçirdik. Bu vesile ile buradan bu hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’de, yaptığı konuşmada festivallerin ulusal ve dini bayramların herkesin ortak coşkuları, kardeşlik, sevgi, barış duygularının tavan yaptığı günler olduğunu belirterek, “Yıkılan bir imparatorluğun külleri üzerinden bağımsız bir ülke yapılan ve bu cennet vatanı bizlere bırakan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü ve tüm Cumhuriyet şehitlerini anmak herkesin vatan ve yurtseverlik borcudur. Yaylalar, akan dereler, bu ağaçlar, bu ülke bizim. Gezi parklarımız ile akan derelerimiz ile yaylalarımız ile bütün bu değerlere sahip çıkan belediye başkanları, sivil toplum örgütleri ile milletvekilleri ile bu memlekete sonuna kadar sahip çıkmaya Büyük Önder´in kurduğu cumhuriyeti ilk günkü heyecanla savunmaya ve meşale yakmaya sonuna kadar hazırız. Savaş zorunlu olmadıkça cinayettir diyor biz buradan Gümeli´den Bölüklü Yayla´dan savaşın bir cinayet olduğunu hatırlatıyoruz. Sevgi, barış, kardeşlik dolu günlerin olmasını temenni ediyorum” dedi.
Alaplı ve Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı ve aynı zamanda CHP Alaplı ilçe Başkanı Hüseyin Tosun da Yayla Şenliği ve Acı Bal Festivalinde emeği geçen destek veren herkese ve katılımcılara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından çeşitli gösteriler sunumlar gerçekleştirilirken bu yıl daha kalabalık olduğu gözlenen şenlik ve festivalde vatandaşlar gün boyu eğlenerek ve halk oyunları eşliğinden eğlendiler.
Öte yandan Milletvekili seçimlerinde köy köy mahalle mahalle babası Mehmet Haberal için çalışan Kemal Haberal ile Alaplı bölgesinde sevilen isimler arasında yer alan Nuri Tekin, vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Haberal´ı karşılamaya gelenler arasında ismi DSP´den Ereğli Belediye Başkanlığına adaylık için geçen Recep Erdoğan´da yer aldı.
Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2013, 07:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER