YILMAZ VE TETİKER’DEN KUTLAMA

Türk Metal Sendikası ile Erdemir arasında gerçekleştirilen 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesiyle ilgili sendikaya kutlama ziyaretleri devam ediyor.

YILMAZ VE TETİKER’DEN KUTLAMA

gundemeregli.com AKParti Gülüç Belediye Başkan Adayı İsmail Yılmaz, belediye meclis üyesi adaylarıve belde yönetimi ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretinde, “Türk MetalSendikası’nın Erdemir ile gerçekleştirdiği toplu sözleşmeden işçinin eldeedeceği kazanç, Ereğli ve Gülüç’e çok iyi şekilde yansıyacaktır” dedi.

Gerçekleştirilensözleşmeden dolayı Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ı kutlayan ve çalışanlarınalın teri ile kazandıkları parayı huzur içinde harcamaları temennisinde bulunanYılmaz, “Gerçekleştirdiğiniz sözleşme ile işçilere sağladığınız haklardolayısıyla, Sayın Genel Başkanınız Pevrul Kavlak’a, şahsınıza ve tüm yönetimkurulu üyelerimizi tebrik ediyoruz. İnşallah işçimizin elde ettiği bu kazançGülüç ve Ereğli’ye çok iyi şekilde yansıyacaktır. İşçilerimize bol kazanç,sağlık ve sıhhat içinde çalışmalar diliyorum” diye konuştu.

ODABAŞ: “EREĞLİ’YE ÖNEMLİ KATMADEĞER SAĞLADIK”

Odabaşda, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:

“Güzelbir toplu iş sözleşmesine imza attık. Sizler de gündemi takip ediyorsunuz.Önceki süreçlerde, gerçekleştirdiğimiz sözleşmelerin ardından öncelikle yönetimkurulu üyelerimize ve temsilcilerimize bilgi veriyorduk. Ancak, bu kez sendikabinamızın önünde spontane bir gelişme yaşandı. Üyelerimiz, alanı tamamendoldurunca, ilk bilgiyi de burada aktardık. Halen detaylarla ilgili arkadaşlarımızıbilgilendiriyoruz. Erdemir’de çalışan tüm işçi üyelerimiz sözleşmeden sonderece memnunlar. Ziyaret ettiğimiz işçilerimizin yüzü gülüyor. İşçimizmemnunsa elbette biz de memnun oluyoruz. Zira bu da doğru bir iş yaptığımızıngöstergesidir. Elbette işçimiz için hayırlı bir sözleşme imzaladık. Ereğli içinde son derece önemli bir gelişmedir. Zira işçilerimizin sözleşmeden doğan veiçeride biriken kişi başına 4 bin 250 lira gibi bir fark alacaklar. Toplamda dayaklaşık 20 trilyon lira, 45 gün içerisinde Ereğli piyasasına girmiş olacak. Buda Gülüç beldemiz ve çevre ilçe ve beldelere de yansıyacak. Dolayısıylagerçekleştirilen sözleşme sayesinde Ereğli’ye de katma değer sağlamış olduk.”

Odabaş,seçim çalışmalarında Yılmaz ve ekibine başarı dileğinde bulundu.

 TETİKER’DEN İKİNCİ KUTLAMA

Öteyandan, sözleşmenin yapıldığı ilk gün, Başkan Odabaş’ı telefonla arayarak kutlayan Ereğli Ticaret ve SanayiOdası Başkanı Yaşar Tetiker, bu kez yazılı açıklama ile ikinci kutlamayıgerçekleştirdi.

Tetiker,açıklamasında şunları kaydetti:

 “TürkMetal Sendikası ile Erdemir arasında imzalanan 25.Dönem Toplu iş sözleşmesinitakdirle karşılıyor ve bu konuda emeği geçen Ereğli Şube Başkanı ve ekibi ileaynı zamanda Erdemir Yöneticilerini de kutluyor ve bu sözleşmenin Ereğli halkınave Ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.”

 

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2014, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER