Yorgun düşen işçiler sendikada sabahladı

Zonguldak’ta, 35 kilometrelik yolu yürüyen maden işçileri, geceyi sendikada geçirdi. Yorgun düşen işçiler, dinlenirken eğlenmeyi de ihmal etmedi.

Yorgun düşen işçiler sendikada sabahladı
 Kdz. Ereğli´de maden ocağında çalışan işçiler arkadaşlarının işten çıkartılması ve Zonguldak genelinde 2 bine yakın işten çıkarılan işçilere destek vermek amacıyla 35 kilometrelik yolu yürüyerek eylem başlattı. Valilik binasına ulaşan işçiler ilk günkü eylemlerinin ardından geceyi Genel Maden İşçileri Sendikası’nda geçirdi. Ayaklarında ödem ve nasır oluşan işçiler, konferans salonundaki koltuklara uzanarak uyudu.
Torba Yasa ile birlikte işsiz kalan meslektaşlarına da destek olan işçiler, sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

HEM DİNLENDİLER HEM EĞLENDİLER
Sendika binasında geceyi geçiren işçiler sabah saatlerinde de koltuklarda dinlenerek vakit geçirdi. İşçilerden 30 yaşındaki ocak şefi Hüseyin Ak, eline aldığı mikrofonla arkadaşlarını eğlendirmeye çalıştı. Şarkılar söyleyen madenciler, ikinci gün de eylemlerine devam etmek için sendika binasından ayrıldı. Olumsuz hava şartları sebebiyle işçilere Genel Maden İşçileri Sendikası tarafından yağmurluk verildi.

YOL HARİTAMIZA KARAR VERECEĞİZ
Madencilerin yanında olan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş da, işçilerin tekrar valilik önünde toplanacağını bildirdi. Konunun muhatapları ile sorunu bir an önce çözmek istediklerini belirten Alabaş, şöyle dedi:
“Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan redevans usulü kiralama yöntemiyle Armutçuk’ta çalışan Hema işçileri, dün işten çıkarmaları protesto edip hem işten çıkarılan arkadaşlarımızın da geri alınması talebiyle Armutçuk’tan Zonguldak’a kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Akşamleyin valilik önünde basın açıklaması yapmıştık. Arkadaşlarımız geceyi sendikamızın salonunda istirahat ederek misafir olarak geçirdi. Bu gün öğle saatlerinde yine valilik önünde toplanacaklar. Ona göre yol haritamıza karar vereceğiz. Biz konunun muhatapları ile görüşerek bu sorunun bir an önce çözülmesini sağlamaya çalışıyoruz. Şirket yetkilileri işten çıkartmaların durmasına, TTK’dan talep ettikleri süre uzatımının gerçekleşmesine bağlıyorlar. Biz gerek Enerji Bakanlığı müsteşar yardımcısı ile gerek bölge milletvekilleri ile bu sorunun bir an önce çözülüp arkadaşlarımızın çalışmaya devam edip, taleplerinin yerine getirilmesi için görüşmeler yaparak sonuç almaya çalışıyoruz.”
Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER