ZGC kınadı

Akbıyık, Gazetecilerin gözaltına alınması ile ilgili açıklama yaptı.

ZGC kınadı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Zonguldak merkezinin konuya ilişkin “zorunlu açıklama”sı şu şekilde:

ZORUNLU AÇIKLAMA

Dün Kdz. Ereğli’de yaşanan olayla ilgili genel merkezimizden açıklama yapılması zorunlu hale gelmiştir.

Medya’ya eksik ve yanlış yansıdığı üzere, dün Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı ve ZGC Yönetim Kurulu üyesi İ. Necati Günay ve Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı, üyemiz, üç kuşak gazetecilik kökenli bir aileden gelen, Sina Çıladır, Ereğli’de faaliyet gösteren özel bir eğitim kuruluşunun şikayeti üzerine emniyete ifade vermeye çağrılmıştır. Meslektaşlarımız savcılık tarafından çıkartılan gözaltı kararını emniyette öğrenmiştir. Ama medyaya yansıdığı gibi meslektaşlarımızın ‘şantaj’ yüzünden değil, Yeni Ufuk Gazetesi ve Damar67 Gazetesinde özel eğitim okulu hakkında yapılan haberler nedeniyle ifade vermişlerdir. Demokrasinin olmazsa, olmazı ifade ve düşünce özgürlüğüdür. Gazetecilerin bu hakları, basın yasasında açıkça yasalarla korunmaktadır. Bu yüzden meslektaşlarımızın gözaltı kararları bizleri derinden üzmüş ve yaralamıştır…

 Demokratik haklar çiğnenmediği sürece, Adalet mülkün temelidir. Düşünce ve ifade özgürlüğünden dolayı bir gazetecinin gözaltına alınması kabul edilebilir bir durum değildir. Konunun diğer boyutu ise, Ereğli’de yaşanan bu talihsiz olayla ilgili Zonguldak’ta yayın yapan kuruluşların Ereğli’den gönderilen yanlış ve eksik bilgiyi araştırmadan, görsel olarak habere dönüştürmeleridir. İl merkezindeki görsel yayın yapan basın kuruluşlarının, bu haberi yayınlamalarını üzüntüyle karşıladığımızın da bilinmesini isteriz. Tarafların görüşü alınmadan yapılan haberler hem gazetecilik mesleği etik kurallarına uymamakta ve haksız suçlamalara neden olmaktadır. . Bu bağlamda Zonguldak merkezde yayın yapan basın kuruluşlarına, Ereğli ilçe merkezimizden, yerel basında yer alan bazı isimlerin, yanlış ve eksik bilgi göndermesi ve sadece karalama duygusu ile hareket edilmesini de esefle karşılıyoruz.

Bu yanlış bilgileri gönderen, sadece Zonguldak merkezli basın kuruluşlarına servis eden, sözde isimler, her kim olursa olsun kınıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2017, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER