Zonguldak'ta Emniyet Müdürü ve 17 polis açığa alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü, FETÖ ile mücadele kapsamında 9 bin 103 polisi açığa aldı. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğünde ise operasyon kapsamında Kozlu İlçe Emniyet Müdürü, Çevik Kuvvet Şube Müdürü, 1 komiser yardımcısı ve 15 polis açığa alındı.

Zonguldak'ta Emniyet Müdürü ve 17 polis açığa alındı

FETÖ ile bağlantılı olduğu şüphesiyle açığa alınan polislerden 115inin emniyet müdürü olması dikkat çekti. 60 emniyet amirinin yeraldığı liste ağırlıklı olarak polis memurlarından oluşuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğünin (EGM) 9 bin 103 polis için aldığı ihraç kararı deprem etkisi yarattı. Fetullahçı Terör Örgütü’yle irtibatlı olduğu değerlendirildiği için geçici süre görevden uzaklaştırılan polislerin isim listesi ise belli oldu.

EGM’den yapılan yazılı açıklamada konuyla ilgili şöyle denildi: “667 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında alınan tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname’nin 2’inci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit olduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9 bin 103 Emniyet Teşkilatı mensubu görevden alınmıştır.”

115 EMNİYET MÜDÜRÜ, 60 AMİR...

olislerden 2 bin 500ü İstanbulda bin 350si Ankarada görev yapıyordu. Açığa alınan polislerden 5i 1. sınıf olmak üzere 115i emniyet müdürü. 60ı ise emniyet amiri. Listede 24 de başkomiser var. Polis memurlarının özellikle istihbarat ve terörle mücadele şubelerinde görevli olması ise dikkat çekti.

SORUŞTURMAYA GÖRE İHRAÇ YA DA İADE

OHAL kapsamında çıkarılan 667 sayılı KHK hükümlerince ihraç edilen polisler hakkında soruşturma yapılacak.

Açığa alınan polisler FETÖ ile bağlantısı tespit edilemezse yeniden görevlerine dönecek. Örgütle bağlantıları bulunanlar ise ihraç edilecek ve haklarında dava açılacak.

40 BİN POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI YA DA İHRAÇ EDİLDİ

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından FETÖ ile mücadele kapsamında çıkarılan KHKlar ile ihraç edilen ya da açığa alınan memurlar arasında çok sayıda polis de bulunuyordu. İhraç edilen ya da açığa alınan polis sayısı 40 bini aştı. 5 Ekim 2016da 12 bin 801 polis açığa alınmıştı. 

Son görevden uzaklaştırma kararının, MİTin, FETÖnün sanal ini Bylock programındaki şifreli yazışmaları deşifre ederek ulaştığı mahrem imamlara yönelik operasyonla aynı gün olması ise dikkat çekti. Binlerce kişi için verilen gözaltı kararı ile başlayan operasyonda örgütün üst düzey isimlerine ulaşıldığı belirtiliyor.

İşte açığa alınan polis sayısı;

İstanbul: 2500

Ankara: 1350

Diyarbakır: 560

Bursa: 364

Konya: 320

Adana: 270

Samsun: 200

Kahramanmaraş: 114

Adıyaman: 104

Mersin: 105

Bingöl: 71

Muş: 51

Manisa: 49

Tekirdağ: 23

Kırklareli: 7

Edirne: 5

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü’nde ise operasyon kapsamında Kozlu İlçe Emniyet Müdürü, Çevik Kuvvet Şube Müdürü, 1 komiser yardımcısı ve 15 polis açığa alındı.

İşte açığa alınanlar:

3’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Bülent Kaplan (Kozlu İlçe Emniyet Müdürü)

4’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Faruk Atay

Komiser Yardımcısı Nahit Konca

Polis Memurları:

Ergin Çayır

Muhammet Hıdır

Emre Demir

Mustafa Özdil

Kerem Tözluyurt

Eda Koç

Yasin Koç

Mete Zorlu

Halil Buruk

Süleyman Safa Sağlam

Hüseyin Ataş

Kamil Barandır

Hüseyin Erdem Ballı

Sezgin Atay

Fatih Kamalı

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2017, 07:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER