Hakkari'deki çatışmada, şehit sayısı 4'e çıktı, 6 asker yaralı

Hakkari'de, Irak sınırında dün güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, şehit olan asker sayısı 4'e çıktı. Çatışmada yaralanan 6 askerin ise tedavilerinin ise sürdüğü bildirildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit olan 4 asker için başsağlığı mesajı yayımladı.

Hakkari'deki çatışmada, şehit sayısı 4'e çıktı, 6 asker yaralı

Irak sınırında Çukurca ile Yüksekova ilçeleri arasındaki Seriveri bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerine, dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerce ateş açıldı. Açılan ilk ateşte, 2 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bölgeye takviye kuvvetler sevk edildi. Teröristlerin bulunduğu bölge düzenlenen hava harekatıyla bombalandı, obüslerle ateş altına alındı.

Yaralı askerler, bölgeden helikopterle alınarak hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan askerlerden 2'si daha, doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı.

Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede hava destekli geniş çaplı operasyonların sürdüğü bildirildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan bu sabah yapılan açıklamada, şehit olan asker sayısının 4'e çıktığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Türkiye-Irak sınır hattında devam eden operasyonlar kapsamında, 19 Nisan 2019 tarihinde teröristlerle çıkan çatışmalarda yaralanan iki kahraman silah arkadaşımız daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Çatışmada toplam 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 6 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Teröristler hava harekatı ve bölgedeki ateş destek vasıtaları ile yoğun ateş altına alınmıştır. Bölgedeki operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

MSB, şehit olan askerlerin isimlerini açıkladı.

Askerlerin isimleri ve rütbeleri şöyle:

"P. Söz. Er Erhan Çiyapul,

P. Söz. Er Murat Şahin,

P. Söz. Er Şevket Çetin,

P. Söz. Er Yener Kırıkcı."

BAKAN AKAR'DAN ŞEHİT İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Bakan Akar'ın başsağlığı mesajını yayımladı. Şehit olan 4 askerin fotoğraflarının yer aldığı mesajda Bakan Akar, şu ifadelere yer verdi:

"Silah arkadaşlarımız, 19 Nisan 2019 tarihlerinde terörle mücadele harekâtında şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

Irak Bağdat'a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, gece Irak sınır bölgesinde çıkan çatışmada 4 askerin şehit olduğunu, 6 askerin yaralandığını üzüntüyle öğrendiklerini söyledi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı, yaralı askerlere de acil şifa dileğinde bulunan Şentop, "Türkiye vatandaşlarının bütününü kucaklayan üslubundan taviz vermeden teröre, teröristlere ve onun destekçilerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir ve sürdürecektir. Bununla ilgili olarak kimsenin bir tereddüdü olmasın. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

VALİ AKBIYIK: YARALILARIN SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, sabah saatlerinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ile birlikte Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavileri süren yaralı askerleri ziyaret etti, Başhekimi Operatör Doktor Bekir Doğan'dan sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Vali Akbıyık, yaralılardan 1'inin Van'a sevk edildiğini belirtti. Yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Vali Akbıyık şehit olan askerlerin ailelerine de başsağlığı dileğinde bulundu.

ŞEHİTLER İÇİN TÖREN DÜZENLENECEK

Çatışmada şehit olan 4 asker için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda bugün öğleden sonra tören düzenlenecek. Törenin ardından, şehit olan sözleşmeli erlerden Erhan Çiyapul Iğdır'a, Murat Şahin Giresun'a, Şevket Çetin Kırıkkale'ye, Yener Kırıkçı ise Ankara'ya uğurlanacak.

KAYNAK: AYDINLIK

Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER