Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

FINDIK YÜZDE 60 ZARAR GÖRDÜ?

gundemeregli.com-Ereğli ve Alaplı ekonomisinin temel direklerinden olan fındığın yaşanan don olayları sebebiyle yüzçde 60 oranında zarar gördüğü iddia ediliyor.

Zonguldak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik, Doğu Karadeniz bölgesinde yaşanan don olayında sonra fındığın zarar gördüğünü belirterek, Batı Karadeniz bölgesindeki ürünlerin değerlendiğini söyledi.

Alaplı Çay Köyünde fındık üreticilerine Fındık Entegre Mücadele çalışmaları konulu seminer verildi.

Seminer İl Müdürü Necmi Çelik, Alaplı ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rafet Yılmaz, il şube müdürleri, Ziraat mühendisleri Pervin Ceylan, İzzet Yılmaz,köy muhtarı Ahmet Akgül ile çok sayıda çiftçi katıldı

Çelik, Alaplı&[#]8217;da &[#]8220;Fındık Entegre Mücadelesi&[#]8221; konulu toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl Batı Karadeniz fındığından verim alınacağını düşündüklerini söyledi.

Doğu Karadeniz Bölgesi&[#]8217;nde mart ayında yağan kar nedeniyle fındığın yüzde 60&[#]8242;ının zarar gördüğünü belirten Çelik, şunları söyledi:

&[#]8220;Doğu Karadeniz bölgesinde yaşanan don olayında fındık zarar gördüğünden Batı Karadeniz bölgesindeki ürünler değerlendi. Üreticilerle yerinde bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Fındık çok değerli, onun için ürünlere iyi bakılmasını istiyoruz.&[#]8221;

Toplantıda, Alaplı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Ahmet Tekin, fındıkta entegre mücadelesi hakkında bilgiler verdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
130 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
197 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
639 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
838 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
892 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
572 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1524 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
929 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
221 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI